Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nicholson a nikdo jiný, asi takhle bych mohla odpovědět na otázku, kdo v tom filmu hrál. Penn buduje příjemně ospalým tempem velmi dobrou atmosféru. Snažil se předlohu zmodernizovat, až se propracoval k vlastnímu závěru. Je to neotřelé, je to možná i zajímavé, ale měnit pointu detektivky, no na to jsem příliš velký staromil. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Když jsem se včera na Netflixu znovu podíval na Přísahu, uvědomil jsem si, jak moc rychle ten čas letí. Před dvaceti lety se šlo ještě dívat na film, kde hrál Jack Nicholson. A když ho člověk sleduje, uvědomí si, jak moc skvělej herec to byl a že žádný takový už místo něj nebude. Jeden Jack vydá za deset jinejch herců. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Kriminální thriller, který postrádá napětí a klasické detektivní vyšetřování si v něm užijeme sotva v první půlhodince, přece nemůže ničím zaujmout. To by ale nesměl mít na režisérské stoličce Seana Penna, jehož režie je krásně plynulá, citlivá a inteligentní. To by také nesměl hrát v hlavní roli Jack Nicholson, který zde předvádí další ze svých úžasných kreací a táhne celý snímek s důstojností hodnou jedné z největších hereckých legend současnosti. A hlavně. PŘÍSAHA se nesnaží být šokující a surovou kriminálkou. Je to komorní psychologické drama o muži oddanému svému povolání, spravedlnosti a čestnosti natolik, že se pomalu propadá do vlastní paranoie a dělá všechno proto, aby dodržel svůj slib. A z tohoto pohledu nelze hledat závažnější výtky, přestože si jistě umím představit záživnější způsob, kterak strávit dvě hodiny života....Silné 4*. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dal som sľub. Si už dosť starý na to, aby si vedel, čo to znamená.“ Toto ma rozhodilo (hlavne záver), ale keď som to pred rokmi videl prvýkrát na DVD, hrozne ma to nudilo. Na Pennovu komorne tichú Prísahu zrejme treba vek. Nečudo, že názory na ňu sa rôznia: od nudnej dôchodcovskej kriminálky k zaujímavému počinu, ktorý však zostal v prostriedku cesty, až k majstrovskému trileru, ktorý vyčerpáva dokonalým výkonom Jacka Nicholsona, perfektnou atmosférou a scenárom, ktorého posledné minúty vám nedovolia zaspať. Výborné herecké výkony vedľajšákov (Aaron Eckhart, Patricia Clarkson, Lois Smith, Benicio del Toro, Mickey Rourke), nádherná kamera a všeličo ďalšie. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ze uačátku jsem si řkal, že to je poněkud rozvláčně vyprávěné, ale film mě s postupem času do sebe vtáhl a ony pro hodně lidí určitě "záběry o ničem" podmalovávané pěknou hudbou a vytvářející zvláštní poněkud poetickou atmosféru jsem si neskutečně vychutnával. Jack Nicholson výborný, ke konci byl film velmi depresivně napínavý a vysoce originální konec. Určitě nadprůměrné. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Nahrávka kazatele křičícího: "Síla ducha svatého!" v Duaneově autorádiu pochází z filmu Apoštol (1997). (HappySmile)
  • Loď, na které postava Jacka Nicholsona rybaří, se jmenuje "Sweet Lorraine" - Lorraine je jméno Nicholsonovy sestry a dcery (kterou má s Rebeccou Brousard). (HappySmile)

Reklama

Reklama