Reklama

Reklama

Epizody(8)

Osemdielny taliansky televízny seriál o životnej púti presláveného stredovekého cestovateľa a objaviteľa. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Výborná hudba. Celkem dobře napsané i zahrané ale... Proč když už se dílo dobře daří tak ho musí zkazit výběrem hlavní postavy. Ken Marshall hrající Marca Pola je doslova na pěst. Je to takový hodný, nejistý, citlivý a humání klučina zkrátka ideální hrdina multi kulty společnosti, ale zasazené do dobových reálií je to krajně nepřesvědčivé. Když ho ale člověk vezme na milost tak má šanci užít si podařený seriál s vyjímečnou atmosférou dodanou Morriconeho hudbou. A pro mne dalším bonusem byl Leonard Nimoy jako Achmet. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem seriál viděl někdy v 80. letech v ČST než jsem dnes na to sedl a na jeden zátah jej shlédl díky pátečním dvd v trafikách. Hudba úžasná, kostýmy skvělé, výborné obsazení, ten seriál mne opět fascinoval. A v melancholickém závěru jsem zamáčkl slzu, tak mi bylo líto Marca, že už se nikdy do Číny nepodíval. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Skvostný seriál, na ktorý sa už trochu pozabudlo, čo je veľká škoda, pretože sa výpravnosťou a celkovou kvalitou spracovania minimálne vyrovná "konkurenčnému" a omnoho slávnejšiemu Šogunovi. Davové scény a množstvo kostýmov a pompéznych dekorácií mu môže ticho závidieť ktorýkoľvek novodobý historický veľkofilm. Na DVD vyšiel síce v tragickej obrazovej kvalite a bez pôvodnej zvukovej stopy, ale aspoň má pôvodný hviezdne obsadený český dabing z 80. rokov. ()

KatRi 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě velmi pestré, ale ve finále velmi monotónní. Takový jistě život běžného středověkého člověka byl, ale ten Marcův? Určitě ne, a přesto tomu jaksi chybí spád, energie, což by se pravděpodobně nestalo, kdyby vyprávět mohl sám obraz, nikoli ústa hrdinů vysedávajících někde a ne prožívajících tyto věci přímo před divákem. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Úžasný seriál s vynikajícím hereckým obsazením. Seriál si kladl za cíl seznámit diváky s mnohonárodnostní kulturou, která ve 13.stol. působila válečné rozbroje, nájezdnické výpady a obrovskou expanzi z východu na západ. Ale též moudrost a vzdělanost vládců tehdejší Číny. Slova velkého Kublaj-Chána: "Svět můžeš dobýt v sedle koní, ale v sedle koní mu nemůžeš vládnout !" ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama