Reklama

Reklama

Touha

  • Japonsko Rokugatsu no hebi (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sex. Sex jako mantra živého organismu. Navenek je vztah 30-leté Rinko a jejího workoholického manžela šťastný. Ale Rinkina touha po sexu mění chování okolí vůči ní. Film byl natočen v černo-bílé verzi a téměř okamžitě po svém uvedení se stal kultovním. (oficiální text distributora)

Recenze (31)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Film se stal po svém uvedení kultovním. A asi vím proč, i když pro mě se kultovním asi nestane. Je to jeden z těch snímků, u nichž všechno, co nechápete svedete na štítek "mysteriózní" uvedeném u popisku filmu. Banální komentář by zněl asi takto: "Kterak si manželé spolu nedokázali zasouložit, protože on ze strachu z ženského těla a blízkosti raději každý den čistil sprchu (perfekcionista jeden) a ona si nedokázala říct, co chce a tak si představovala, jak chodí po městě v minisukni. Až se na to nemohl dívat jeden nemocný pomatenec a tak si řekl, že jim k sexu pomůže a donutil ji k věcem tak perverzním, že ji to osvobodilo." Čekala jsem explicitní scény podobně jako ve Studu, a ani mi nikterak nevadily, že jedinou explicitní scénou byla obnažená ženská prsa. Každopádně černobílé ladění snímku, depresivní disharmonická hudba, skvělá kamera zachytávající ve tváři frustraci hrdinů působí, tak skličujícím dojmem, že se na film nedoporučuji dívat povahám se sebevražednými sklony. Hodnocení filmu je jen moje subjektivní a vůbec nepopírám, že jde o vysoce kvalitní snímek a nedivím se, že někdo by mu dal i 200%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

A já se zase přidávám na stranu May : „Neuvěřitelně podivný film, perverzní, úchylný“ Žena, kterou voyaer donutil vydíráním k experimentování s vlastním tělem, s vlastní sexualitou. Přinejmenším dost zvláštně zvolený způsob jak někomu otevřít cestu k rozkoši, k rozkoši na jejímž počátku je znásilnění vlastním vibrátorem, který, ale ovládá někdo jiný. Opravdu bizarní milostný trojúhelník v hodně neobvyklém a deštivém filmu. ()

May 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně podivný film, perverzní, úchylný Ale přesto je Snake of June něčím zajímavá a to ne málo. Černo-bílé zpracování filmu sice mnohdy ochuzuje o detaily na plátně, ale jako u Tetsua vylepšuje celkovou atmosféru. Bezpochyby je to je něco, co se zas tak často nevidí. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nevím proč všichni považujete tento film za "úchylný". Je to docela normální psychologické drama se zajímavým příběhem, pouze se v něm moc nemluví, a přestože je v něm pár snových sekvencí, je to ve srovnání s Tsukamotovou předchozí tvorbou téměř mainstreamový film:-) ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem kdesi psal, černobílá Tsukamotovi sedí a i v Rokugatsu no hebi to potvrzuje. Tentokrát však vsadil na pomalejší tempo a psychlogičtější drama a to se zdá nebylo to pravé ořechové. Pár zajímavých pasáží nestačilo k dosažení obvyklého nadšení a jsou z toho jen slabé tři hvězdy za oněch několik zmíněných momentů, ve kterých je režisérův podpis dovře čitelný, kameru a Tsukamotu i jako herce. Ani hudba tentokrát nijak více neupoutala pozornost. Závěr naprosto vyšuměl a nic nezanechal. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

It's not like you're having sex with someone else! It's one of your secret desires. It's nothing to be ashamed of! Fetišismem a perverzí nabitá projížďka sexualitou v chladném, bizarním světě dalšího z Tsukamotových milostných trojúhelníků. Film, ve kterém znásilnění dostává nový rozměr a kde touha po vlastním těle a sexuální experimenty slouží k poznání sebe sama. Kupodivu jde o režisérovo nejstravitelnější dílo, a to především po technické stránce. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Tento film je (podle mého názoru) divný, zvláštní, "úchylný"... Nikdy jsem neviděl nic podobného, jediné, co by se "Touze" mohlo podobat, je "Mazací hlava", právě tou podivností a "úchylností"... Nemůžu říct, že by ten film byl úplný "odpad", ani že by to bylo nějaké skvělé veledílo. Po chvíli uvažování, jak se mi ten film vlastně líbil, jsem se rozhodl pro "neutrální" tři hvězdičky. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Zbytečný a zvrhlý film bez i té nejmenší výpovědní hodnoty. Manželé překonají odcizení díky vyděrači umírajícímu na rakovinu, aby po splnění jeho úchylných příkazů dospěly nakonec k normálnímu manželskému sexu. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme som bol v našom kine. Nakoľko ďalšieho TSUKAMOTA sa v našom "bijáku" už asi nedožijem. Každopádne bola to nudná kravina. Takže siahodlhé vykecávanie sa o jeho kvalitách odo mňa nečakajte. (1.9.2009) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Treba Voyerov aby nám zachraňovali vzťahy. Cukamotov najupršanejší film. Dážď je tu prvkom čisto vizuálnym. Postavy sa nachádzajú vďaka nemu v zvláštnom odťažitom svete. Ako keby dážď odkazoval na niečo skryté v nás. Budovy sú chladné, čiernobiela farba neprepúšťa žiadnu emóciu. Pritom je to o sexe. O manipulácií. O pozorovaní a ukájaní sa. Naplnenie základných telesných túžob a snaha vstúpiť na samé dno našej psyché, len aby sme si našli cestu k sebe. Expresívny štýl, elektronický penis - ako by z oka vypadol tomu s Tetsua a zaujímavo poňatá téma. Sono to Strange circusom a Love exposure potiahol na novú úroveň, Cukamoto je verný typicky artovej až undergroundovej forme. Veľmi zvláštne a zapamätateľné. Poetikou bližšie k Bullet Ballet a predsa o niečom inom. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No já nevím no-slibovaná úchylnost se nekonala, takže tu zůstalo jen-vážně hezké-drama o třech lidech ve kterém Tsukamoto ubral ze svého rukopisu jak to jen šlo-ve prospěch zdánlivé"čitelnosti" příběhu. I tak ale u některých scén nevím kam je zařadit a konečnou poentou si taky nejsem zcela jist-což mi dává naději, že v tom filmu pořád přecejen je něco více. Za mě přesně na hraně mezi 3 a 4 ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Vizuálne dokonalé, príbehovo slabé - Tsukamoto sa môže zaradiť do klubu s Lynchom (škoda len, že príbeh nemá taký sofistikovaný) či Cronenbergom (ten v ranných dielkach zase pritlačil na úchylnejšiu stránku) a dúfam, že v jeho ďalšom kúsku (my first) vymaká aj niektorú z týchto zložiek. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu jsem byl pred deseti lety v kine a dodnes jsem ho na teto strance marne hledal... Hodne zvlastni a perverzni film, na ktery clovek nikdy nezapomene. Uz v te dobe jsem vedel, ze Japonci jsou jednim z mych nejsympatictejsich narodu:-)! ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

O nějakém hlubším významu bych se asi pouze dohadoval. Skryté sexuální tužby jako cesta k harmonii se mi jeví jako přijatelný výklad. Japonské filmy jsou hodně svérázné, Tsukamoto je ještě nad nimi. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Nebudu v tom hledat jak ve spoustě filmů skryté význami a obdivovat skvělého Shinya, když se mi tenhle film prostě nelíbil. Někdo může říct, že je film složitý, někdo zas že jednoduchý. Tohle závisý pouze na pohledu člověka. Očividně jde vidět, že Tsukamoto točí filmy o proměnách jak fyzických tak psychických. Tady jde o psychickou, zachytil to pět velmi skvělé. Bohužel film byl vemi depresivní asi jak ledová káva po ránu. Jinak chvílemi docela perverzní a nějak mi to připomělo starou Lynchovskou tvorbu ala "Eraserhead". ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Taková zvláštní psychologická sexuální hra nebo spíš podivná manželská terapie, později prokládána bizarními frenetickými výjevy na pomezí snu či příčetnosti, jejichž smysl se těžko odkrývá. Ale co také čekat od dalšího černobílého "uměleckého" experimentu režiséra neskutečného Tetsua, že? ()

Composter 

všechny recenze uživatele

Překrásný a trošku šokantní vhled do "typické" japonské mysli několika hlavních protagonistů, kteří navenek vypadají, že vše s jejich životy je v pohodě, ale uvnitř křičí po přirozenosti a změně. Klasická zápletka natočená velmi neklasicky. Čerobílý vizuál je téměř perfektní, stejně, jako vybrané lokace. Kdykoliv film zastavíte, máte krásnou fotku na zeď. To samé platí i o hudebním doprovodu, kdy decentní a "odosobněné" čelo dodává filmu tu pravou atmosféru. K tomu si připočtěte průhledy do světa Tetsuo, kdy není nic natolik bizarní aby nemohlo být ještě více :). Skvělá atmosféra a vtahující děj - šmírácky nakouknete do podvědomí několika upjatých lidí a společně s nimi odhalíte jejich perverzní choutky. ()

Borec3 

všechny recenze uživatele

Úchylné ne, námět spíše čerpá ze zakořeněné prudérnosti, kterou je japonská kultura pověstná (nic na tom nezmění ani infikace "západem" posledních desetiletí). Díky ní dokážu pochopit manželské odcizení, z něhož je cesta jen skrze přijetí vlastní touhy nánosem omezení potlačené. Všechno ostatní je Tsukamoto. ()

Brion.y 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo Tetsuo teror nastolil mechanickým peklom najhrubšieho rázu, Túžba zvoľnila tempo. Cvakanie spúšte, dlhé premyslené zábery, ktoré mi počas nehybných sekúnd pripomínali ďalšiu z fotiek, všadeprítomný dážď a erotika v Shinyovom podaní (čo zaručenie nie je obvyklý pohľad, aj keď tentokrát použil hrdinov plne ľudského druhu)...Všetko zabalené do jedinej čiernobielej pochmúrnej drámy o tom, že na to, aby ste si užili síce byť dvaja nemusíte, ale vo vzťahu sebectvo nemá čo robiť. Práve to vtĺkol Shinya do hlavy Rinkinmu manželovi...a s ľútosťou dopĺňam, že až vtedy to začalo byť dobré. ()

Reklama

Reklama