Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výpravná fantasy založená na severských bájích a mýtech o Valhalle, kam za doprovodu valkýr přicházejí padlí bojovníci. Odin, Thor, Loki a další bohové z Valhally se musí postavit svému osudu a odvrátit Ragnarok, zánik svůj i celého světa. Ze zajetí se totiž osvobodil obrovský vlk Fenrir a bohům hrozí ta úplně poslední bitva s odvěkým nepřítelem, s divokými obry. Svou roli v jejich boji sehrají i dvě děti, které si ze světa lidí přivedl Thor jako své sluhy. Po pestrobarevném zpracování od Marvelu přinášejí pohled na severské báje samotní seveřané, v opravdovějším, drsnějším a temnějším stylu Vikingů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (66)

filipvrbik odpad!

všechny recenze uživatele

Když šel do kin Thor od Marvelu, čekal jsem něco podobného, jen mnohem lepšího - místo toho to bylo v moderním světě... Díky Bohům za Marvela, protože toto je zcela jistě nejhorší fantasy, jaké jsem protrpěl do konce. Je to čistý odpad, tak zpackaný, film, který mohl být dobrý, jsem ještě neviděl. Špatně je tu úplně všechno, herci (starý Thor, nevýrazný Loki, divný Odin), nudné severské zpracování - doufal jsem,že 36% se plete, ale neplete, ještě spíš přidává, protože je to opravdu "dílo". Jediné, co je tu hezké je příroda, jinak je to naprotá příšernost...0% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Odin, Thor a Loki poněkud jinak. Zapomeňme na Marvel, tohle je skutečné severské fantasy se vším všudy. Stejně jako ve snímku od Marvelu ´Thor: Ragnarok´ (2017) je potřeba odvrátit konec světa - Ragnarok, avšak tady to máme v hluboce temném zpracování. Snímek je hranou verzí animovaného filmu ´Valhalla´ (1986), a byť je hraná verze hodně temná, vlivem dětských hlavních hrdinů je určen spíše pro starší děti, než pro širší publikum. Děj je prost brutality a naopak je v popředí obyčejný přirozený humor a smířlivější nadhled. Avšak i tak je severská mytologie zachována. Tento dánský projekt je tedy dle místních zvyklostí daleko syrovější a v rámci fantasy daleko přirozenější, než pojetí americké komiksové zábavy. Tohle srovnání je prostě neodvratitelné, neb Marvel z toho udělal úplně něco jiného, než jak je známo v severských zemích. A dánští tvůrci si na tom dali hodně záležet. Natáčelo se v Norsku, Švédsku, Dánsku a na Islandu a o zbytek se postarali kouzelníci s CGI. A výsledek je prostě tak úžasný, že ani není znát nižší rozpočet. Zdánlivým problémem je poněkud rychlejší tempo ve vývoji děje. Není divu, neboť to nemá tolik prostoru, jako trilogie ´Pán prstenu´(2001-03), takže větší plynulost prostě nebyla možná. Tím také není dán patřičný prostor určitým postavám, které by si to jistojistě zasloužily. Je  zkrátka potřeba se zbavit rozmazlenosti nastaveného schématu právě od dob Pána prstenu, neboť  ne každý fantasy film bude stejně takový. Snímek je po vizuální stránce rozhodně povedený, jen je potřeba krapet odpustit právě ty scenáristické nedostatky. Nejlepší dánská fantasy za několik posledních let? Tak to jistojistě ano. ()

Reklama

karlosss18 

všechny recenze uživatele

Hnus do p*či, co od toho taky jiného čekat, když to natočil nějakej Ahmad a dosadil si do role Lokiho svýho arabskýho kozom*da. Nechápu, jak na tohle mohly produkční společnosti přistoupit, úplně si ti Dánové rozšlapali tímhle paskvilem svou kulturu. Musím si spravit chuť marveláckým Thorem, tohle se fakt nedá. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to taková televizní pohádka s větším rozpočtem. Úvod vysvětlí mytologii a pak začne příběh u nuzné rodiny se dvěma dětmi, kam božský tandem zavítá na návštěvu.Když sourozenci vstoupí do služeb hostů, zjistí, že obyvatelé Valhally jsou věčně zpitá a rozhádaná cháska, která s nimi zachází jako s otroky – než se pod vlivem dětí a tváří v tvář hrozbě začnou bohové chovat znovu zodpovědně. Zajímavě nejednoznačný je rozkol mezi bratrem – typicky mužským kariéristou a sestrou – rodinně založenou světicí; tady se ještě žádné moderní genderové úpravy nenosí. Právě díky svým vrstevníkům na plátně by si školáci mohli k Valhalle najít cestu, i když trikově jsou zvyklí na onačejší hostinu. Divocí obři připomínající spíše uválené loupežníky totiž do výšky zrovna moc nevyrostli a vlk je lacině digitální. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Uff... nevěřil jsem tomu, ale fakt je to průser jak mraky. Až na poměrně libě vypadající vizuál neni snad nic, co bych dokázal upřímně pochválit. Scénář, kterej neví, jestli chce bejt epickým pohádkovým příběhem nebo komorní fantasy je děravej jak mozek uživatele toluenu, postavy totálně nezajímavý, kromě výjimek špatnej casting, jedna klišoidní a debilně znějící replika za druhou, z každý druhý scény je cejtit LOTR, směšná akce a navíc to celý nedává moc smysl. Po otřesně přijatým Artemisovi, kterej mně osobně přišel docela v pohodě, jsem doufal v další zbytečně zhejtovanou jednohubku, u který bych se mohl snad i bavit, ale ona je to fakt bída. Až je mi líto kostymérů, visual artistů a kameramana, co se tomuhle upsali. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (1)

  • Tento film vznikl na základě dánského animovaného filmu Valhalla z roku 1986. (ČSFD)

Reklama

Reklama