Reklama

Reklama

Děs přichází z hlubin

  • USA Humanoids from the Deep (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Místem dění je malé rybářské městečko. Má i bez toho, co se na něj chystá, dost svých problémů, jimiž jsou vztahy jeho obyvatel. Jednoho krásného rána jsou roztrhaní všichni psi, několik lidí se ztratí a je tu další problém. Za jeho původce jsou hlavním hrdinou Jimem a doktorkou Susan označeni mořští mutanti, kteří vznikli údajně jako doposud netušený vedlejší efekt při biologických pokusech. Při těch se manipulovalo s růstovými hormony ryb a žab a výsledkem jsou mutanti, kteří se neustále vyvíjejí do pokročilejších forem života. Tou poslední je člověk. Takže nyní přichází na páření s ženami nadržená armáda zelených mutantů. Ve městě probíhá nějaký festival a nikdo o ničem neví. Jen Jim a Susan, kteří se dostali až do mutantího hnízda a spěchají ostatní varovat, zatímco Jimova rodina je ponechána osudu doma. (surface)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (50)

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi spokojen, spousta koz, krve, násilí, tak je to správně, tak to má být. Strupálov se opravdu povedl, pěkné přímořské městečko, holky by rozhodně na miss neuspěly, jelikož mají solidní trojky a nepropadají kanálem. Herci hrají docela obstojně, hysterky mě vždycky se*ou, ale co se dá dělat. James Horner složil solidní hudbu, byť na samostatný poslech, není nic moc a ukazuje jeho budoucí směřování, tj. brutální vykrádání svých vlastních kompozic. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Budem veľkorysý a dám až 4, réžisérom sa podarilo vybudovať mrazivú atmosféru, ktorá ma donútila vidieť gumenné monštrá - mutantov rýb oveľa hrozivejšie. Gore scény boli okorenené humorom, muži vyzerali ako machovia, a ženy boli étericky ženské, sálal z nich erotizmus, až ma mrzelo, že tvorcovia boli na šteklivé scény lakomí. Príbeh plynul s ľahkosťou, ale v závere sa na môj vkus príliš odtrhol z reťaze, keď monštrá zaútočili na ľudí počas festivalu v mestečku Solmon, ktorý doslova zmenili na bojové pole, a jednému z nich sa podarilo odhaliť miestnu kráľovnú krásy. Aj posledná scéna zrodenia monštra z tela ženy bola pritiahnutá za vlasy, hoci film ako celok vôbec neznehodnotila. Humanoids from the Deep má všetko to, čo by mal mať horor 80. rokov - a prevzal aj mnoho prvkov z Martinovho monster hororu L'isola degli uomini pesce (1979). "Gumáci" podľa mňa vyzerali lepšie než mnohé dnešné CGI príšery. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejprve zařve dítě. Pak pes. Pak další psi. Vše vrcholí masakrem. Slušný ekohorror s klasickou výstavbou - neznámé zlo (které po vzoru Čelistí a Vetřelce nejprve nevidíme), ohrožení, vysvětlení původu zla, pokus o záchranu obyvatelstva, které se baví na festivalu lososů. Pro milovníky osmdesátkových béček jako stvořené - prsatky, obstojné gore (nechybí rozervané hrudi, utržené hlavy, gejzíry krve ani znetvořená těla...jo a psí střeva ven), místy napínavá atmosféra, zlověstná hudba (kříženec Psycha a Čelistí), velmi dobrá monstra (kam se hrabou pixely) i pěkné exteriéry (podmořských záběrů mohlo být více). Závěrečný odkaz na Vetřelce byl očekávaný a fajnový. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Armáda netvorov z čiernej lagúny za tónov povedomej podmorskej hudby napadá buranov malého prístavného mestečka (príde aj na mlátičku v hospode) a znásilňuje šťavnaté prcičkovské babenky (spústa obnažených bradaviek), ktoré rodia ich potomkov votreleckým „cisárskym“ rezom. Nechýbajú krvavé gore efekty, mŕtvi psi a batole v detskej postieľke v ohrození. Ešte zahaliť mestečko do hustej hmly, a bolo by to komplet. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Film o mořských mutantech, kteří se nápadně podobají Netvoru z Černé laguny, vraždí za podobných výrazových prostředků jako žralok v Čelistech a znásilňují místní dívky, aby se v samém závěru začali klubat jako Vetřelci. Celou tuhle veselou podívanou natočila žena (!!!), která si po tomhle snímku na celovečerním poli bohužel už ani neškrtla. Děj postupuje přes klasické peripetie, ve kterých jsou nám opět podsouvány jakési „vyšší“ myšlenky, počínaje xenofobií a konče vědeckými bláboly. V zásadě se však jedná o nudné drkotání, které se naštěstí v samém závěru překlene v geniálně natočený masakr. Seno, vidle a mořské sítě sebou. Pokud se však chcete bavit mnohem více, doporučuji televizní remake. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (14)

  • Maličká kalifornská rybárska dedina, v ktorej sa dej odohráva, sa nazýva Noyo. Nie je to žiadna fikcia, dedina sa nachádza v okrese Mendocino v Kalifornii. (beso74)
  • Film bol natáčaný od októbra do decembra roku 1979. (beso74)
  • V jednej scéne je možné vidieť najviac troch humanoidov. Produkcia totiž disponovala jedným úplne funkčným kostýmom a dvomi ďalšími, ktoré sa dali snímať len z istých uhlov. (beso74)

Reklama

Reklama