Reklama

Reklama

Svět podle Jima

(seriál)
  • USA According to Jim (více)
USA, (2001–2009), 66 h 6 min (Minutáž: 20–28 min)

Hrají:

Jim Belushi, Courtney Thorne-Smith, Kimberly Williams-Paisley, Larry Joe Campbell, Taylor Atelian, Billi Bruno, Conner Rayburn, Nicole Sullivan, Ed Quinn (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(182)

Jim Belushi hraje Jima, milujícího manžela, otce a švagra v této rodinné komedii ze současnosti vytvořené pro ABC. Šťastně ženatý Jim je spokojený se svou životní rolí. Svou rodinu živí prací ve stavebnictví, své ženě Cheryl pomáhá s výchovou tří dětí a občas se schází se svou šestičlennou bluesovou skupinou na zkoušky v garáži. Teoreticky má na všechno odpověď, v praxi to tak ale vždy být nemusí... (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (10)

Svět podle Jima (2001) 

Seriál neprávem někde pod radarem. Jim je totiž, minimálně v první polovině, skvělý rodinný sitcom, který si na nic nehraje. Tahle rodinka mi přirostla k srdci hned na začátku a Jim Belushi si to dával jako král. Ostatní, hlavně postava otravnýho bratra Andyho, je sice v dalších sériích už jen sebe parodující postavička, která není vtipná, ale i tak jsem je měl rád. Poslední série jsou sice o poznání slabší a poslední 2, 3 už vůbec nemuseli vzniknout, i tak ale budu moc rád vzpomínat na ty první, kde byl seriál skvělej, vtipnej a milej. Jime, Cheryl, Andy, Dano, děti, bylo to skvělých 8 sezón, díky za ně! ()

Série 1 (2001) (S01) 

Další s nekonečný řady rodinných sitcomů, které na přelomu tisíciletí vznikalo spousty. Svět podle Jima ale i tak baví a Jim Belushi je prostě génius. ()

Série 2 (2002) (S02) 

Bylo by to nejspíš na další 4, některé díly jsou skvělý, ale je tu i hodně epizod, které jsou vyloženě slabší a celkový dojem se pak dost snižuje. ()

Série 3 (2003) (S03) 

Stále geniální, stále parádní. Jim v zatím své nejlepší formě. Vůbec nechápu, že mi tenhle sitcom takovou dobu unikal. Bavím se totiž od začátku seriálu téměř královsky. ()

Série 4 (2004) (S04) 

Jim si stále drží svou poctivou kvalitu. Série se pohybují mezi 3 a 4 hvězdami. Tentokrát jsou to v průměru sice "jen" 3, ale seriál zatím neztrácí nic ze svýho kouzla a vtipu. ()

Skicák (2005) (S04E26) odpad!

Tohle je trochu faul. Každý takový seriál na začátku tisíciletí to neminulo. Jednoduše rekapitulující díl, který obvykle ale vzniká u konce seriálu. U Jima vznikl v polovině. Je možné, že tvůrci jednoduše nemohli natočit plnohodnotnou epizodu, tak šáhli po tomhle. Mě to jen přesvědčilo o tom, jak moc dobrý Svět podle Jima je. Baví na první dobrou, nemá v sobě vyšší hodnoty, a nikdy se o to nepokoušel. Jeho cíl jsou jen gagy a scénkami bavit diváky. A na mě to zatím funguje skvěle. Bohužel....díl jako takový je jen klip toho nejlepšího, takže proto takhle. ()

Série 5 (2005) (S05) 

Poprvé mám pocit, že kvalita Jima pomalu ale jistě klesá. Závěrečný epizody páté řady jsou snad jen nepříjemným vybočením jinak skvělýho seriálu. ()

Série 6 (2007) (S06) 

Poprvé vidím trochu ústup z těch kvalit, jaké seriál v první polovině měl. Neříkám, že tu nejsou dobrý díly, nebo že by mě Jim začal nudit, ale poprvé se nebavím tak královsky, jako při sledování předchozích sérií. ()

Série 7 (2008) (S07) 

Výrazný úpadek, který ale měl vlastně přijít daleko dřív. Už minule to nebylo ono a sedmička je potvrdila, že má seriál to nejlepší za sebou. Už mě to vyloženě nebaví, Andy je už jen trapný a Jim není ten král, jakým býval. Doufám, že Jim do cíle doběhne se ctí. ()

Série 8 (2008) (S08) 

Loučení s Jimbem! Upřímně seriál už dost sezón přesluhoval a finále nebylo o moc lepší. Díly jsou vyčpělé, někdy sice ujdou, ale ani zdaleka už neměl seriál takovou formu jako ve svý první polovině. ()

Reklama

Reklama