Reklama

Reklama

Jarmark marnosti

  • Velká Británie Vanity Fair (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Becky Sharpová je dcera chudého malíře a sní o bohaté budoucnosti. Má všechno, co ji předurčuje ke šťastnému životu a úspěchu ve společnosti: mládí, krásu, atraktivitu, inteligenci, vtip i dostatečnou dávku drzosti. Chybí jí jen jedno - dobrý původ. Jenomže v Anglii počátku 19. století na něm záleží nejvíc. Becky se nechává najmout jako guvernantka do rodiny poněkud výstředního sira Pitta Crawleyho. Tam se seznámí s jeho mladším synem Rawdonem a spřátelí se s panovačnou tetou Mathildou. Po nějaké době si Rawdona tajně vezme. Ze začátku jsou plni optimismu, a ačkoliv je Rawdon vyděděn, žijí si na velmi vysoké úrovni. Její protiváhou je Amélie Sedleyová, pasivní a sentimentální dívka ze zámožné rodiny. Obě jsou ochotné udělat vše proto, aby se staly součástí nejvyšší společenské elity. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

bogomira 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě červená knihovna jak když vyšije. Takže dámy, jděte do toho a chlapi ruce pryč :) Srovnání s výjimečnými filmy podle Austenové tohle dílo nesnese. Navíc mi přišlo dost legrační, že ve filmu uběhne tak asi třicet let, ale nikdo nezestárne. Jo, pár lidí umře, ale ti, co zůstanou, vůbec nestárnou. Dokonce ani Hoskinsův pes...Zvlášť sranda je to v nepoužitým konci, kdy Reese stojí vedle syna a vypadaj jak sourozenci :) ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

uff ake vysoke hodnotenia tu vidim.no nedokazem najst odovodnenie k tomu. dej nudny, rozvlacny, Reese Whiterspoon a G. Byrne ma sklamali, ze prijali ucinkovanie v takomto filme. nic vo mne nezanechal. mozno ponaucenie: citaj i tie negativne komentare k filmu. Zabity vecer. chcela som to vidiet kvoli tomu, ze je to pribeh odohravajuci sa v 19. st. ze tam hraju znami herci, kt. som chcela vidiet i v inych filmoch, no... sklamanie. Boze a tie kostymy, ucesy.. dodivala som to len preto, ze nemam rada nedokoncene pribehy a ze som trosku dufala, ze v dobry koniec majora Dobbina. hmm.. snazim sa najst na zaver nieco pozitivneho... Romola Garai - zacinam ju viac a viac uznavat. uz sa tesim, ked ju uvidim v dalsom filme ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Trend převáděný literární klasiky do filmové podoby je poměrně tradiční, v posledních letech opět nabývá na významu, ale co se o rok později podařilo snímku "Pýcha a předsudek", tomu se "Jarmark marnosti" tak úplně nepřiblížil. Dobové zachycení dobré, ale příběh zase není z těch, které by člověka naprosto vtáhly. Nemám rád Reese a tady mě nijak nepřesvědčila, že by byla jakkoli výjimečnou herečkou. V dohledné době se chystám podruhé na "Barryho Lyndona", také adaptaci Thackerayho a vím, že z ní budu mít lepší pocity, i když se jedná o snímek o hodinu delší. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Becky Sharp (Reese Witherspoon) si vytycuje pretezky cil: dostat se co nejvyse v britske spolecnosti. K tomu ji ma pomoci jeji sarm, chytrost spojena s duvtipem a schopnost presvedcivosti zamoznych muzskych. Toto barvite a kostymove drama je po technicke strance dokonale, ale jak uz je zvykem nenadchne nudnym klabosenim, jez mohlo byt vice zabavnejsi a uvolnenejsi, navic je zbytecne roztahane. Resume zni. Stab si ukrojil sousto, jevici se pro obecenstvo tezko stravitelne. 60% ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Mira Nair nám naservírovala anglickou smetánku počátku 19. století v modernějším stylu, decentně to okořenila indickou kýčovitostí (kterou mám ovšem rád), chuť dodalo něco málo filmových hvězd a hvězdiček a navrch jako třešnička na dortu se skvěla trošku vypočítavá, přesto milující a oddaná, Becky Sharp (Reese Whiterspoon). Vypadalo to dobře - a dobře je jak známo za tři. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Becky dostane darem papouška Ara ararauna, údajně proto, že pochází z Indie. Arové ale žijí pouze v Jižní Americe. (Helena.Parou)
  • Natáčení probíhalo po dobu 55 dní. (zajda404)
  • 23-milionové kostýmní drama vydělalo během úvodního víkendu (3.-5.9. 2004) 6,2 mil. dolarů. Vzhledem k počtu kinosálů, ve kterých se promítal (1051), to byl slušný výsledek. Ze severoamerického kontinentu potom odkráčel s celkovým ziskem 16,1 milionů. (imro)

Reklama

Reklama