Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá zákeřná civilizace podniká nepřátelské útoky na planetu Zemi. Jejich mysl je ovládaná vetřelcem, který žije v jejich těle. Americká armáda v čele s generálem Hammondem je nucena pomocí Stargate SG-1 vyslat záchrannou jednotku, vedenou plukovníkem Jackem O'Neillem, na planetu Abydos. O'Neillovi se hrozbu podaří částečně odvrátit, ne však na dlouho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (105)

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní film k sérii Stargate, který volně navazuje na celovečerní film Hvězdná brána z roku 1994. CITÁT - Tak že ten muž co vypadal jako Ra přišel jinou branou??.................... Líbí se mi, že masky "vetřelců" nemizí jen tak někde za hlavou, ale prostě se jen otvírají - to je chvalitebné, než nějaké digitální mizení. CITÁT - Mám alergii na cestování bránou............ Vidíme zde i první setkání a seznámení s Tealcem. Protože jsem viděl i tu prodlouženou a přepracovanou režisérskou verzi, měním hodnocení na čtyři. ()

L3G1ON4R 

všechny recenze uživatele

Jako přechodový můstek mezi filmem a seriálem, velmi pěkně zpracované a promyšlené. Jako film nekoukatelná slátanina, která nemá ani hlavu ani patu. Divák, který neviděl původní film, ani není seznámen se seriálem budou děti bohů jen špatně strávený čas, vzhledem k neúplnému vysvětlení a seznámení hned na počátku TV filmu. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný úvod do Hvězdné brány, který sice může trochu plést hlavu tomu, kdo neviděl film z roku 1994, protože zdejší události na něj přímo navazují a postavy samozřejmě hrají jiní herci (až na výjimky), ale to vůbec nebrání tomu, abyste si sledování užili dosyta. Pilot nám vlastně na ploše celovečerního filmu představí všechny důležité postavy a základní premisu bez jakýchkoliv zbytečných odboček. Bravo. ()

dom156 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zde bychom mohli datovat začátek legendy SG-1. Oproti filmu z roku 1994, už ve starém dobrém složení. Klobouk dolů před filmařema, jelikož co dokázali v té době za triky, extra třída. Doporučuji sen nejdřív podívat fiim Hvězdná brána, jelikož tento snímek částečně navazuje na předchozí film. Jako fandovi Stargate se pilotní film k seriálu moc líbil a kdo má rád seriál tak mu pilotní film doporučuji. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ambice a velkolepost. Něco, co v průběhu série vybledne poměrně rychle. Humor a nadsázka, něco, co série naopak získává až postupně. Pilotní díl seriálu má bohužel až příliš společného s původním filmem a nastartoval celou sérii jako jeden dlouhý nepřetržitý boj. Výborný díl, do kterého se ovšem promítá mé zklamání coby sci-fi fanouška. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Když O'Neill (Richard Dean Anderson) pozve Daniela (Michael Shanks) k sobě domů, můžeme nad krbem spatřit stříbrnou hvězdu – třetí nejvyšší vojenské vyznamenání udělované za mimořádnou odvahu v boji proti nepříteli Spojených států. (HellFire)
  • Pilotní epizoda měla rating R (mládeži do 17 let bez přítomnosti dospělého nepřístupná). (HellFire)
  • Na Hvězdné bráně z původního filmu se objevilo celkem 39 symbolů. Na bráně použité v tomto seriálu bylo symbolů o jeden méně. (Terva)

Reklama

Reklama