Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mně rozsekalo! Neuvěřitelně mrazivá atmosféra, snad nejstrašidelnější, kterou jsem kde zaznamenal. Ti, co tu píšou měkký scénář, ono je to inspirováno skutečnými událostmi, tak se nedivte)) Hudba a zvuky, úplně top!! Film mně šokoval, nemá cenu se víc rozepisovat, bohužel, desítku nedám, pač konec jsem malinko přetáčel a neudrží si to skvělé tempo, hlavně, že mám ale snad všechny otázky zodpovězené! :) 9/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Z nedostatku nového materiálu se hrabu ve filmových análech a hle, tohle jsem viděl už kdysi hodně hodně dávno. To byly časy, když áčkoví herci hráli v pokleských oddechových béčkách... No umíte si dneska v něčem podobným představit třeba Pitta nebo DiCapria? Ale buddhista a kámoš dalajlámy Gere se za spotřební oddechovky nikdy nestyděl a po rolích různých erotomanů si střihl roli i v mysteriózním horrůrku, který je z dnešního pohledu šablonovitý a předvídatelný, ale tenkrát to byl určitě kinohit s překvapujícím a fascinujícím finále. Mě osobně nejvíc štvala smrtící stopáž, zvlášť když se ca polovinu času žvaní o pí... žvaní zbytečně. Ale hodnotím tak, jak bych hodnotil poprvé před dávnými roky, závěrečná čtvrthodinka na mostě je nadčasová. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Proroctví z pekla je pěknej film, to bez debaty, jen kdyby nebyl tak moc zdlouhavej. Pravda dávám mu 4* ale rozhodně to nejsou čistý 4. U filmu se mi líbilo to tajemno to se rejžovy více než povedlo, Gere to uhrál naprosto dokonale a občas jsem se i bál, ostatní herci byly též výborní(hlavně ještě musím zmínit skvělého Willa Pattona). Atmosféra filmu byla taky výborná a dlouho jsem takovouhle atmosféru nikde neviděl. A finální scéna na mostě byla geniální. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Hodnotit více objektivně, je to hvězdička navíc. Bohužel, tohle je přesně ten typ filmů, na které se nerada dívám, protože se bojím (a klidně to přiznám). Byl to dobrý film, byl to dokonce i film k zamyšlení, ale právě tím, že takové filmy dokážou svými děsivými scénami vyvolat docela nepříjemné pocity, jsem už myslela, že odejdu z pokoje a nechám ostatní, ať se dívají sami. A o to horší to je, když člověk ví, že se dokonce jedná o film podle skutečných událostí. Nakonec jsem to vydržela, jelikož je to přecejen film více než slušný. Ale nepříjemný pocit z takových filmů se mě pak vždycky drží dlouho. ~(3,3)~ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jednoho dne prostě jedeš v autě a Osud si na tebe ukáže prstem a řekne: Tady vás mám. Šťastný pár. Vás já hledám." Já jsem velkej kluk a ničeho se nebojím. Jen teď nebudu chvíli jezdit autem a zvedat telefony. Cítím se totiž paranormálně normální, takže dost pochybuju o tom, kolik z viděnýho se skutečně stalo, kolik se toho vybájilo mezi lidem a za co vděčím fantazii autora. Vlastně mě to docela zaujalo a původně jsem měl v úmyslu přihodit i čtvrtou hvězdu, protože jsem si naivně myslel, že to nějak dopadne. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Skutečně existují zmíňky o výskytu tzv. Mothmana před i po výbuchu černobylské jaderné elektrárny. Na stránkách Google.com lze toto téma najít jako „Blackbird of Chernobyl“ a scénář byl stejný jako před tragickým zhroucením Silver Bridge v Point Pleasant. Pracovníci elektrárny a obyvatelé okolí trpěli nočními můrami, zpozorovali velkou černou ptačí bytost s rudě žhnoucíma očima, dostávali hrozivé telefonáty. Vyšetřovatelé tehdy usoudili, že tato záhadná bytost je předzvěstí katastrof. (Nick321)
  • Při zhroucení Silver Bridge roku 1967 nezemřelo 36 lidí, jak se údává ve filmu, ale 46. (Dawid199)
  • Studio snížilo rozpočet o 2 miliony amerických dolarů jen pár dní před začátkem natáčení. To rozzuřilo režiséra, který přísahal, že neudělá stejný ústupek, jaký negativně poznamenal jeho předchozí film Miluj bližního svého (1999). (akisha)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama