Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (163)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Eastwoodovka, ktorú nenatočil Eastwood" na to naozaj sedí. Diane Lane tu dáva jeden z najlepších výkonov kariéry, Kevin hrá esenciu costnerovstva (čo je fajn, pretože presne to príbeh potrebuje) a je to luxusne vystavané, takže napriek pomalému tempu už zhruba od polovice film drnčí napätím a smeruje k strhujúcemu záveru. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Jednoduším příběhem, kde se moc nekudrlinkuje. Babička po rodinné tragédii zjistí stav, ve kterém se nachází její vnuk a s pomocí manžela se rozhodne ho za každou cenu dostat ze spárů podivné rodiny. Silou filmu je velmi uvěřitelný a citlivý příběh, který neulítává do akčních nesmyslů. +Diane Lane 75% ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Let him go určitě není dokonalý film, má pár hluchých míst a zejména v první polovině je (jak už ostatní často zmínili) pomalejší a připomíná “Eastwoodowku”. Právě proto jsem byl v první půlce trochu nejistý a skeptický, ale musím říct, že druhá část mě připoutala k židli a až do konce jsem čuměl. Jde tady o kvalitně podaný příběh s uvěřitelným nádechem, pocity bezmoci, nespravedlnosti a nasranosti diváka a o touhu zjistit, jak to bude dál. Scény u večeře a potom v chatě byly absolutní masakr, kdy mi srdce bilo o stošest a závěrečná revenge byla důstojným zakončením kvalitního dramatu, které plave mnoha lidem pod radarem. Diane Lane je ve filmu excelentní, většinu slávy si krade pro sebe a Kevin Costner jí šikovně sekunduje v “boji” proti psychopatické slizké rodině, kdy jim nejde než fandit. Výborné, napínavé a překvapující. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Najradšej by som štvrtú hviezdu nedal, lebo sa to zo začiatku tvári ako dráma a skončí to ako triler (čo by teoreticky až tak vadiť nemuselo...) a postavy, hoci vedia, aké nebezpečenstvo im hrozí, sa nesprávajú ktovieako prezieravo. Najmä keď uvážime, že jeden z nich je bývalý šerif. A to už vadí. Ale v druhej polovici to tak zhustne, že proste nemôžem ísť pod 4*. Navyše to herci pevne držia v opratách – nielen skazená rodina (ktorá je fakt odporná), ale samozrejme v prvom rade sympaťák Costner (a teoreticky aj jeho manželka z Muža z oceli Diane Lane, ale u tej je očividné, že s ňou Kevin nemal vždy práve najľahší život). Najviac by som zrejme vyzdvihol zlomovú scénu večere, ktorá vyzerá ako keby vás niekto usadil za stôl, naservíroval vám polievku, informoval vás, že vám pri nohách tiká bomba následne by vám prikázal, aby ste povedali vtip. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdy už pochopíš, že ne vždycky dostaneš, co chceš. Hutný dramatický příběh o těžkých ztrátách, jde jen málokdy podat svižně. Nejdřív je potřeba ukázat to dobré, aby bylo divákovi zřejmé oč postavy přišly. A to je občas trochu nuda. Takže ano, přestože jde o relativně nesložitou dějovou linku, je to pomalé. Pro někoho až rozvláčné a pro ty, kdo čekali neowestern a la Eastwood, dokonce utahané. Středobodem tohoto příběhu není pomsta, napravování nějakých křivd, nebo souboj s padouchem. Celé to stojí na vztahu George a Margaret. Resp. na její neústupnosti která je OK, když jde třeba o pořízení nových záclon, ale je velmi problematická, když jde o střet s někým neústupnějším a navíc nebezpečným. George věděl, že se Margaret nezastaví takže dělal co musel. Nebo spíš co si manželé myslí, že dělat musí. Tvůrci si jistě byli vědomi, že nebude stačit obsadit jen známé herce. Museli najít takové, kteří budou typově přesně zapadat a budou mít skvělou chemii. Možná tento pár zahlédli v Muži z oceli...i tam Costner s Lane ztvárnili manžele, kterým člověk věřil každý společně odžitý rok. Pro tento film je navození takového dojmu důležité. Samozřejmě bez dobrého scénáře by to nešlo, ale ti dva k sobě sedli dokonale. I díky nim ty dvě hoďky utekly vcelku rychle. A pak také díky podmanivé krajině amerického středozápadu a výborné práci Bezuchy na obou postech. K dokonalosti mi chybí asi jen jiný závěr a jiný hudební skladatel. Přesto...můj šálek kávy. PS: tentokrát český dabing výrazně pomáhá. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama