Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V r. 1941 se v týlu postupujících Němců vedle spousty dalších obklíčených vojáků Rudé armády pohybuje také nemilosrdný mstitel s náramně přesnou muškou. Už si vysloužil i vlastní přezdívku – Rudý přízrak. (chamonix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (66)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Přesto, že mi RU filmy nevadí, je pro mě prvních 40 minut dějově téměř nekoukatelných (i když je to natočeno dobře - myšleno z pohledu provedení, kostýmů a výpravy). Neskutečně nudné a užvaněné. Pan nastane “útok na statek” a stane se z toho jiný film. K tomu vizuálu se totiž přidá i dynamická akce (stará škola, žádné upocené CGI), rychlé a brutální. Takže za mě (nematematicky) zaokrouhlených 3,5. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Uchadzajuce, hoci obcas az ochotnicky divadelne, co sa tyka vykonov. Kazdopadne pekna kamera a niektore herecke vykony. Tak, ako mali v 90tich rokoch americania svojich "jednoosobovych" hrdinov, tak ich maju vo vojnovych filmoch rusi doteraz. Priemer. Pobavila vsak obcasna replika v snahe pripodobnit sa Tarantinovym filmom. Nakoniec, je tu charakter, ktory sa vola rovnako. :) ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Tak sem se přesně hodí rčení "zima jak v ruským filmu". Nádherná ruská zima je ale pro obě bojující strany nepřítelem. Skupinka Rusů se pouští do akce záchrany jejich těhotné spolubojovnice a do akce se přidává postrach Němců v okolí, "rudý přízrak". Film má atmosféru, napětí a kvalitně natočené válečné scény. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Rusové mě zase jednou příjemně překvapili. Tento jejich válečný film vůbec nevypadal tak, jak jsem očekával. Což o to, o hrdiny okamžiku nebyla nouze, SS Hauptsturmführer byl patřičně démonický, mrzlo jak v Rusku, ale místo uvědomělých frontových vojáků jsem narazil na hrstku ztracenců, kteří bojovali o holé přežití potom, co unikli z německého kotle u Vjazmy. A tak snímek nebyl velkolepým frontovým spektáklem jako spíše dalším povedeným easternem. Už jsem jich pár viděl, ale tento byl zatím nejvydařenější. Kromě příběhu musím ocenit i hudbu, a přestože jsem měl pocit hraničící s jistotou, že jsem už něco podobného viděl i slyšel, zklamání se nedostavilo. 4*+ ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je mi trochu líto že režisér nedotáhl svou vizi ještě o kousíček dál, protože tohle nemá k Tarantinovi zase tak daleko. V jádru jde o klasický válečný film, jen se sem tam vynoří absurditou prodknutá syrová scéna, nebo zazní hudba připomínající soundrack z Osmi hrozných. Možná i díky tomu a drsnému mlčenlivému hrdinovi, má Krajsnyj prizrak něco z westernové poetiky. Rusové už nějakou dobu zásobují svět druhoválečnými dramaty, a já pořád čekám kdy na tohle téma natočí něco, co se nebere vážně. Bohužel Bogatyrev k tomu jen nesměle nakročil. Díky alespoň za výbornou závěrečnou třetinu s epickou obranou dědiny. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Vzhľadom na skutočnosť, že mnohí vojaci červenej armády sa nikdy nevrátili domov, predstavujú „Neznámeho vojaka“, ktorému je film venovaný. (Dajman)
  • Bitka v oblasti mesta Vyazma, "Vyazemsky kotol“ bola skutočná. Bitka začala v októbri 1941, udalosti zobrazené vo filme sa odohrali o dva mesiace neskôr. Pre Sovietsky zväz bola táto bitka jednou z veľkých porážok a akcie Nemcov viedli k víťazstvu, ktoré im umožnilo dostať sa pred Moskvu. (Dajman)

Reklama

Reklama