Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Škleby i malé úšklebky jsou největší zbraní tohoto hromotluka a hlupáka, který právoplatně je označován jako jeden z největších britských komiků vůbec. To jeho vozítko je dodnes fenoménem, ono mít vyleštěnýho mini coopera je dnes klasa. Jenom mne zajímá jak se chová Rowan Atkinson ve společnosti. Jestli aspoň trochu tak jako ve svém seriálu, tak bych si přál se s ním setkat. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Komediální seriál, kde není pořeba slov. Mr. Bean alias Rowan Atkinson je exot a nemehlo. A jako každý nemehlo předvádí na jednu stranu velmi trapné, ale zároveň i komické scénky. Pro mě osobně jde o klasiku i o jakýsi pohled do života v Británii. Říká se, že Britové jsou konzervativní a nemají smysl pro humor, potom však Rowan Atkinson zachaňuje pověst celé Británie ;-) ()

Reklama

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Už sem to viděl tolikrát, že už to není ono, ale poprvy sem se jako každý válel smíchy. Jedinej důvod, proč sem si to nedal na top v seriálech je, že on si dělá srandu jen ze sebe, což mi přijde horší, než když někdo řekne vtipek, už jen proto, že ten vtipek pak můžu šířit dál, ale kdybych dělal to co on, asi bych nikoho neohromil. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

No není to nádhera, sledovat někoho, kdo je mnohem ošklivější než já, blbější než já a větší smolař než já? Jak to krásně pohladí ego, pozorovat směšně odpudivého pana Fazola, jak je dementní, jak je nechutný, jaké dělá ksichty a psí kusy. Ráda bych tvrdila, že jsem vůči tomuto pokleslému typu humoru imunní, ale lhala bych, i mě občas pazgřivá vytlemená postavička Mr. BLBeana rozchechtá. Ovšem "Černou zmiji" mám podstatně raději, verbální humor je mi výrazně bližší proti situačnímu. 59% ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Vrchol současné komiky. Vezmete situaci, ve které se nachází milióny britů každý den a rozehrajete ji do absurdna. Pohyby, které každý dělá bezmyšlenkovitě, místa, kam chodíme denně, lékař, kostel, večeře, odjezd na cestu, návštěva parku...to vše se pro Beana stává dobrodružnou překážkovou dráhou. Fascinující je taky jeho pohybové nadání - podívejte se, jak třeba pomalu vstupuje na žíněnku - vrchol pohybové průpravy. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Postavička Beana (Rowan Atkinson) sa dodnes objavuje tiež v reklamných spotoch. Propagovala mnohé výrobky počnúc automobilkou Nissan, Fujifilm, či sladkosti Snickers, M&Ms až po supermarket Rema 1000 v Nórsku. (WalterIK7)
  • Tato epizoda ukazuje soubor tří skečů, které Rowan Atkinson se svými spoluherci předváděl na svých živých představeních. (Memesis)
  • Státní poznávací značka prvního (oranžového) auta pana Beana (Rowan Atkinson) je RNT 996H. SPZ jeho druhého (citrónově zeleného) auta je SLW 287R. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno