Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (588)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Některé epizody dokáží velmi slušně odrovnat. Nedoporučoval bych to lidem náchylným na horory. Nikdy jsem moc nevěřil pravdivosti příběhů, ale i tak je to dobře podáno a natočeno. Postupem času se z jednotlivých dílů stala pouze ohraná písnička (někdo kdo už je mrtvý byl viděn nebo udělal něco šokujícího, ale je to tak skutečně?). Zajímavost se tomu určitě nedá upřít. Co je už velmi diskutabilní je "fair-play" tohoto seriálu. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

TV seriál, který je určitě zajímavý, ale občas mi připadá, že se až moc snaží být záhadný a cool hraje si na skutečně tajemný seriál.. Já mu to moc ale nežeru a myslim, že i ty skutečně zajímavé příběhy u kterých se zamýšlíte jsou jen do určité míry podle pravdy. Scénaristé se snaží aby to vše tajemně vyznělo. Navíc pokud shlédnete více dílů zjistíte, že pointa většiny příběhy je stále dokola. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak seriál Věřte Nevěřte rovněž patřil v mládí k mým oblíbeným a většinou jsem nevynechal žádný díl. Jonathan Frakes byl skvělý průvodcem těchto příběhů pravdy a fikce a ani po letech jsem nedokázal na některé díly zapomenout. Kvalita byla různorodá, ale většina se tvůrcům celkem povedla. Taky jsem tipoval – ale snad jen třikrát jsem uhádl všechno správně – většinou tomu bylo naopak. Asi nejvíc se mi líbily všechny ty kuriozity (pomůcky), které nám ukazoval na začátku a jenž dokázali oklamat zrak. Nedávno jsem si asi dvacet dílů připomenul z nostalgie díky youtube. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Soubor průměrných "záhadných" povídek, ale je to docela zábava, i když při troše inteligence (a když přijdete na fígl, který scénaristi používají) se většinou dá uhodnout, který z příběhů je pravdivý a který ne. Nejlepší jsou ovšem první dvě minuty, kdy Jonathan Frakes ukazuje takový ty zblbující obrazce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja som neuveril v tomto seriáli ani jednej historke. Myšlienka seriálu spočíva v tom, že nám na konci uvádzač seriálu prezradí, či sa nadprirodzená udalosť stala, alebo nie. Takže to máme veriť, že tie, ktoré čerpali zo "skutočných udalostí", majú natoľko dôveryhodný zdroj, že tomu môžeme veriť? Čiže napätie je okamžite fuč, pretože je to samozrejme blbosť. Škoda, ak by sa tomuto spestreniu na konci tvorcovia vyhli, mohol to byť fajn mysteriózny seriál. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • Tato epizoda má jako jediná jinou podkresovou hudbu než všechny ostatní epizody. (David7)
  • Stávalo se, že po vysílání volali do televize lidé, kteří tvrdili, že daný příběh, označený jako smyšlený, se jim skutečně stal. (Langy10)

Reklama

Reklama