Reklama

Reklama

Angel Heart

  • USA Angel Heart (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Angel (Mickey Rourke) je soukromý detektiv, který je najat, aby nalezl pohřešovaného muže. Vydává se za stopou, ale místo odpovědí jej čekají jen další otázky. Během vyšetřování se zamotává do světa magie, zločinu a nezdolné vášně, až pochopí, že tohle není jen další práce a že jde o život... Jeho život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (575)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Inu, ne všechno, co se odehrává ve Státech v padesátých letech, točí se kolem poněkud zkrachovalého detektiva a jeho čím dál tím podivnějšího a brutálnějšího případu, musí být film-noir. Angel Heart je skutečně mysteriózní na první pohled dobová detektivka, a má tomu odpovídající pečlivou výpravu a celkovou vizuální a hudební stylizaci. Patří taky do kategorie "takovýhle film by dneska už nikdo nenatočil", protože je tísnivá, značně naturalistická, a hlavně hrozně "uncool". Jenže - a to především - patří rovněž mezi těch velmi málo filmů, které sledujete, a říkáte si, co je na tom tak extra, a proč sakra zrovna tohle vypadá a tamto se děje právě takhle, co se to tu prezentuje za manýru? A pak nějakých pět minut před koncem někdo vyskočí ze skříně, udělá "Baf!" a ono to do sebe všechno dokonale zapadne a vy máte působivé závěrečné titulky na to, abyste se srovnali s tím, jak vás zavalí promyšlenost těch detailů, které jste považovali za režisérův úlet. Dávám 80% a musím dodat PS, které ovšem bez spoileru může znít pouze: "Pacino si s De Nirem vytírá a rýmuje se to s hrdel.";) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zlomky filmu noir v ponuré, mysteriózní atmosféře, kde se kapka deště změní v kapku krve dřív, než si kdokoliv stačí spojit "Lou" a "Cyphre". Velice charismatický a taky trochu oprsklý detektiv Angel se vydá po stopě neznámého muže, ale jaksi zakopává o svou vlastní cestu, až se jednou konečně dozví, proč... Rád bych napsal, že tento film není jen o překvapivém konci, ale on zde opravdu "cíl" značně přebíjí "cestu". Střed filmu má svá působivá místa (díky režii), ale jinak je docela nudný a působí obyčejně, neboť i drobné indicie jsou bez znalosti závěru nepostřehnutelné... Mno, aspoň druhá projekce neztratila tolik ze svého kouzla. 8/10 ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Co vlastně dává lidskému životu cenu? Protože někdo ho miluje, někdo nenávidí ...... Tělo je slabé, jen duše je nesmrtelná". Louis Cyphre (zkuste si to říct) si objedná od detektiva jménem Angel prácičku, která ho stojí dost zásadní poznání. Je to síla, demonický De Niro s úžasnou manikůrou a Rourke? Ten je s přibližujícím se koncem lepší a lepší a já po letech, kdy jsem si teď mohla vychutnat film bez dabingu, musim přidat jednu podstatnou hvězdu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film, po kterým jsem začal věřit v existenci pekla. Podmanivá atmosféra dovedena do absolutna zůstane navždy uložena v mé paměti a já už se nikdy při vyslovení věty "Upsal svou duši ďáblovi." nebudu přiblble a nevěříčně pousmívat. Neznám americký jih, ale tak, jak je ukázán v tomto filmu jsem jen pokyvoval hlavou a říkal, ano, ano, takhle přesně vypadá americký jih. Zvláštní, co všechno dokáže film, že ? A to není všechno. Je krátce po půlnoci, v mém pokoji je tma a najednou do naprostého ticha se z televize ozývá hlas Roberta De Nira......."jmenuji se Louis Cyphre," a husí kůže na sebe nenechává dlouho čekat. Tma - Ticho - Původní znění, to je můj recept na zážitek při kterým uslyšíte bít srdce nejen Harryho Angela, to vám garantuju ! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásne depresívne ladený film, ponurý, temný a vyšperkovaný perfektným De Nirovým hereckým výkonom.Tie jeho nechty na vajíčku boli naozaj presvedčivé. Záver sa síce dal predpokladať, ale to nevadí, tu predsa išlo o natočenie temného filmu, ale tak, aby si pritom ponechal aj trocha svetla a krásy. Autorom sa tak podarilo zliať všetko dokopy a pripraviť guláš poctivej filmariny. Rourkova životná rola. 85/100 ()

Galerie (96)

Zajímavosti (24)

  • Natáčení začalo 31. března 1986 a skončilo 20. června 1986. (Tonula)
  • Ačkoli zpočátku podporoval Bill Cosby rozhodnutí Lisy Bonet účinkovat ve filmu Angel Heart, po zhlédnutí filmu její roli Lisu kritizoval za zneužití role černé dívky, která je vytvořená bílou Amerikou pro znázornění voodoo obřadů a sexu. (Tonula)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama