Reklama

Reklama

Jarmark marnosti

  • Velká Británie Vanity Fair (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Becky Sharpová je dcera chudého malíře a sní o bohaté budoucnosti. Má všechno, co ji předurčuje ke šťastnému životu a úspěchu ve společnosti: mládí, krásu, atraktivitu, inteligenci, vtip i dostatečnou dávku drzosti. Chybí jí jen jedno - dobrý původ. Jenomže v Anglii počátku 19. století na něm záleží nejvíc. Becky se nechává najmout jako guvernantka do rodiny poněkud výstředního sira Pitta Crawleyho. Tam se seznámí s jeho mladším synem Rawdonem a spřátelí se s panovačnou tetou Mathildou. Po nějaké době si Rawdona tajně vezme. Ze začátku jsou plni optimismu, a ačkoliv je Rawdon vyděděn, žijí si na velmi vysoké úrovni. Její protiváhou je Amélie Sedleyová, pasivní a sentimentální dívka ze zámožné rodiny. Obě jsou ochotné udělat vše proto, aby se staly součástí nejvyšší společenské elity. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

jajinka 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný film... Dobré vyobrazení tehdejší společnosti... Postava Reese Whiterspoonové působí smíšenými dojmy, že jde o milou, hodnou, brzy osiřelou dívku, která se jen snaží najít své místo ve společnosti. Jenže při tomhle hledání se nezalekne a neštítí ničeho... Nevíte, jestli s ní sympatizovat, nebo ji zatracovat.. Moc hezká holka, která se snaží "zbalit" nehezkého, Indií uchváceného bratra své nejlepší kamarádky... Nakonec si tajně vezme syna jednoho svého zaměstnavatele.. v propletených vzatzích se člověk snadno ztrácí... Herci - rodičové si jsou navíc docela podobní... Každopádně tenhle film stojí za shlédnutí... Z očekávaného happyendu se vyklube naprosto jiný... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Normálně červenou knihovnu příliš nevyhledávám. Snad jen abych měl základní znalosti tohoto žánru, které bych případně mohl uplatnit při balení některých samic. Tenhle film jsem si nevybral já, ale právě jedna dáma - uživatelka, která film jinak nemohla sehnat. Když jsem si přečetl, že se jedná o červenou knihovnu z prostředí smetánky nebo-li horních deseti tisíc, řekl jsem si, inu nahlédni alespoň někdy mezi smetánku. Z toho náhledu na jejich život a priority jsem se málem poblil. Naštěstí nosej tak krásný a barevný vohozy, takže se na to dobře dívá. Vlastně v rámci žánru musím oné uživatelce poděkovat, protože jsem neviděl až tak špatnej film. Jenom nevím jestli se mě Reese Witherspoon líbila nebo nelíbila. Ono je to vlastně jedno v posteli se stejně může zhasnout. Když jsem si teď zpětně přečetl ty své komentátorské kecy říkám si, že je to úplná marnost, úplnej jarmark marnosti. ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Mira Nair nám naservírovala anglickou smetánku počátku 19. století v modernějším stylu, decentně to okořenila indickou kýčovitostí (kterou mám ovšem rád), chuť dodalo něco málo filmových hvězd a hvězdiček a navrch jako třešnička na dortu se skvěla trošku vypočítavá, přesto milující a oddaná, Becky Sharp (Reese Whiterspoon). Vypadalo to dobře - a dobře je jak známo za tři. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

uff ake vysoke hodnotenia tu vidim.no nedokazem najst odovodnenie k tomu. dej nudny, rozvlacny, Reese Whiterspoon a G. Byrne ma sklamali, ze prijali ucinkovanie v takomto filme. nic vo mne nezanechal. mozno ponaucenie: citaj i tie negativne komentare k filmu. Zabity vecer. chcela som to vidiet kvoli tomu, ze je to pribeh odohravajuci sa v 19. st. ze tam hraju znami herci, kt. som chcela vidiet i v inych filmoch, no... sklamanie. Boze a tie kostymy, ucesy.. dodivala som to len preto, ze nemam rada nedokoncene pribehy a ze som trosku dufala, ze v dobry koniec majora Dobbina. hmm.. snazim sa najst na zaver nieco pozitivneho... Romola Garai - zacinam ju viac a viac uznavat. uz sa tesim, ked ju uvidim v dalsom filme ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23miliónovTržby USA $16,136,476Tržby Celosvetovo $19,463,185║ Reese Witherspoon tu pôsobí v tomto mierne rozvláčnom intrigánskom príbehu ako ozdoba. Prim tu hrajú aj ostatný známy herci, príbeh mohol byť o niečo strhujúcejší, lebo celý čas sa nesie v jednej úrovni, z malými oku lahodiacimi výkyvmi, kde zapôsobil hlavne Indický taneček. Občas tu príde aj na zábery kamery natáčajúcej doslova do prázdna, neviem či strihač bol nevšímavý prípadne kameraman rozladení alebo to tak infantilne chcela režisérka za každú cenu použiť do filmu. /60%/ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Kostymérka Beatrix Aruna Pasztor vyhrála za svojí práci Golden Satellite Award a režisérka Mira Nair byla nominována na Zlatého lva na Filmovém festivalu v Benátkách. (imro)
  • Dříve než smlouvu na film podepsala indická režisérka Mira Nair, seděl na pomyslné režisérské stoličce Benjamin Ross, který natočil například pro HBO dokument o Orsonu Wellesovi RKO 281. (imro)

Reklama

Reklama