Reklama

Reklama

Pozdrav od juggerů

  • Česko The Jugger: Pocta pro juggery (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2200. Tým juggerů vedený Sallowem (Hauer) se uchází o postup do první ligy "hry se smrtí", podobné soubojům antických gladiátorů. Vyhrát mohou pouze ti nejlepší a jen vítězství v podzemním městě jim přinese vytoužená privilegia. (ČSFD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

misterz 

všechny recenze uživatele

Páčila sa mi samotná postapo atmosféra, ktorá v tomto smere ponúkla to najlepšie z 80. rokov (niečo podobné nájdeme napr. aj v sérii Mad Max). Horúčava, piesok, špinaví a otrhaní zúfalci, hmatateľná beznádej a zúfalstvo.... A v takomto bezútešnom svete si nažívajú juggeri - "športoví" nadšenci, ktorí nemajú nič iného na práci len kočovať a vyzývať miestnych súperov na zmeranie si síl. Princíp hry je jednoduchý - treba nastoknúť psiu lebku na kôl, ktorý je za chrbtami súperov, a to za akúkoľvek cenu, vrátane zlomených krkov alebo vypichnutých očí. Až raz sa vyskytne cieľ - postup do I. ligy tohto športového zápolenia..... Športový námet zasadený do postapo prostredia sa vyskytne iba zriedka, čo treba oceniť. Navyše dej vôbec nenudil, nešetrilo sa surovosťou, príbeh mal spád, myšlienku a výborných hercov, hlavne v podobe R. Hauera. On podobné filmy vie, všade kde hrá dodá svojej postave výrazný rozmer a nebolo tomu inak ani teraz. Na nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdybys byl rychlejší, nemuseli by tě šít." Jsem velký sportovec a odvahy mám na rozdávání, ale taky mám ještě zbytek mozku, takže s juggery bych si dobrovolně nehrál. Ale kdybych musel, tak bych si v časovém úseku jednoho kamene dal vlastní gól tím, že bych psí lebku nasadil na vlastní kůl a to dřív než by mi někdo vykloubil hlavu, uškrtil mě řetězem nebo mi počechral tyčí koule. Mám prostě rád fair play a o to tady nejde. Tady jde o krev, šrámy či brutalitu a mě to nečekaně celkem bavilo. Nenadchlo, ale bavilo. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Akční sci-fi? Spíš sportovní film v postapo settingu - a to výborný sportovní film, se všemi žánrovými proprietami a klišé, která díky zasazení do světa brutálního sportu přestávají býti klišé nudnými. Rutger Hauer je famózní a roli si užívá neskutečně, bohužel taky je to snad jeho poslední hlavní role v nějakém opravdu dobrém filmu, v devadesátkách už se propadal do čím dál hlubších béčkových vod. Snad by se chtělo říct že mezi béčka patří i Jugger, ale kvality má přecejen vyšší, a hlavně se kolem něj vytvořil obrovský kult, který tady vymyšlený sport (v podstatě americký fotbal se zbraněmi) převedl do reality, a i po třiceti letech existují undergroundové Juggers ligy po celém světě. Za zmínku stojí že je toto jediný film který režíroval David Webb Peoples, scénárista který spolupsal třeba Blade Runnera nebo 12 Opic. 8/10 ()

movie 

všechny recenze uživatele

Hmmm, BLOOD OF HEROES se tu těší celkem vysokému hodnocení a já se divím proč. Ona vyzdvyhovaná "vytečná postakokaplyptická" atmosféra je tu řešena tím, že se děj skoro nehne z pouště, kde naše skupinka hrdinů občas narazí na nějakou "enklávu" tvořenou asi pěti stany a táborákem. Když se pak hrdinové spustí do podzemního světa (který hodně připomíná pozdější Peoplesovu vyzi z 12ti OPIC), nejedná se o nic víc než betonový labyrint s hodně utlumeným světlem. Většinu rozpočtu evidentně spolknul Rutger Hauer, který působý dost letargicky, jako kdyby si před každým natáčením radši dal pár piv. Asi největší potíž je režije, kterou si vzal na bedra sám scenárista Peoples a kterou bohužel neutáhl. Nejvíc je to vidět asi v bojových scénách, které jsou buďto nepřehledné nebo zbytečně zpomalované apod. Nepopírám, že BLOOD OF HEROES nějakou atmosféru má, ale nijak znamenitou. A teď mě ještě napadá, že sem film viděl v jeho uncut verzi a řikám, že v té původní to asi musí být běs. 50% ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně krásné záběry australských planin, trochu šílená hudba, která se k filmu velmi dobře hodí, brutální sport, při kterém se lidé mastí hlava nehlava, na straně druhé příběh lehce debilní, herecké výkony podprůměrné a celkově podívaná chvílema k smíchu. Partička magorů chodí po poušti, občas si to rozdá s jinou partičkou magorů a jde dál. Motivaci mají, ligu a život na úrovni, ale o organizaci soutěží, zákulisí, společnosti, životu ve městech se moc nedozvíme, film je zaměřen hlavně na to mastění hlav nehlav. Tomuto filmu, stejně jako jiným, strašně moc uškodil ořez, koukejte na neo(b)řezaný film v originále. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Jugger má své zastoupení i v ČR a to hned v několika formách - postapo a sportovní. (fars)
  • Film a sport jugger se staly v některých zemích natolik populární, že se v nich pořádají ligové soutěže v juggeru. (ČSFD)

Reklama

Reklama