Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První setkání s rodinou vaší přítelkyně může být náročné. Ještě těžší je plánovat žádost o ruku na každoroční štědrovečerní večeři její rodiny - přičemž její příbuzní ani netuší, že je lesba. Když se Abby (Kristen Stewartová) dozví, že Harper (Mackenzie Davisová) jejich vztah před rodinou tajila, začne o ní pochybovat… Sváteční romantická komedie Šťastné a veselé zachycuje pestrou škálu emocí spojených s touhou po přijetí ze strany rodiny, snahou být věrný sám sobě a odhodláním nezkazit si Vánoce. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

upřímně závidím všem co v Happiest Season viděli jakkoliv romantickou nebo milou komedii.Pár úsměvných momentů se tu sice najde,ale jinak je to jen přehlídka tu víc,tu méně nesympatických postav,které se nejednou za těch sto minut zachovají jako úplná hovada.To co se dělo a jak se většina z místní sebranky chovala k jediné sympatické postavě Abby (příjemná Kristen Stewart,které to po delší době skutečně sekne) mi přišlo maximálně tak smutné,rozhodně ne vtipné a bylo mi jí celkem líto.Pokud to byl účel,pak se režisérce omlouvám,ale mám takové podezření že to opravdu měla být komedie...40% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Další film, který využívá nejkrásnější svátky v roce jako kulisu. Nejsem absolutně proti. Ta vánoční atmosféra mě taky postupně pohltila. Tenhle film je poctivá, citlivá a samozřejmě taky sympatická dramedy. Nic bláznivého. Řekla bych, že je taky celkem příjemným osvěžením v dnešní bláznivé době, která je totálně vymknutá z kloubů. Klidně si dovedu představit, že se na něj znovu podívám i příštím Vánoce. S LGBT tématikou ve vánočním příběhu nemám žádný problém. Se svou horkou krví a tvrdou palicí bych se sbalila  už v půlce rodinné návštěvy. Mackenzie Davis jsem málem nepoznala. Přece jenom v posledním Terminátorovi vypadala trošku jinak. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že v konzervativních kruzích film pohřbívá LGBT tématika (na to tu visí ještě celkem snesitelných 63%), ovšem mimo to se jedná o klasický feel good vánoční romantiku, kterou od tvorby zrůdné stanice Hallmark odlišují dobří a známí herci (Kristen Stewart a Mackenzie Davis výborné obě). Osobně jsem se bavil skvěle a těch povinných trapných momentů zase nebylo tolik, takže za sebe můžu vřele doporučit na příští Vánoce. PS : Dan Levy se tedy neskutečně potatil a rád jej v podobných typech filmů uvidím častěji...75% ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Parta nesympatických snobů a lhářů se chová otravně a těch padesát minut, co jsem na to zvládl koukat, jsem přemýšlel o tom, proč Kristen Stewart už dávno nevzala kramle. Možná, že to celé skončí nějak smysluplně, ale nemám silu a chuť to zjišťovat. Clea DuVall navíc točí, jak kdyby jí bylo devadesát. A smysl pro humor má, jak kdyby jí bylo sto. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nevedel som, čo do tohto očakávať. Keď to začalo lezbo vykusovaním, očakávania už neboli žiadne. Čím ďalej to ale šlo, tým ma to viac bavilo. Dialógy a situácie sú napísané veľmi trefne, nie len na rodinu, ale aj na spoločnosť a niektoré scénky boli vyťažené na maximum. Žiadne prepaly, fekálne humorčeky, nešlo to úplne do hĺbky, ale nekĺzalo sa ani banálne po povrchu. A samozrejme malo to tempo a nemalo to pol dňa. Takže aj zlá herečka vie zrežírovať pozerateľný film. Treba pochváliť aj to, že vykusovali sa dievčatá, na to sa lepšie pozerá. 3 z 5 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Režisérka a spoluscenáristka filmu Clea DuVall přiznala, že se jedná o autobiografický film. (Stanislaus)

Reklama

Reklama