Reklama

Reklama

Josef Filip

Josef Filip

nar. 1958
Praha, Československo

Biografie (1)

Pochází ze sportovní rodiny. Jeho matka hrála za národní mužstvo pozemní hokej, otec hrál ragby. Josef se vydal ve šlépějích svého otce a s ragbyovým mužstvem projel celou Evropu. V dětství se věnoval také herectví, ale později se stal služebním řidičem a taxikářem. Byl ženatý a měl dceru Moniku. Z filmování na Barrandově si zamiloval pauzy mezi natáčením, kdy s kamarády „prošmejdili“ všechna studia a viděli dekorace do dalších filmů či přímo jejich natáčení. Za… (více)

Zajímavosti (3)

Tony, tobě přeskočilo (1968)

  • Josef Filip (Prášilek) v průběhu natáčení natrhal švestky a filmovému štábu se je snažil prodat. Režisérka Věra Plívová-Šimková to nijak nekomentovala, ale když potřebovala, aby v záběru plakal a nedařilo se, připomněla mu tuto událost a zdramatizovala ji tak, aby jej rozplakala. Po letech uvedla, že tohle nedělala ráda a šetřila takovými situacemi. (sator)

Máte doma lva? (1963)

  • Na 16. mezinárodním filmovém festivalu pro děti a mládež v Benátkách snímek získal ocenění Lev svatého Marka, Stříbrná gondola, zvláštní cenu poroty a dvě ceny za mužský herecký výkon (Josef FilipVladimír Očenášek). (Zdroj: ČSFD)

Máte doma lva? (1963)

  • Josefu Filipovi (Honzík) ve scéně, kde bylo potřeba, aby bylo „zakouřeno“, napadal spálený prášek do očí a skončilo to ošetřením v nemocnici na Bulovce a zastavením natáčení na několik dní. (sator)

Galerie (2)

Reklama

Herec

Reklama

Reklama