Reklama

Reklama

Děs přichází z hlubin

  • USA Humanoids from the Deep (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Místem dění je malé rybářské městečko. Má i bez toho, co se na něj chystá, dost svých problémů, jimiž jsou vztahy jeho obyvatel. Jednoho krásného rána jsou roztrhaní všichni psi, několik lidí se ztratí a je tu další problém. Za jeho původce jsou hlavním hrdinou Jimem a doktorkou Susan označeni mořští mutanti, kteří vznikli údajně jako doposud netušený vedlejší efekt při biologických pokusech. Při těch se manipulovalo s růstovými hormony ryb a žab a výsledkem jsou mutanti, kteří se neustále vyvíjejí do pokročilejších forem života. Tou poslední je člověk. Takže nyní přichází na páření s ženami nadržená armáda zelených mutantů. Ve městě probíhá nějaký festival a nikdo o ničem neví. Jen Jim a Susan, kteří se dostali až do mutantího hnízda a spěchají ostatní varovat, zatímco Jimova rodina je ponechána osudu doma. (surface)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (50)

POMO 

všechny recenze uživatele

Armáda netvorov z čiernej lagúny za tónov povedomej podmorskej hudby napadá buranov malého prístavného mestečka (príde aj na mlátičku v hospode) a znásilňuje šťavnaté prcičkovské babenky (spústa obnažených bradaviek), ktoré rodia ich potomkov votreleckým „cisárskym“ rezom. Nechýbajú krvavé gore efekty, mŕtvi psi a batole v detskej postieľke v ohrození. Ešte zahaliť mestečko do hustej hmly, a bolo by to komplet. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní osmdesátková záležitost plná monster, krve a nezbytných bradavek. Námět není nijak převratný, nechtěný výsledek biologických pokusů začne terorizovat menší přímořské městečko, ale dílko prakticky obsahuje všechno, co od něj divák může očekávat. Povedená slizká monstra, která když zrovna netrhají na kusy zvířata nebo lidi, si to rozdávají s místními dívkami na pláži, hrstku správňáku v čele s rybářem Jimem a doktorkou Susan, v jinak totálním buranově, kde zrovna rasová snášenlivost nekvete. Řádku obnažených ženských těl včetně nezbytné sprchové scény a pořádnou porci krve a slušného gore. Tvůrci rozjíždějí příběh v poklidném tempu a v průběhu stopáže nabírají na brutalitě jak při útocích monster, tak při výjevech některých buranů. Celé se to pak řítí do masakrózního finále, kde každý béčkový fanda dozajista kvíkne blahem. Snímek díky své kratší stopáži, příjemnému béčkovému herectví a nerušící režii i kameře nemá šanci vůbec nudit. Navíc, kromě vykouzlení sem tam nějakého úsměvu, dokáže diváka udržet v jistých pasážích pěkně napnutého. Nemám co bych vytknul. U mě jasný plný počet. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejprve zařve dítě. Pak pes. Pak další psi. Vše vrcholí masakrem. Slušný ekohorror s klasickou výstavbou - neznámé zlo (které po vzoru Čelistí a Vetřelce nejprve nevidíme), ohrožení, vysvětlení původu zla, pokus o záchranu obyvatelstva, které se baví na festivalu lososů. Pro milovníky osmdesátkových béček jako stvořené - prsatky, obstojné gore (nechybí rozervané hrudi, utržené hlavy, gejzíry krve ani znetvořená těla...jo a psí střeva ven), místy napínavá atmosféra, zlověstná hudba (kříženec Psycha a Čelistí), velmi dobrá monstra (kam se hrabou pixely) i pěkné exteriéry (podmořských záběrů mohlo být více). Závěrečný odkaz na Vetřelce byl očekávaný a fajnový. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Stvoření vypadající jako kříženec žáby a člověka napadnou poklidné rybářské městečko. Zpočátku zamordují psy, po nich přijde na řadu pár děveček s rozvinutými vnady a ke konci žabí muži rozpoutají hotový masakr na lidech slavících na pouti. Tak ano, je to nemožně zrežírované, zahrané a napsané. Ale odpad! stejně nedám. Za mojí slabost pro špatné a nechtěně směšné filmy, za ty občasné gore momenty a za závěrečných dvacet minut, když je vážně na co se koukat....PS: A ty nemotorné vykrádačky Čelistí v úvodu filmu a Vetřelce v samotném závěru jsou opravdu úsměvné. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Budem veľkorysý a dám až 4, réžisérom sa podarilo vybudovať mrazivú atmosféru, ktorá ma donútila vidieť gumenné monštrá - mutantov rýb oveľa hrozivejšie. Gore scény boli okorenené humorom, muži vyzerali ako machovia, a ženy boli étericky ženské, sálal z nich erotizmus, až ma mrzelo, že tvorcovia boli na šteklivé scény lakomí. Príbeh plynul s ľahkosťou, ale v závere sa na môj vkus príliš odtrhol z reťaze, keď monštrá zaútočili na ľudí počas festivalu v mestečku Solmon, ktorý doslova zmenili na bojové pole, a jednému z nich sa podarilo odhaliť miestnu kráľovnú krásy. Aj posledná scéna zrodenia monštra z tela ženy bola pritiahnutá za vlasy, hoci film ako celok vôbec neznehodnotila. Humanoids from the Deep má všetko to, čo by mal mať horor 80. rokov - a prevzal aj mnoho prvkov z Martinovho monster hororu L'isola degli uomini pesce (1979). "Gumáci" podľa mňa vyzerali lepšie než mnohé dnešné CGI príšery. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (14)

  • Jedna scéna, v ktorej sa odohráva útok humanoidov, sa natáčal až vtedy, keď bola voda natoľko studená, že sa herečkine pery od chladu sfarbili do modra. (beso74)
  • Podľa internetovej stránky Film School Rejects je to jeden z prvých filmov pohrávajúcich sa s myšlienkou genetickej manipulácie. (beso74)
  • Film bol natáčaný od októbra do decembra roku 1979. (beso74)

Reklama

Reklama