Reklama

Reklama

Zabiják z Bangkoku

  • Česko Sniper z Bangkoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příbeh hluchoněmého rváče a jeho partnera z Bankoku. Jednoho dne dostanou nový úkol týkající se čistek v podsvětí. Hlavný hrdina se seznamuje s milující ženou a začíná pochybovat o správnosti svých činů. Právě ten pocit však v jeho profesi znamená největšího nepřítele. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný thriller od bratov Pangovcov. Má zaujímavý príbeh o výbornom hluchonemom nájomnom zabijakovi, ktorý je vo svojej profesii najlepší a bezchybný, ale potom ako spozná, čo je láska, začne o svojej práci pochybovať a čaká ho ešte najdôležitejšia úloha jeho kariéry. Spracovanie príbehu je na moje prekvapenie dosť kvalitné, očakával som taký typický jednoduchý príbeh o nájomnom zabijakovi, ale tu je scenár prepracovaný a s dostatkom nápadov. A je aj dôležité uvedomiť si, že toto ani nie je moc akčný film, čo vidno aj na akcii. Nie je jej moc, nájde sa tu prakticky iba niekoľko zabití a jedna dlhšia akcia na konci a tu nejde o choreografiu a efektnosť ako je to bežné v akčných filmoch, ale je skôr umeleckého charakteru, teda ju sprevádzajú originálne pohľady kamery, niekedy je len naznačená a podobné prvky. Ale celý film je natočený inak ako bežné akčné filmy, vidno, že režiséri sa snažili skôr o artový film. Niekedy je to skôr na škodu lebo viaceré scény by som radšej videl natočené klasicky, ale niektoré scény sa zase takto vydarili, hlavne spoločná cesta zabijaka s jeho mŕtvym kamarátom alebo veľmi pekný koniec. Zaujala ma tu aj romantika, len škoda, že nedostala viac priestoru. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak hlavný hrdina s lekárničkou mi sadli, s nimi som dosť spokojný, ale vedľajšie postavy už sú na tom horšie. A teraz porovnanie s remakom. Musím povedať, že nová verzia sa mi páči o niečo viac. Originál má prepracovanejší a menej predvídateľný dej, kvalitnejšiu réžiu, je nápaditejší, má krajší záver a lepšieho hlavného hrdinu. Síce Cagea mám rád, ale do tejto úlohy mi moc nesadol. Remake má lepšiu vizuálnu stránku, rýchlejší spád, odohráva sa v zaujímavejších prostrediach, má lepšie vedľajšie postavy, omnoho krajšiu hudbu a veľmi peknú romantiku, ktorej je venovaný dostatok priestoru. Čo sa akcie týka, tak sú oba filmy na tom približne rovnako, nikde nie je moc dôležitá. Ale v každom prípade oba filmy sa mi dosť páčia, každý stojí za pozretie. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 73%. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přestože ani scénář nejede v úplně tradičních kolejích a nemá jasně nalinkovanou strukturu, je to především agresivní audio-vizuál, co Zabijáka z Bangkoku vymezuje. Divoká kamera, stroboskopický střih, hlasitá hudba a ostré zvuky (nebo naopak tísnivé ticho), přes svou nespornou efektnost a stylovost, (se) však docela rychle unaví. [napoprvé za 4 *] ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Po vyloženě akčním začátku dostane hlavní hrdina kašel a díky tomu se otevře nečekaná rovina, po které se příběh začne rozvíjet a i díky flash-backům přestává být bezduchou střílečkou, ale naopak docela hlubokým a zajímavým filmem. Konec je nevyhnutelný, tedy vcelku očekávaný, ale je natočen originálně a má díky tomu svou váhu. Pro mě příjemné Thajské překvapení. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

I hranice mezi artem a akčním filmem se může stírat, tak jako v tomto thajském filmu který na asijské poměry poměrně standartní příběh o přátelství, lásce a pomstě v prostředí těch nejnásilnějšních gangsterů a nájemných vrahů, okořeněný hluchoněmostí hlavního hrdiny, podává formou která je stylu "hollywoodských akčňáků" vzdálená víc než čemukoliv jinému. Jednak důrazem na narušené vnímání světa hlavního hrdiny a jeho psychiku, ale hlavně působivým a originálním špinavě pseudovideklipovitým nasnímáním které na první pohled působí odosobňujícím dojmem, ale ve skutečnosti funguje přesně opačně... a provází tak diváka celým příběhem až ke zdrcující katarzi, ke které nepotřebuje ani spektakulární akční scény, ani přebytečnou míru vysvětlovaček. 9/10 ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velmi zajímavý film. Ve filmu je použito několik způsobu zobrazení, proto se někdy koukáme na děj očima hlavního hrdiny, jindy vidíme jen útržky děje a stroboskop a jindy je akce zpomalena. Po jedné z prvních scén s holčičkou na střeše jsem čekal od filmu mnohem víc než jsem dostal. Čekal jsem více akce a méně lásky, bohužel tenhle film mě úplně neoslovil, takže remake s Cagem raději ani sledovat nebudu.... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Thajsku v lokalitách Bangkok a Pattaya. (GASTON73)

Reklama

Reklama