Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

tron 

všechny recenze uživatele

Ono to v podstate možno nie je úplná tragédia, ale oproti perfektnej jednotke je. Scenáristicky je to strašný bordel. Jednotka bola presný opak, až na finále, kde sa to trochu pokazilo. V dvojke je to pokazené od začiatku do konca. Nemám enormné požiadavky na scenár, ale ak má byť iba nesúvislo zlepenou sériou viac a menej navzájom (ne)súvisiacich akčných/hororových scén, tak to fakt nie je dobre. Purpurové rieky 2 sú také sprasené dielo, že ho nedokáže zachrániť ani za bežných okolností skvelý Reno. Toto ale nie sú bežné okolnosti. Producenti môjho obľúbeného ponurého hitu si 4 roky po jeho premiére povedali, že urobia z „purpurových riek“ sériu. Vznikne jeden príbeh dajme tomu každé 3 roky, zakaždým bude samotár Reno vyšetrovať iný mysteriózny prípad a vždy mu bude kryť chrbát nová začínajúca francúzska hviezda, ktorej postava sa bude zaškoľovať u polície a ktorej herecký predstaviteľ sa bude zaškoľovať pre potreby budúcnosti európskej kinematografie. Bohužiaľ, Purpurové rieky 2 sa kvôli strašnému scenáru tak značne nevydarili, že trojka už nevznikla (vznikol síce seriál, ale nikto ho nevidel a nehral v ňom Reno). Neubehne ani 20 minút a už stihnú tvorcovia vyvolať u zbedačeného diváka chaos mixom striedavo hlúpych a striedavo pologeniálnych nápadov (krvácajúci krucifix, mŕtvola zamurovaná v stene, ukrižovanie šéfa letiskovej bezpečnosti). Je to krvavé, je to drsné, je to audiovizuálne prehnané. Ale nie je to dobré. Benoít Magimel (Pianistka) nie je taký živočíšny, ako bol v jednotke výborný Cassel. Miestami je snaha tvorcov „zasiať semeno pre celú sériu“ až úsmevná (násilné rozšírenie univerza o nové postavy z Niemansovej policajnej stanice pripomínajú Kobru 11), Christopher Lee je známy tým, že pre lásku k hororu rád účinkuje vo všetkom, ale najsmutnejšie je, že sa stratila atmosféra originálu, elektrizujúca chémia medzi buddy dvojkou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvá polka filmu bola miestami fakt perfektná, atmosférická, brutálna a záhadná. Scény s mníchmi a naháňačky mali podobnú atmosféru ako v prvom filme a opäť bol pri tom aj frňák Jeana Rena, no niekde v polke Rivières pourpres II začal ten film upadať (rovnaký smerom ako frňák Jeana Rena) a nakoniec mi ani nedával príliš zmysel. No napriek tomu ma to bavilo. 80% - 4* ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tak po skvělé jedničce je zde dvojka a jak jinak o moc horší.Celkem hodně dementí scénář a to nemluvím o konci, který byl příšerný a přišel mi jak když si ho někdo hodně rychle vycucal z prstu.Ovšem má to i pár kladu.Výborného Jeana Rena.Dost mně zaujala scéna kdy Benoít Magimel honí kněze, který skáče všude možně , protože to bylo velmi cool.Celkově je to přůměrný thriller a pro mně je to tak za 2,5*. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Po výbornom prvom diele je toto dosť veľké sklamanie, ale nevidím to zas až tak tragicky. Kto vraví, že film nemal atmsoféru, ten ho nevidel alebo zaspal. Jean Reno hrá opäť tak ako sa patrí, dosť mi tam chýbal Vincent Cassell z jednotky. Jeho náhradník síce dobre behá, ale s hraním je to trochu horšie. Súhlasím s tým, že scenár je pomerne nevyvážený a film obsahuje aj nejaké nelogické miesta, ale čo na tom záleží, keď konečný dojem z filmu je viac ako dobrý.***a 1/2 ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Crimson Rivers number zwei. po Alsasku co na to říct – na jedné straně oblíbenci: Luc Besson, Jean Reno na druhé straně scénárista Luc Besson a co s tím? Nic, pouštím to z řepy (to jako z hlavy) a nechám se unášet dějem. Áha, scénaristicky to „skřípe“, jinak oproti jedničce je to tajemnější, drsnější, dynamičtější leč jinačí viz. druhá strana náhledu Ovšem je nutno podotknout, že jsem Frankofil a i při troše dobré vůle je scénáristická Bessonovina koukatelná a vstřebatelná Aspoň já to tak chci vidět ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • I když má film 100 minut, ve Francii se promítala jeho o 3 minuty kratší verze. Švýcarští diváci byly dokonce ochuzeni o 13 minut. (imro)
  • Camille Natta kvôli postave Marie chodila v rámci prípravy na rolu do knižníc a veľa čítala, najmä náboženské texty. (Arsenal83)

Reklama

Reklama