Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Adela (Ana de la Reguera) s manželem úspěšně ilegálně pronikli z Mexika do Ameriky, mysleli si, že mají vyhráno. Oba si našli práci a začali vést poklidný život. Ten i jim každoročně narušuje Očista, morbidní tradice, která vždy na dvanáct hodin promění Spojené státy v peklo plné bezpráví. Nepracuje ani jedna ze složek záchranného systému a všechny zločiny, včetně těch nejtěžších, jsou zcela legální. I tuhle „nepříjemnost“ ale Adela dokázala vyřešit tím, že se s mužem vždy ukrývají ve spřátelené komunitě, která ví, jak se proti případným útočníkům bránit. Ve chvíli, kdy se rozezní spásné sirény, informující o ukončení Očisty, veškeré drama rázem končí, posbírají se ranění a mrtví, opraví se škody a jede se dál. Pokud se ovšem někdo nerozhodne v řádění pokračovat bez ohledu na následky. A když takový nápad dostane víc lidí najednou, je krvavá lázeň, ve které válčí všichni proti všem, nezastavitelná. Kdo chce přežít, musí mít buď ostřeji nabito, nebo využít krátké okno, během kterého nechává dobrotivá mexická vláda otevřené hranice americkým uprchlíkům. Život je prostě plný paradoxů. Adela by mohla vyprávět. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Další pokračování téhle očistně retardované série vypráví o tom, kterak spojené síly LNA (Latinsko-Negerské Aliance), duchovně vedené moudrostí a vojensky posílené luky a šípy nativních Američanů (tedy rudochů) a podporované několika bílými pravdoláskaři, parádně zatočí se zdivočelou vraždící chátrou, sestávající z bílých rasistů, voličů Trumpa, zastánců hraničních zdí a konspiračních teorií, a jistě i odpůrců roušek a očkování. Pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí, Indián se objal s Mexičanem (Gokhlayeh Geronimo aby se v hrobě obracel) a já, poté co jsem se vyzvracel z podoby, zaslouženě solím plný počet, rozhodnut udělovat ho propříště podobně tendenčním, současným úchylným společenským trendům poplatným svinstvům, už automaticky. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

I když je premisa tohoto snímku už povážlivě okoukaná, tak i přesto se tvůrcům díky užitým dějovým zákrutám podařilo více než dobře trefit do aktuálních nálad panujících v USA. Je tedy velká škoda, že tento aspekt nedokázali přetavit v nějaký nadprůměrný  zážitek, který by po nějakém čase nezapadl. Tak snad příště! ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie. "The Forever Purge" je pre mňa skutočne obrovské prekvapenie. Konečne sa James DeMonaco (po štyroch filmoch) rozhodol s týmto konceptom priniesť niečo nové. A myslím si, že v rámci toho, čo sa v USA počas posledných rokoch udialo aj celkom aktuálne. Je super vidieť, že NFFA sú likvidovaní svojim vlastným výtvorom a v podstate si pod sebou podpílili konár. V jadre sa nedá povedať, že by tento film ponúkal vizuálne niečo iné, než predchádzajúce filmy, no minimálne do toho vložil otázku, ktorú sme si asi viacerí dávali. To skutočne po siréne všetci prestanú a sme v pohode? A nenašiel by sa nikto, kto by chcel porušovať pravidlá? Že to všetko funguje? V jadre je všade vidieť ako (a nielen v Amerike) stúpa napätie. Spoločnosť sa vysoko polarizuje. Nadávame si všetkého možného. Fašistov, slniečkarov, buzerantov a podobne. A nakoniec to celé vybuchne ako obrovská sopka. Čo na filme trošku nechápem sú pre mňa dve veci. Že tu máme týpka, ktorý vníma streľbu ako úžasnú nebeskú hudbu. Toto pôsobí už trošku komicky. Celá tá scénka v policajnom voze s tým týpkom s vytetovaným hákovým krížom na tvári a tou sfetovanou magorkou je divná. A rovnako nerozumiem jednému. "Očistci" chcú "očistiť" Ameriku od imigrantov a "teroristov", no keď im iná vláda umožní ísť domov a rozhodnú sa utiecť do bezpečia a preč z "ich krajiny" tak rýchlo ich ešte ideme zabiť, aby nestihli utiect. Prečo? Keď utečú do Mexika alebo Kanady, nie sú z "vašej krajiny" preč rovnako? Ale celkovo toto je popkornový akčňak, ktorý miestami úplne nerieši logiku. Ale prvýkrát som mal pocit, že do tohto sveta aj niečo priniesli. Kým predošlé filmy ma nebavili a dokopy neurobili so svojim konceptom nič prevratné a viac-menej recyklovali čo sme videli minule, tak tentokrát to tvorcovia trošku upravili a vďaka tomu máme zaujímavejší film, než som si myslel, že bude. Takže prekvapivo som našiel prvý film z tejto série, ktorý ma fakt bavil. Hodnotenie: B ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[70%] Viděno v kině. A sakra poprvé v životě se mi stalo, že jsem byl v sále sám. Ale co, aspoň jsem měl velké plátno sám pro sebe! :P Nicméně, nyní k filmu. Máme tu pátou očistu a tentokrát v mexickém stylu. Úvod mě trochu zarazil, respektive cca 1/3 kdy to vypadalo, že se rozjíždí noc očisty, párkrát se zastřílelo v dáli, trochu se to vleklo a pak byl konec a až poté započala takzvaná after očista. A až pak mě to začalo až bavit. Postavy byly celkem průměrné. Bavily mě asi tak jenom dvě, ale to tempo snímku, hromada akce – to už bylo lepší. Nebylo to ale točeno nijak profesionálně. Často to bylo takové zmatené, ale nikoliv rozklepaná kamera. Přesto jsem se bavil a finální akce byla solidní. Hudba ok. Určitý pokles od předchozích dílů tu je, ale ne moc výrazný. Tu 4* dávám s odř. ušima, ale celkově jsem se bavil. Další díl jedině uvítám. A doufám, že naváže tam kde to ke konci skončilo. Nemyslím tím pokračování s těmito postavami, ale tou situací s vyhrocením očisty. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

U každého dílu si myslím, že jsem se dostatečně obrnil a přesto vždycky nevěřícně zírám, jak se může někdo, kdo třeba může legálně řídit auto, podepsat pod něco tak strašlivě pitomýho. Rád bych řekl, že DeMonaca lze alespoň uznat v rámci toho, jak se mu daří držet prst na tepu doby a přizpůsobovat tu idiotskou SAtiRu aktuálním náladám (kritika bohatých v pokrizové době, rasové třenice v současnosti), ale z jeho strany tam ani není žádná snaha ty scénáře nějak zbrousit, z těch postav udělat alespoň něco nad rámec neživých paňáců či jinak zkoušet zahladit ten čistý fakt, že se jedná pouhý money-grab, parazitující na aktuálních společenských neduzích. A tady je ten problém - já vlastně nevím, jestli se na něj za to zlobit, protože já si myslím, že on nemá na nic lepšího kapacity. Mám být naštvaný na hloupého člověka u moci nebo na společnost, která si ho tam na základě jeho hloupých hesel zvolila? Stejně tak si říkám, mám nenávidět hloupého DeMonaca nebo diváckou obec, která způsobila již čtvrté pokračování nejnesmyslnější a nejupachtěnější zápletky, co kdy šla do kin? (nemluvě o tom, že technicky, od digitálních plamenů a krve až po příšerný color-grading, to vypadá jak totální Asylum). ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 18 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Dylan (Josh Lucas) a Juan (Tenoch Huerta) v čase 1:22:38 vyndávají lana z bedny a přehodí si je přes ramena. V čase 1:22:46 ale lana u sebe nemají, zatímco v čase 1:22:53 je opět mají. (mary800)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reklama

Reklama