Reklama

Reklama

Psanec El Topo vyzve na souboj nepřemožitelné Čtyři pány pouště kvůli lásce jedné ženy. Poráží je a dosahuje vyšší úrovně vědomí, zradí ho však jeho žena. El Topo začíná novou existenci jako svatý muž a ujímá se osvobození komunity vyděděnců. (Film Europe)

Zajímavosti (15)

Příhody dívky O (1975)

  • Film měl původně režírovat Alejandro Jodorowsky a produkovat Alan Klien. Klien finančně podpořil předešlé dva Jodorowského filmy, Krtek (1970) a Svatá hora (1973). Alejandro Jodorowsky ale z projektu vycouval a Alan Klien měl problém sehnat náhradu a nakonec práva na zfilmování prodal. (FilmFan24)

Vymítač ďábla (1973)

  • Zvuk otáčející se hlavy Regan (Linda Blair) vytvořil mexický Indián Gonzalo Gavira překroucením kožené peněženky před mikrofonem. Část štábu ho týdny hledala v Mexiku, protože William Friedkin se zhlížel ve zvukové stránce filmu Krtek (1970), který Gavira ozvučil. (-bad-mad-wolf-)

Sexy Pistols (2006)

  • Snímek natáčeli ve slavné mexické lokalitě Durango, kde vznikly klasické westerny jako El Topo (1970), či Pat Garrett a Billy the Kid (1973). Mnohé z filmových kulis, které tam byly postaveny za víc jak sto let filmování, tvůrci využívají dodnes. (imro)

Reklama

Reklama