Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (407)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je dost pravděpodobné, že knižní předloha je působivější, záživnější a existenciálně hlubší, než film podle ní natočený, jak už to tak obvykle bývá. Ale číst jí nehodlám, takže si to nepotvrdím. Každopádně se nejedná o žádný syrový realismus a la McCarthy, na to jsou postavy příliš ploché a černobílé, jejich vzájemný propletenec příliš vyumělkovaný, no a navíc herecky mě nikdo z jejich představitelů stoprocentně nepřesvědčil (asi nejblíž k tomu měl mladý Skarsgård). Slušná filmařina i atmosféra, ale poněkud mdlý obsah. Ale poselství knihy/filmu je jasné - Ďábel má v oblibě bílé bigotní vidláky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„May you be in heaven a full half-hour before the devil knows youˈre dead.“ Na tom irském přísloví něco bude, obzvláště když si uvědomíte, že neexistuje něco jako ruka vedena bohem či jeho promlouvání k vám. Za vším stojí jen člověk sám, a bůh a ďábel jsou strany jedné mince, co se často staví na hranu.. Mohlo to být silné, ale ne s Camposem. Voiceover zbytečný, první půli to vůbec nedrží pohromadě a ač k tomu bylo mnoho příležitostí, z ani jedné scény nebyla vydolována ta nejtemnější esence. Pattinson si tady hraje na Marlona Branda včetně barvy hlasu, ale moc mu to nejde.. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Chodí Pánbů okolo, nedívej se na něho! Kdo se na něj koukne, toho ďábel sfoukne." A nakuká mu, že Boha by potěšila nějaká ta živá oběť. Ukřižovaný synův pes, v lese podříznutá manželka... krvavé kreativitě se meze nekladou. A co na to náš pan farář? Podle něj se máme kát a modlit: "Otče náš, jenž jsi na filmových nebesích, shlédni okem milosrdné kamery na náš " jižanský "fuck-up" thriller", chléb i "ošklivé plody náboženského fanatismu" vezdejší dej nám dnes a odpusť nám naše ad-hoc komentáře, jakož i my odpouštíme svým Camposům "topornou režii a pochybnou dramaturgii". Přines nám útěchu v našem soužení s přílišnou délkou filmu, jakož i s nadbytečným voice-over a neuveď nás v pokušení napálit průměrnému Ďáblovi víc než tři hvězdy (jen proto, že je v červených číslech). Amen. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po delší době zase jednou film od Netflixu, který nemá průměrné hodnocení...a jako na potvoru mě zrovna tento příliš nebavil. V podstatě pro mě toto 130ti minutové dobrodružství táhla pouze překvapivě velká plejáda herců, které odněkud znáte. Zejména Pattinson, který tu má po Králi další ze svých idiotských a jako vždy výborně zahraných rolí a taktéž Tom Holland, jež mi přišel zprvu nudný a sterilní, ale následně se jeho postava někam posunula a Spidey měl co dramaticky hrát (na což samozřejmě není u Marvelu tak úplně zvyklý). Celé mi to přišlo až moc pomalé, jako takový rozmělněný třetí True Detective od HBO, příběh byl dobře vymyšlený, ale člověka co má nakoukáno naprosto ničím nepřekvapí. A nejraději bych dal Ďáblovi za pár let znovu šanci v případě, že bych na něj prostě jen neměl náladu, jelikož jeho objektivní kvality vidím, ale zkrátka mě unavoval; takový opak guilty pleasure...6/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Perfektný krimi thriller s gotickým nádychom, ktorý sa nebojí brutálnych vrážd, navyše je výborne napísaný. The Devil All the Time je adaptáciou knižného bestselleru Donalda Raya Pollocka, ale Campos, ktorý pracoval na scenári spolu so svojim bratom Paulom, dokázal jednotlivé kapitoly príbehu prebiehajúce v horizonte zhruba 15 rokov výborne na preskáčku poskladať tak, aby to príliš nemátlo a hlavná dejová linka sa udržala v chode a divák v napätí. Na snímku sa tak dá pozerať ako na zlepenec premietajúci o paradoxoch a pokrytectve ľudstva, ale aj ako na osobný príbeh jedného mladíka, ktorému do osudu podozrivo často zasahujú prekážky vo forme viacmenej náhodných okoloidúcich. (11.12.2021) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Tom Holland se poprvé objeví až ve 46. minutě filmu. (ČSFD)
  • Ukrižovanie je opakujúcou sa témou celého filmu. Na stene v Arvinovej (Tom Holland) izbe visí obraz Ježiša na kríži. Arvin, Willard (Bill Skarsgård) a reverend Teagardin (Robert Pattinson) si zrania ruky v podobe stigiem. A hoci to nebolo bežné, japonskí vojaci skutočne ukrižovávali vojnových zajatcov počas druhej svetovej vojny. (Arsenal83)
  • Názov pochádza z rozprávania Arvina (Tom Holland) o otcovej kombinácii fanatických modlitieb a ťažkého pitia a o tom, že „vyzeralo to, že môj otec celý čas bojoval s diablom,“ ako sa uvádza priamo v knihe. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama