Reklama

Reklama

Vivárium

  • Irsko Vivarium (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vivárium je zpravidla uzavřené prostředí, určené pro chov zvířat či k jejich výzkumu. Jesse Eisenberg a Imogen Poots v artové alegorii koloběhu konzumní společnosti představují pár, který chce koupit rodinný dům. To zamilovanou dvojici zavede do zcela nové čtvrti Yonder. Velmi rychle ale pochopí, že něco nesedí; všechny budovy vypadají stejně a navíc se zdá, že kromě nich nejsou široko daleko žádní další obyvatelé. Situace se vyostří, když pár zjistí, že se ocitli uprostřed labyrintu. V bezpečí jednoho z domků vyhledá úkryt a snaží se vymyslet, jak z toho ven. V tu chvíli zazvoní zvonek a na zápraží se objeví podivný balíček… (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (165)

kingik 

všechny recenze uživatele

Pichlavá sociální satira, co si za svého prostředníka zvolila hororové a mysteriozní prvky. Hvězdy Imogen Poots a Jesse Eisenberg si tento originálně laděný počin vzaly do produkční péče, místem natáčení se staly evropské lokace, popravdě si jich užijeme absolutně minimálně. Divák se ocitne v jakémsi viváriu, uzavřeném prostředí, které představuje vilová čtvrť, ve které si měl ústřední pár vybrat dům snů. Podivný labyrint identických domů bez nájemníků, ze kterého není úniku, a slizký chlapeček, který je dán páru k výchově, způsobí, ze ústřední dvojice projde psychickou devastací. Režisér Lorcan Finnegan je určitým příslibem zajímavě pojednaných filmů, pokud ovšem dostane do rukou kvalitním pyjem psaný scénář, jak se přihodilo Garretu Shanleymu. Bude trvat, než se tihle dva stanou vyhledávanými tvůrci, nicméně už jim na spolupráci kývla dvě známá herecká jména, která v zámoří mají svoji určitou popularitu. Film sice neprávem zapadl, pro moderní hororové fanoušky to také není ta idealní podívaná, neboť je prost gore a brutality. I tempo vázne. A navíc se tvůrci zaštítili velkou aurou mystéria, z níž nechtějí ani trochu slevit, takže do filmu nepřihodili vše vysvětlující rozuzlení. Ovšem satirické tóny byly originálně vyvedené, režisér měl k dispozici kvalitní herecké osazenstvo, v němž dva trefně vybraní slizouni, vlastně jsou tři, porážejí ústřední hvězdný pár a vládnou celému filmu. Cynismus v originálním rozměru a balení. Zajímavě podáno a natočeno. 9/10 ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, který vás vtáhne do děje a nepustí. Neskutečně ponuré a děsivé zároveň. Kdy je dvojice nedobrovolně uvězněna v jakémsi si experimentu. A to si jen chtěli zajistit a prohlédnout bydlení, jenže už není cesty zpět. Do toho dostanou mimino, které velice rychle roste a jim dojde že to nebude lidská bytost. Jenže jak z toho ven? Chlápek kope hlubokou díru (mimochodem na to jak je to hluboké, je okolo strašně málo hlíny) a to se mu stane osudné. Plný počet nedám jen pro to že se vlastně nedozvíme nic, jen je to takový bludný kruh. Ale okolo nic! Kdo za tím stojí, smysl toho celého prostě nic? Jasně nutí to vás to přemýšlet, ale i tak nic ne vymyslíte. ()

Reklama

kery- 

všechny recenze uživatele

Artová píčovina sázející spíše na monotónní formu, než na hodnotný obsah. Od začátku do konce je to výsměch, hra o čas (dát tomu délku filmu) a peníze (když tam dáme 2 známá jména né úplně drahých herců, tak z toho možná i něco kápne). Nebavilo a pěkně sralo. Sice se říká "sto lidí = sto chutí", nebo že bychom měli názory ostatních snad i respektovat, ale tohle hodnotit pozitivně může pouze nesvéprávný kokot, a to je prostě fakt. Je vidět, že zdejším uživatelům z té karantény už pěkně hrabe... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velmi nepříjemná alegorická mind fucking záležitost, o které v době karantény asi nechcete úplně hloubat. Je to sice výborně zahrané a tísnivé. S tou alegorií bych to zas až tak intenzivně neviděla, ale proč ne. Vivárium by si spíš opravdu zasloužilo to rozuzlení posunout ještě do trochu jiných sfér tak, aby byl divák aspoň trochu více spokojen s koncem. Většina stopáže je totiž dost časté opakování podobných scén a gradace je tu taková trochu nemastná, neslaná. Nejvíc zapamatovatelným se pro mě stal určitě zdejší nadpozemský synáček, který se staral o veškeré vyvstávající otazníky. Nevím, jestli se v divácích probudily ty pocity, které v nich tvůrci probudit chtěli, ale film to byl dobrý a znepokojivý, ale asi se z toho dalo vymáčknout víc. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Možná to jinak působí na Sitges fesťáku s lidmi a sluníčku ve Spain a jinak v celonárodní karaneténě. Podle mě je dokonale ponurej karenťák přesně jak říká kolegyně dzeyna, kde mě zajímalo jak to celý bude, samozřejmě určitá míra neschopnosti porodit nějakou nápaditou pointu tu sice je, ale člověk si svou současnou samotu okořenil o samotu dalších dvou lidí a to není uplně špatný. Na celou vesnici jen dva lidi, to by měl Primule radost. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama