Reklama

Reklama

Epizody(8)

Osemdielny taliansky televízny seriál o životnej púti presláveného stredovekého cestovateľa a objaviteľa. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

Lima 

všechny recenze uživatele

Mám rád kostýmní velkoprodukce a tohle je produkt přesně podle mého gusta. Monumentální, výpravné, na penězích se nešetřilo. Navíc dějově zajímavé a s výbornými herci (hlavně mě potěšil F.Murray Abraham, který mimo Saliera v Amadeovi moc výrazných rolí neměl). Krásný hudební motiv, který mi navždy zůstane v hlavě. Tady prostě není co řešit a nejvyšší hodnocení je tu zcela na místě. Všem doporučuji. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem seriál viděl někdy v 80. letech v ČST než jsem dnes na to sedl a na jeden zátah jej shlédl díky pátečním dvd v trafikách. Hudba úžasná, kostýmy skvělé, výborné obsazení, ten seriál mne opět fascinoval. A v melancholickém závěru jsem zamáčkl slzu, tak mi bylo líto Marca, že už se nikdy do Číny nepodíval. ()

Reklama

Dragonlanc 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál o jednom z najväčších cestovateľov všetkých čias. Opisuje celú strastiplnú cestu Marca Pola od Benátok až do Číny na dvor mongolského vládcu Kublajchána. Popisuje zvyky jednotlivých národov, ale aj dvorné intrigy, boj o moc a korupciu na dvore veľkého chána. Jedinou slabinou celého seriálu podľa mňa je návrat Marca Pola domov. Trojročná plavba loďou s mongolskou princeznou z Číny do Perzie by vydala určite aspoň na dva-tri ďalšie diely. Je to škoda, Ako keby tvorcovia už toho mali dosť a chceli celú sériu čím skôr ukončiť. Nebyť toho, dal by som 5*. Snáď jedinou nereálnou vecou na celom príbehu Marca Pola bol levitujúci mních v Tibetskom kláštore. ()

Rattus Rattus 

všechny recenze uživatele

Velkolepá výprava, výborné herecké výkony a obsazení, bohužel v některých scénách značně zdlouhavé, facelift z rukou střihače by neuškodil. Seriál jsem viděl po mnoha letech v originálním znění (cca před dvěma lety), ale původní český dabing je špička, naštěstí nedošlo k vytvoření nového dabingu (pochvala distributorovi). Abych nezapomněl, fenomenální soundtrack od Ennia Morriconeho. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

V dětství mě tenhle seriál uhranul. Skvělé dobrodružství s vynikající výpravou a exotikou jak prostorovou i časovou, pro klučičí duši to pravé. A především dle mého soudu nejlepší seriálová hudba vůbec - vždycky mě chytí za srdce. Morricone prostě JE génius. Vytknul bych jen ( dle mě ) trochu odbytej konec, kdy návrat domů do Benátek je prakticky vynechanej... A to DVD by si zasloužilo remastrovat barvu i zvuk - ovšem je pravda, že dabing ČST je prvotřídní. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama