Reklama

Reklama

Epizody(8)

Osemdielny taliansky televízny seriál o životnej púti presláveného stredovekého cestovateľa a objaviteľa. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

tahit 

všechny recenze uživatele

Je mnoho úskalí, které TV seriály trpí, ale tento převyšuje všechny ostatní, co jsem viděl. Kouzlo a síla tohoto seriálu jsou v tom, že je nesmírně životným a fascinujícím zážitkem obsahující všecky filmové atributy, ale především exotičnost prostředí a duchovní rozměr. Pro mě dosud nepřekonaný filmový zážitek. ()

Dragonlanc 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál o jednom z najväčších cestovateľov všetkých čias. Opisuje celú strastiplnú cestu Marca Pola od Benátok až do Číny na dvor mongolského vládcu Kublajchána. Popisuje zvyky jednotlivých národov, ale aj dvorné intrigy, boj o moc a korupciu na dvore veľkého chána. Jedinou slabinou celého seriálu podľa mňa je návrat Marca Pola domov. Trojročná plavba loďou s mongolskou princeznou z Číny do Perzie by vydala určite aspoň na dva-tri ďalšie diely. Je to škoda, Ako keby tvorcovia už toho mali dosť a chceli celú sériu čím skôr ukončiť. Nebyť toho, dal by som 5*. Snáď jedinou nereálnou vecou na celom príbehu Marca Pola bol levitujúci mních v Tibetskom kláštore. ()

Reklama

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

V dětství mě tenhle seriál uhranul. Skvělé dobrodružství s vynikající výpravou a exotikou jak prostorovou i časovou, pro klučičí duši to pravé. A především dle mého soudu nejlepší seriálová hudba vůbec - vždycky mě chytí za srdce. Morricone prostě JE génius. Vytknul bych jen ( dle mě ) trochu odbytej konec, kdy návrat domů do Benátek je prakticky vynechanej... A to DVD by si zasloužilo remastrovat barvu i zvuk - ovšem je pravda, že dabing ČST je prvotřídní. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem seriál viděl někdy v 80. letech v ČST než jsem dnes na to sedl a na jeden zátah jej shlédl díky pátečním dvd v trafikách. Hudba úžasná, kostýmy skvělé, výborné obsazení, ten seriál mne opět fascinoval. A v melancholickém závěru jsem zamáčkl slzu, tak mi bylo líto Marca, že už se nikdy do Číny nepodíval. ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Môj úplne najobľúbenejší seriál všetkých čias. Krásny príbeh, dobrodružný, romantický, napínavý so skvelými hereckými výkonmi a v neposlednom rade aj vynikajúcim českým dabingom. Veľmi sa teším, že seriál konečne vychádza v našej oblasti na DVD. Je to úplne prvý seriál, pri ktorom som začal ako malý chlapec vnímať filmovú hudbu. Niektoré motívy som si pamätal ešte veľmi dlho. Vtedy som ešte nevedel, kto je Ennio Morricone, ale teraz to už dávno viem a aj soundtrack zo seriálu Marco Polo je v mojej zbierke. To, čo dokázal Morricone zložiť pre tento seriál je jednoducho nádhera, napr. téma Marca, alebo melódia použitá pri úvodných titulkoch patria dodnes pre mňa k tomu úplne najlepšiemu, čo som kedy z filmovej hudby počul. Po rokoch si spomínam na množstvo scén, ktoré mi najviac zarezonovali v pamäti : Marco v tajnosti opúšťa Benátky, jeho stretnutie s neskorším pápežom, vyvraždenie saracénskej dediny križiakmi, Marco ako správca chánovho majetku, jeho trpký návrat domov a nenaplnená túžba vrátiť sa späť. Ale nadovšetko si vážim najmä Morriconeho hudbu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama