Reklama

Reklama

První očista

  • USA The First Purge (více)
Trailer 1

Přežít dvanáct hodin, během nichž pro vás nehnou prstem ani policajti ani záchranáři. To je cíl potenciálních obětí Očisty. Ti ostatní tuhle noc chtějí využít k beztrestnému vybití agrese a vyřízení účtů. Dnes večer to bude poprvé. Co se stane, nikdo neví, ale hezký pohled to asi nebude. Úspěšná hororová série od mistrů hrůzy ze studia Blumhouse přichází po třech dílech se svou první kapitolou. Vláda původně naplánovala Očistu jako svérázný sociologický experiment. Aby na zbytek roku snížila úroveň kriminality pod jedno procento, vytipovala si jednu velkou městskou čtvrť, která by se kvůli míře zločinnosti mohla s klidem přejmenovat na „Peklo“, a v ní povolila zločin. Celá oblast je samozřejmě prošpikována kamerami a národ dostává zdarma zvrácenou reality show, která však diváky příliš nebaví, aspoň zpočátku. Byť je oblast plná nebezpečných gangsterů a zvrácených úchylů, nic moc se neděje, potenciální vrazi jsou moc ostýchaví. Organizátoři projektu „naštěstí“ počítali i s tím a mají metody, jak vlnu násilí zvednout do pořádné výšky. Stačí sem zvenčí poslat pár vyzbrojených propagátorů Očisty. Je jasné, že kdo tuhle noc přežije, bude jiný, než byl před pouhými dvanácti hodinami. Jako třeba bezohledný vůdce gangu, který dá před ochranou svého byznysu přednost svým sousedům, nebo dívka, zoufale v nočních ulicích hledající bratra, který se chtěl také „zapojit“. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (229)

Phietros 

všechny recenze uživatele

Prolog tehle brutalni serie, ktery poodkryva zamery vlady s jejim experimentem ocista. Serie by se uprimne uplne bez tohoto dilu obesla, nebo pri nejmensim by se dal zvladnout lip. Tvurci se opet zamerili na brutalitu a vsadili na cernou kartu doslova a do pismene. O to je to horsi, kdyz veskera kriminalita a nasili poukazuje na cernochy v Americe. Co se musi nechat, to je atmosfera a zabery na vrazdy. Ve zbytku se jedna o takove nadprumerne becko, co nesaha predchozim dilum ani po kolena. Proste prumer ktery nenadchne, ale za shlednuti stoji. Ocista se spousti kazdou chvili, davy lidi oslavuji na ulicich kam se vydavaji psychopati, ale i lide s chuti se pomstit a vrazdit. Vlada na vse prihlizi kamery po cele ctvrti. Vse ale nenabyra tempo a proto je vyslan maskovany team, aby se o vse postaral. Nicmene si vybrali spatnou ctvrt, kterou si brani mocny boss. Jatka muzou zacit! 55% ()

TKKMR 

všechny recenze uživatele

Bolo len otázkou času, kedy sa negri, pardón afroameričania dočkajú svojej vlastnej Očisty a to nie hocijakej. Do ich ghetta sa im ako pridaná hodnota totiž nahrnú po zuby ozbrojení medzinárodní žoldnieri, náckovia či klansmani a všetci si túžia zapoľovať. Po počiatočných bezbohých masakroch však plavovlasí zlosynovia zistia, že podcenili silu a odolnosť moderného afroameričana a rozprávka o prerode rádového černošského gangstra v neohrozeného superhrdinu tak môže začať... ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodina sa dokonca snaží hrať na nejakú rasovú, sociálnu drámu o utlačovaných a týraných menšinách. Dialógy sú často na smiech, soundtrack nepočúvateľný a toľko "nigga" za minútu som snáď ešte nikdy nepočula. Z filmu je veľmi cítiť obrátený rasizmus. Skúsili by ste vymeniť farby a Prvá očista by určite neuzrela svetlo sveta. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

The First Purge je strašnej průser už jen z toho důvodu, že se přesně předpokládalo, že zrození téhle idey má v sobě sakra hodně logických mezer, který prostě nejdou v dnešním světě odpustit. Jasně, jeví se to jako blízká budoucnost, ale je to strašný sci-fi a je to přitažený za vlasy. Celý je to pro mě stupidní, nesympatický, nedomyšlený a moc nigga. Jednu hvězdičku dávám za super bojovou scénu na schodech. Přípomínala mi totiž Atomic Blonde. Snad už je ale tahle "očistná" série u konce. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem něco daleko horšího, než jsem nakonec viděla. Nicméně hodnocení filmu mě přesvědčilo, že by to nemuselo být až tak špatné, maximálně bych vyhodila peníze za totální sračku, naštěstí se to nestalo. Byla jsem hodně překvapená, jak dobré to bylo. Byla tam akce, napětí, občas nějaká romantika, ale napětí tomu šéfovalo nejvíc, zvláště v druhé polovině filmu, kdy jsem skoro přestala dýchat u finální scény. Úplně mě to dostalo. Neviděla jsme žádné z předchozích filmů, ale vzhledem k tomu, že se jedná o prequel, tak by to nemělo vadit, ale moc se mi to líbilo. Lekla jsem se celkem 3x, nesmíte to brát jako horor, ale spíše jako napínavé sci-fi. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Herec Rotimi Paul (Skeletor) jel na casting na svoji roli newyorským metrem v kompletním kostýmu včetně nalíčení. (DJMaroko)
  • Zbraně použité ve filmu byly AK-47, AKU, M-16, M-4, MP-5, MP-7 a G-36. (K98)
  • Film má potitulkovou scénu. (Duoscop)

Související novinky

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama