Reklama

Reklama

Pan Tau

(seriál)
Československo / Západní Německo / Rakousko, (1971–1978), 16 h 52 min (Minutáž: 29–36 min)

Předloha:

Ota Hofman (kniha)

Hrají:

Otto Šimánek, Josef Aleš, Františka Alešová, Jana Alešová, Marta Alešová, Karel Augusta, Josef Bek, Karel Bělohradský, Svatopluk Beneš, Josef Beyvl (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(33)

Obsahy(1)

Celé generace dětí nejen v Čechách a na Moravě znají z televizních obrazovek kouzelného mužíčka s buřinkou a deštníkem. Pan Tau (O. Šimánek) se umí měnit v malého panáčka, nebo v dospělého muže a pomocí kouzelné buřinky plní různá dětská přání. Seriál vznikal postupně, po jednotlivých, samostatných dílech. První ucelená série byla spjatá s rodinkou malého kluka Emila (rodiče hráli S. Budínová a J. Sovák). S příchodem J. Wericha se seriál soustředil kolem malé holčičky Claudie (V. Helcelová) a jejího dědečka (J. Werich), kteří za pomoci pana Tau zažijí mnohá dobrodružství na svých cestách (čeští diváci ovšem tyto díly mohli v televizi zhlédnout až po roce 1989). V další sérii se mužíček s kouzelnou buřinkou dostane do nové rodiny Urbanových (J. Bohdalová a V. Menšík), kterým připomíná strýčka Alfonse (O. Šimánek), i tady pomáhá dětem svými roztomilými kousky. V poslední sérii se pan Tau dokonce ocitne na křídle letadla a způsobí řadu problémů letovému inspektorovi (V. Brodský). A hlavně ovšem přinese opět spoustu radosti dětem. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele roswelll k tomuto seriálu (31)

Pan Tau přichází (1971) (S01E01) 

Pan Tau přichází a navždy zůstane...jak jsem v televizi zaslechl známou znělku, už jsem seděl u bedny ()

Pan Tau naděluje (1971) (S01E02) 

Pan Tau a úžasné vánoční běsnění v podání pana Sováka a Slávky Budínové. Nakonec Pan Tau vše zachrání.. ()

Pan Tau na horách (1971) (S01E03) 

I na horách se pan Tau neztratí a "jeho třída" s jeho pomocí zvládne všechny nástrahy. ()

Pan Tau a neděle (1971) (S01E04) 

Když vám v rádiu hraje píseň Venku svítí vesele, protože je neděle a za okny prší, vypadá to na nudný den. Ale ne v podání pana Tau a jeho přátel. Velice podařená a veselá epizoda seriálu. ()

Pan Tau jde do školy (1971) (S01E05) 

Velice zajímavá epizoda plná legrační skečů..kouzelné je vzájemné vystoupení třídy ve zpěvu se vstupem inspektora pana Homoly..úžasné.. ()

Pan Tau a samá voda (1971) (S01E06) 

Tak v této epizodě si pan Šimánek a jeho malý herecký kolega vody tedy užili. Paní Dvorská nádherná. ()

Pan Tau a Claudie (1972) (S02E01) 

Nádherné prostředí, jako vždy skvělý pan Werich, další příběh pana Tau a nostalgické vzpomínky ()

Pan Tau to zařídí (1972) (S02E02) 

Pokračování příběhu bohatého dědečka, který díky své vnučce se částečně vrací do svého dětství a zažívá s panem Tau nádherná dobrodružství. ()

Pan Tau a cesta kolem světa (1972) (S02E03) 

..a cesta pana Violy, Claudie a šedé eminence pana Tau pokračuje..na cestě zažívají spoustu krásných nedorozumění ale všechno dobře dopadne a Claudie je šťastná a pan Werich vlastně taky, že zase o něco více rozumí kouzelnému světu fantazie své malé vnučky. ()

Pan Tau v cirkusu (1972) (S02E04) 

Poslední příběh pana Violy se svou milovanou vnučkou..v prostředí cirkusu a zvířat vznikla velice milá a krásná epizoda, která se musí líbit všem ()

Pan Tau a taxikář (1972) (S02E05) 

Příběh malé Claudie a taxikáře pana Landovského...jak dlouhá může být cesta k mamince ale nakonec vše dobře dopadne a pan Landovský září, že má své autíčko zase v pořádku a s novým lakem ()

Hledá se pan Tau (1972) (S02E06) 

I v tak těžké chvili zavřen ve vetešnictví pan Tau zachová hlavu, protože má děti a ty mu lstí odcizenou buřinku zas vrátí. Pan Werich výborný, pan Kopecký stejně tak, pohodová epizoda. ()

Pan Tau a tisíc kouzel (1972) (S02E07) 

Největší prim v této epizodě hrají čtyřnozí kamarádi, kteří panu Kopeckému vymění odcizenou buřinku a pan Tau zas může šťastně čarovat..a další příběhy mohou pokračovat..:-) ()

Pan Tau se vrací (1975) (S03E01) 

Pan Tau alias Alfons..krásná série s fenomenálním panem Menšíkem...je dobře, že se pan Tau po třech letech zase vrací.. ()

Pan Tau a Robinson (1975) (S03E02) 

Alfons to ještě neví, ale pan Tau si ho pomalu připravuje na návrat domů...na ostrově je krásně ale už tam byl moc dlouho..:-) ()

Pan Tau a příliš velký balón (1975) (S03E03) 

Taková cesta balonem musí být krásný zážitek..Alfons je doma, na jedné straně radost a na druhé straně komplikace, jak Alfons zapadne do běžného civilního života...ale od toho je tady pan Tau... ()

Pan Tau a pes kozopes (1975) (S03E04) 

Velice vtipná a zábavná epizoda..pan Menšík a pan Augusta excelují... ()

Pan Tau a rodinná slavnost (1975) (S03E05) 

Krásný příběh, v jedné epizodě tolik vynikajících herců a ty nádherné gagy..: "Stlejdo? No čopak? Ploč ti říkají smlaďoch?!...úžasné.. ()

Pan Tau jde do práce (1975) (S03E06) 

Jeden den bez buřinky a co to všechno způsobí..a není to poprvé, co pan Tau o buřinku přijde..ale jinak velice příjemná a veselá epizoda. ()

Pan Tau a pět hrušek a tři jablka (1975) (S03E07) 

Takhle dělat z pana Somra blbce...:-) ale jinak opět velmi úsměvná a veselá epizoda a padat do hnoje před bejkem umí tímhle způsobem jen pan Menšík..:-) ()

Související novinky

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama