Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První setkání s rodinou vaší přítelkyně může být náročné. Ještě těžší je plánovat žádost o ruku na každoroční štědrovečerní večeři její rodiny - přičemž její příbuzní ani netuší, že je lesba. Když se Abby (Kristen Stewartová) dozví, že Harper (Mackenzie Davisová) jejich vztah před rodinou tajila, začne o ní pochybovat… Sváteční romantická komedie Šťastné a veselé zachycuje pestrou škálu emocí spojených s touhou po přijetí ze strany rodiny, snahou být věrný sám sobě a odhodláním nezkazit si Vánoce. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ne že bych čekal další Lásku nebeskou, ale podle hodnocení to vypadalo jako povedená vánoční komedie, tak proč to nezkusit? Celkem záhy se ale dostavilo rozčarování. Všechno se to vlastně motá kolem páru lesbiček jedoucích na Vánoce k rodině jedné z nich, přičemž máma s tátou netuší, že dcerka kope za jiný oddíl. Už to samo o sobě příliš komediálního potenciálu neskrývá a DuVall se tak vlastně omezila jen na konstatování, že je těžké přiznat sobě i okolí svojí orientaci. Vtip na nule, herecké výkony nijaké, pocit promarněného času absolutní. 10% za Aubry Plazu, kterou mám prostě rád. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

upřímně závidím všem co v Happiest Season viděli jakkoliv romantickou nebo milou komedii.Pár úsměvných momentů se tu sice najde,ale jinak je to jen přehlídka tu víc,tu méně nesympatických postav,které se nejednou za těch sto minut zachovají jako úplná hovada.To co se dělo a jak se většina z místní sebranky chovala k jediné sympatické postavě Abby (příjemná Kristen Stewart,které to po delší době skutečně sekne) mi přišlo maximálně tak smutné,rozhodně ne vtipné a bylo mi jí celkem líto.Pokud to byl účel,pak se režisérce omlouvám,ale mám takové podezření že to opravdu měla být komedie...40% ()

Reklama

Jenda 

všechny recenze uživatele

Celkem přijatelný film s gay tématikou o přetvářce a coming-outu politicky exponované rodině. Mnohem lepší, než další na koleně spíchlé "vánoční" filmy, které jsou na nás každoročně chrleny již někdy od října. I tak je to hodně klasické klišé a průměr s podprůměrným scénářem. Samozřejmě, pro mě je tam hlavní Kristen, ale pak i dost dobrý Dan Levy. Ten mě dokonce nalákal ke shlédnutí Schitt's Creek. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Děj o dvou lesbičkách, které jedou strávit své první společné vánoce s velice nóbl konzervativní rodinou jedné z nich. Obvykle LGBT filmy nemusím, ale tento na mne vážně zapůsobil. Příběh zdaleka není tak předvídatelný, jak by se na první pohled mohlo zdát a dostaví se velice vtipný a hezký film o několika lidech a jejich příbězích. Pochvalím především jak hezké herečky vybrali do hlavních rolí, jelikož se na ně moc hezky kouká a také závěr, který je skutečně velkolepě provedený a dokonce dosti dojemný. 78% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hodně fajn dramedy. Znovu se ukazuje můj problém s očekáváním. Od tohoto filmu jsem očekával komedie, která bude lehce říznutá dramatem. A ono je to obráceně. Ve výsledku to nevadí, protože díky tomu je film lepší, než by jako komedie mohl být. Ale je mi jasné, že to takhle spoustu diváků neuvidím a budou z filmu zklamanější. Režisérka Clea DuVall odvedla dobrou práci a film má díky tomu dobré tempo a fungují zde skoro všechny postavy. Je sympatické, že se DuVall snaží více prodat postavy, než to tlačit do komedie a vymýšlet nějaké fóry či vulgarity. Velkou oporou je zde parádní a velmi trefné obsazení. Kristen Stewart mi sedla a její výkon je dobrý. Mackenzie Davis hraje pěkně a užil jsem si co předvedla. Moc rád jsem viděl Alison Brie, kterou mám moc rád už od seriálu Community. Potěšil mě Victor Garber, jelikož je to herecká jistota a umí dobře hrát. Z počátku jsem měl pocit, že film bude klouzat po povrchu a nepředvede nic nového. A jsem rád, že jsem se spletl. Poslední dvacetiminutovka je totiž super a ukáže v čem je síla celého filmu. A to více mě mrzí, že takovýchto silných momentů ve filmu nebylo více. Šťastné a veselé je dobrý film, ale nečekejte od něho komedii. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Režisérka a spoluscenáristka filmu Clea DuVall přiznala, že se jedná o autobiografický film. (Stanislaus)

Reklama

Reklama