Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výpravná fantasy založená na severských bájích a mýtech o Valhalle, kam za doprovodu valkýr přicházejí padlí bojovníci. Odin, Thor, Loki a další bohové z Valhally se musí postavit svému osudu a odvrátit Ragnarok, zánik svůj i celého světa. Ze zajetí se totiž osvobodil obrovský vlk Fenrir a bohům hrozí ta úplně poslední bitva s odvěkým nepřítelem, s divokými obry. Svou roli v jejich boji sehrají i dvě děti, které si ze světa lidí přivedl Thor jako své sluhy. Po pestrobarevném zpracování od Marvelu přinášejí pohled na severské báje samotní seveřané, v opravdovějším, drsnějším a temnějším stylu Vikingů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (66)

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší podání Thora a jeho bandy, než jaké předvádí pohádkový Mrdvel. Chyběli mi tam lepší efekty, ale na druhou stranu příběh byl docela poutavý a realističtější vyobrazení těchto postav jsem již dlouho neviděl - jestli vůbec. Občas jsem v tom vyloženě viděl LotRa, ale vzhledem k rozpočtu po převýšilo očekávání. S ohledem na jednoznačné trumfnutí Mrvelu se přikloním k slabším 5*. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsem moc velký expert na severskou mytologii, ale film a celkově zpracování daného tématu mi přišlo dost nudné a nedotažené. Extrémně natahovaná nuda, kdy veškeré důležité scény by se vešly do krátkometrážního snímku a zbytek je jen nastavovaná kaše s mizernými dialogy a výkony. Moc jsem ani nepochopil příběh, který postrádá jakoukoliv logiku a nedává moc smysl. Už na začátku jsem si všiml dost nevýrazného hereckého obsazení a na můj vkus hercům role absolutně nesedly. Vizuálně film sice ujde, přesto se nemohu zbavit dojmu, že nejlepší věci na celém filmu je asi vcelku povedený plakát, jinak je to hrůza a utrpení. 0/10. ()

Reklama

filipvrbik odpad!

všechny recenze uživatele

Když šel do kin Thor od Marvelu, čekal jsem něco podobného, jen mnohem lepšího - místo toho to bylo v moderním světě... Díky Bohům za Marvela, protože toto je zcela jistě nejhorší fantasy, jaké jsem protrpěl do konce. Je to čistý odpad, tak zpackaný, film, který mohl být dobrý, jsem ještě neviděl. Špatně je tu úplně všechno, herci (starý Thor, nevýrazný Loki, divný Odin), nudné severské zpracování - doufal jsem,že 36% se plete, ale neplete, ještě spíš přidává, protože je to opravdu "dílo". Jediné, co je tu hezké je příroda, jinak je to naprotá příšernost...0% ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Je mi krapet smutno ze zdejsiho hodnoceni a komentaru, nejsem zadnej staromilec, ale tohle je poctiva oldschoolova zabava trochu ve stylu Ronji, dcery loupeznika nebo u nas O statecnem kovari. Linearni pribeh o iniciacni pouti prirodou i nebesy, bez prehnanych efektu a zvratu, zalozeny na pomalem, ale dobrodruznem vypraveni. Kdo potrebuje mit ve filmu kazdych 5 minut 2 "sokujici" odhaleni, neustaly adrenalinovy prival postav, zapletek a vizualniho smogu, ten se ovsem bude zakonite nudit... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pridám sa k užívateľovi MoziMedve, ktorý si tu kvôli tomuto filmu vytváral účet. Teda nie hodnotením, ale názorom, že vôbec to nebolo také zlé a že aj v tejto chvíli má naozaj na celosvetovej databáze 60% pri cca 1700 hodnoteniach a tu to pomaly ide do čiernych čísel. Ja teda neviem, čo miestna zhúlená chátra očakávala, ale mne to príde ako normálna škandinávska fantasy s malým rozpočtom, no vydržať sa to dá. Niektorí užívatelia sa tu ale nechajú uniesť hodnotením vedúceho alebo iných lídrov a skladajú tu hejterské básne, že oni očakávali nejaké hlboké pramúdra, ktoré vo filme neobjavili. Dokonca jeden imbecil sa tvári filozoficky a sťaby Nietzscheho načlovek zapotí, že sa cítil, ako by "ho omdrali do prdele zubatým pérom". Odkiaľ ten pocit pozná? Ale inak deti, ak nerozumiete filmu, dám vám jednu radu, pri dánskych filmoch je niekedy vhodné čítať aj titulky. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (1)

  • Tento film vznikl na základě dánského animovaného filmu Valhalla z roku 1986. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno