Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident se rozhodl vyhlásit nekompromisní válku terorismu, a to všude, nejen tam, kde přímo ohrožuje Spojené státy. Prvním krokem této politiky je zatčení samozvaného prezidenta, generála Radeka. Odvetný úder teroristů však na sebe nenechá dlouho čekat a zasáhne velmi citlivý bod. Zločincům pod vedením psychopatického Ivana Koršunova se podaří proniknout na palubu prezidentského letadla Air Force One, zmocnit se celé prezidentovy rodiny a žádat Radekovo propuštění. Zpočátku nikdo, ani teroristé ani vláda USA, netuší, že kapsle, v níž měl uniknout před únosci prezident, je prázdná. Odvážný prezident se po zvážení všech pro a proti rozhodl zůstat na palubě letadla a pustit se s teroristy do boje. Zpočátku má na své straně bojové zkušenosti z Vietnamu, moment překvapení a odhodlání zachránit rodinu. Zdá se však, že jeho šance na vítězství jsou minimální. Marshallovi se podaří spojit s krizovým štábem Bílého domu. Potvrdí, že je odhodlán bojovat, a nařídí neustupovat požadavkům únosců. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Air Force One je niečo ako Die Hard, len v liedatle. Wolfgang Petersen natočil zopár dobrých kúskov a nemôžem povedať, že by toto tiež bolo zlé. Samozrejme ten patrotizmus tam musel natlačiť, predsa len je to Air Force One kde Američania, vždy robia to najlepšie. Ale po akčnej stránke je to celkom fajn film, kde Garry Oldman je výborný protivník, no buhožial ma proti sebe amerického prezidenta Harrisona Forda, ktorý ešte nezabudol ako to robil vtedy vo Vietname. 65% - 3* ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Štáb teroristů, 21:07, vůdce teroristů s tváří Garyho Oldmana: ,,Tak jak bychom ho mohli překvapit?" Jeho pravá ruka Ivan: ,,Co ho překvapit na záchodě?" Oldman: ,,Neblázněte. Ten chlap je nejmocnější muž světa. Zabil by nás záchodovou štětkou. Takhle mírotvůrci neumírají. Dostaneme ho v letadle, tam nás čekat nebude." O Air Force One se nedá říct, že by zde Wolfgang Petersen vyhnal patos až na půdu. On zde totiž vytéká jak střešními okny tak komínem, ale musím se přiznat, že na mě to fungovalo. Celá ta vlastenecká šou je podtrhnuta heroickou hudbou Jerryho Goldsmithe a solidním výkonem Harrisona Forda, který si to s teroristy rozdává v povedené akci, které nechybí drajv ani napětí. Navíc je tu ultrazlý Gary Oldman a příjemně hrající Glenn Close. Škoda jen přepálené stopáže. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na dlhu dobu posledny A-ckovy velkofilm vyuzivajuci Die Hard koncept hrdina vs. teroristi v obmedzenom priestore. Tentoraz sa to odohrava v lietadle a hrdinom nie je Casey kurva Ryback ani John Yippee-ki-yay McClane ale samotny prezident USA Ford, Harrison Ford. Vysledkom je jeden z najlepsich filmov odohravajucich sa v lietadle. Odkedy som film videl v kine, tak som ho povazoval za spicku vo svojom zanri. Takze ma prekvapilo tak nizke hodnotenie na CSFD. Vysvetlit si to viem snad len obrovskou davkou patriotizmu, ktory môze vela ludom vadit. Mne nastastie nie. Co ine od filmu v ktorom s teroristami bojuje chrabry prezident ocakavat? Sranda je, ze Nemci Petersen a Emmerich natocili najpatriotickejsie filmy v Hollywoode. Scenar dopadol fantasticky a ponuka mnozstvo napinavych a zmysluplnych situacii z ktorych sa musi náš hrdina dostat. Obsadenie dopadlo uchvatne. Ford ako prezident je tak skvely, ze keby kandidoval, tak by ho urcite zvolili aj v skutocnosti. Kvalitny akcny film sa nezaobide bez skveleho zaporaka a Gary Oldman v polovici devätdesiatych rokov stvarnoval jedneho prvotriedneho zmrda za druhym. Potesi aj cameo Jürgena Prochnowa ako generala Radeka. Najviac ma ale na celom filme paradoxne bavi Glenn Close ako viceprezidentka. Vdaka tomuto filmu som si ju oblubil aj ked mi dovtedy nebola sympaticka. Akcne sceny su spickove a stavnato R-kove. Ze su prehladne natocene je zbytocne spominat. Rozhegana kamera a epilepticky strih prisiel do mody az neskôr. CGI uz trochu zastaralo, ale stale to paradoxne vyzera lepsie ako niektore sucasne filmy vratane London Has Fallen. Vyraznym aspektom je heroicka hudba, ktora dodava filmu skvelu atmosferu. Dockame sa dokonca aj zabavneho klise s káblami, ktore ma hrdina prestrihnut. A zase mu to vyjde. :) Neviem si predstavit ako by v tej dobe vyzeral film s pôvodne uvazovanym Arniem, ale dnes by som si s nim film podobneho typu kludne pozrel. Takze vysledkom je spicka vo svojom zanri, ktoru si kedykolvek pozriem znova. 10/10. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $172,956,409Tržby Celosvetovo $315,156,409║ Ani neviem prečo ale vždy ma tento počin upúta aj keď to je len hrdinská báchorka z balastom o maralizácii jedného silného národa čo vie, čo a ako je najlepšie robiť aby nastala rovnoprávnosť. Ale Harrison Ford je v úlohe prezidenta sympaťák a zas Gary Oldman ten pravý ničomník na strane zla, tak prečo nie a rád si pri tom zaspomínam aj na film ako Smrtonosná pasca, ktorá sa nesie v podobnom nádychu aj keď o tie hlášky pestrejšom. A treba dodať že Wolfgang Petersen si počínal pri tomto počine dosť zručne vo všetkých smeroch, takže nemá šancu nudiť a to sa dobrých 80% príbehu odohráva na palube lietadla, takže spoznáme všetky zákutia Air Force One. /80%/ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Pro mě a i s přehledem skvělý akční thriller. Film má minimum chyb. Harrison Ford v roli prezidenta USA exceloval a hrál výborně. Stejně jako zbytek herců, například záporák Gary Oldman hrál přesvědčivě. Akce je tu dost, není jí moře, ale je dobře natočená, hlavně se počítá skvělá atmosféra a napětí ve filmu. Film je dost nepředvídatelnej. Potěší i dobře propracovaná hudba - soundtrack se nesmírně povedl. S filmem nemám prakticky žádný problém. Proto ho celkově hodnotím na 96% = ***** ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Ve scéně, kdy výsadkáři vyškočí nad městem, mají všichni černé padáky. Když však poté dopadají na střechu, mají padáky bílé. (bali97)
  • Ivan (Gary Oldman) dává na začátku filmu otisk prstu pro přístup a kontrolu. V tu chvíli se na displeji ukazují informace o Ivanovi, mimo jiné také datum narození. Toto datum narození, 21. března 1958, je ve skutečnosti datum narození samotného herce. (HawkeyP)
  • Air Force One je upravený Boeing 747-200. Pro potřeby filmu bylo zakoupeno letadlo Boeing 747-146. (Karlos80)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno