Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

Phobia 

všechny recenze uživatele

No není to nádhera, sledovat někoho, kdo je mnohem ošklivější než já, blbější než já a větší smolař než já? Jak to krásně pohladí ego, pozorovat směšně odpudivého pana Fazola, jak je dementní, jak je nechutný, jaké dělá ksichty a psí kusy. Ráda bych tvrdila, že jsem vůči tomuto pokleslému typu humoru imunní, ale lhala bych, i mě občas pazgřivá vytlemená postavička Mr. BLBeana rozchechtá. Ovšem "Černou zmiji" mám podstatně raději, verbální humor je mi výrazně bližší proti situačnímu. 59% ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Kdo by ho neznal největšího komika, co kdy svět viděl. Snad každou epizodu obdivuji a nevadí, že vybraný díl už jsem viděl, pořád je na co se dívat a čemu se smát. Mezi oblíbené scény patří např. jak Bean maluje - ( Nejdřív všechny předměty obalí nebo zakryje papírem od novin a pak do uprostřed místnosti dá plechovku s barvou, do které vloží velkou petardu a zapálí. ) nebo hraje golf ( Přijede na mini golf a vypůjčí si golfovou hůl a míček. Vytahuje se před klukem co je opodál a docela se trefuje. Ale jednou se netrefí a míček vylétne z hřiště, Bean chce míček vzít do ruky a vrátit na hřiště, jenže provozovatel se na něj podívá a namítavě kývá na něj, že se nesmí dotýkat míčku a tak začíná velký děj. Bean dá velkou ránu a míček se dostane na silnici a tak míček prožene po celém městě. Nakonec vyřízne kus trávníku na němž je míček a vrátí se na mini golf, kde dokončí šťouch do jamky a následně zapíše kolik měl úderů do kartičky.) Rowan Atkinson je prostě geniální komik nad komiky. / Viděné epizody *14.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnoocení: 10/10 ) ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nefalšovaná čistá sranda. Konečně se mohu shodnout téměř se všemi komentátory a dát pět hvězdiček s vědomím, že ani jejich dvojnásobek zdaleka nedokáže vyjádřit Atkinsonův přínos do pokladnice světového humoru. A to humoru nejen vtipného, ale i vysoce lidského a vůbec ne trapného. Bean se nevysmívá, ale usmívá, vlastně se řehtá na plný koule a my s ním. Keep going, Rowan. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Je úžasné jak (skoro) němý seriál dokáže pobavit. Mě osobně se komediální výrazy Rowana Atkinsona v podání Mr. Beana velice líbí. Samozřejmě jsou i lidi, kteří Mr. Beana nesnáší z důvodu takového, že Atkinson ze sebe dělá doslova blbce, ale upřímně takové lidi nechápu, protože takové obličeje, které dokáže Mr. Bean by snad nikdo jiný nedokázal. Zřejmě nejlepší seriálový klenot z Velké Británie. PS: BEAUTIFUL THEME SONG. ______________________ | 1) Mr. Bean(85%), 2) Návrat pana Beana(85%), 3) Prokletí pana Beana(85%), 4) Pan Bean jde do města(85%), 5) Trable pana Beana(85%) 6) Pan Bean znovu jede(85%), 7) Veselé Vánoce, pane Beane(90%), 8) Pan Bean v pokoji číslo 426(85%), 9) Pozor na dítě, pane Beane(85%), 10) Udělej si sám, pane Beane(85%), 11) Zpátky do školy, pane Beane(85%), 12) Odpal, pane Beane(85%), 13) Dobrou noc, pane Beane(85%), 14) Vlasy pana Beana z Londýna(90%) > Průměr: 86% (5*) | ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná, nejztřeštěnější postavička ve světě seriálů, která kdy mohla být. Zajímavé, že Rowan Atkinson ve skutečnosti je dosti plachou a extrovertní osobou, hrát mu jeho životní roli pana Beana, mu ale nedělá absolutně žádný problém. Je vidět, že se nemusí mluvit, aniž by nebyla zábava. On je tím zdárným případem. Krom toho je to taky jeden z prvních seriálů, který na české televize přišel a fakt je, že jak ho mám rád, tak si ho oblíbila celá republika. Neřekl bych, že pro svojí občasnou vlezlost nebo blbost, ale příjemnou a hřejivou dětinskost, která se nezapomíná a ty příhody, ty tuplem ne. (9/10) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Tato epizoda ukazuje soubor tří skečů, které Rowan Atkinson se svými spoluherci předváděl na svých živých představeních. (Memesis)
  • Když si Bean (Rowan Atkinson) obléká bílou košili, má na sobě pyžamové kalhoty. V následujícím záběru zezadu má na nohou již své typické hnědé kalhoty. V dalším záběru má ale opět pyžamové kalhoty. (SONY_)
  • Mr. Bean (Rowan Atkinson) jezdí v malém britském osobním automobilu Austin Rover Mini, který projektoval britský konstruktér řeckého původu Alec Issigonis. Design je dílem Leonarda Lorda. Na trh byl vůz dodáván od roku 1959. Na začátku 60. let 20. století se stal Mini jedním z nejoblíbenějších evropských vozů. Bylo jich prodáno 5 400 000. Dvakrát byl automobil inovován, v letech 2001 a 2007. Obsah vozu podle typu činil 970–1275 ccm, rychlost 140–156 km/h a spotřeba byla cca 10 litrů. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno