Reklama

Reklama

Ivan je jen jeden

  • USA The One and Only Ivan (více)
Trailer 1

Adaptace cenami ověnčené knihy o velmi zvláštní gorile, film Ivan je jen jeden z produkce studia Disney je nezapomenutelným příběhem o kráse přátelství, síle vizualizace a důležitosti místa, které nazýváme domovem. Ivan je gorila se stříbrným hřbetem, vážící téměř 200 kilogramů, která žije v obchodním domě na předměstí se slonicí Stellou, psem Bobem a mnoha dalšími zvířaty. Vzpomíná si na pár věcí z džungle, kde byl zajat, ale příchod slůněte jménem Ruby se dotkne jeho nejhlubšího nitra. Ruby byla nedávno oddělena od své rodiny ve volné přírodě, díky čemuž Ivan začne pochybovat o svém životě, o svém původu i o tom, kde chce vlastně být. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (46)

Marze 

všechny recenze uživatele

Kombinace animace a lidských herců o svobodě zvířat. Je zde zvrat, který není v knižní předloze. Je to v takovém stylu staromódní upřímnosti. Cílovkou je možná starší publikum kvůli svému staromilství a silným emocím, kdy se spolu dotknou dva choboty, působivě naivnímu vyprávění. Pro děti zde není moc napětí a poezie starých Disneyovek ze 40.let, ale bude se jim líbit něžnost a nenásilí. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná jednorázová zábava, která těží především z parádního hlasového ansámblu a nenáročného humoru. Celé to sice příběhově působí trochu podvyživeně a vlastně tak trochu o ničem ale na jedno zhlédnutí to pobaví a to je vlastně nejlepší výsledek v jaký film s tímto přístupem mohl doufat. Nic velkolepého v tomto případě nečekejte, jen lehce nadprůměrný rodinný film s mluvícími zvířátky. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Když nakreslím něco tak, jak bych si přála, aby to bylo, a když to nakreslím dobře, tak se to splní." - Ivan je jen jeden má v podstatě celkem jednoduchý a přímočaře odvyprávěný příběh, který bychom neviděli už dříve někde jinde, nicméně je to celé zpracováno neuvěřitelně milým, upřímným a nijak podbízivým či kýčovitým způsobem, že lze filmu odpustit onu příběhovou jednoduchost. Docela mě překvapilo, že jde o film založený na skutečném příběhu, který je sám o sobě neuvěřitelný, a přesto se opravdu stal. Líbilo se mi charakterové vykreslení jednotlivých zvířecích, ale i lidských postav, přičemž mě vedle odhodlaného Ivana nejvíce zaujali dobrácký Bob, moudrá Stella a přemilá Julia. Rovněž musím smeknout před tvůrci vizuálních efektů, kterým se podařilo stvořit uvěřitelná zvířata na úrovni filmů jako Pí a jeho život či nového Lvího krále. Váhal jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, nicméně v tomto případě přidám. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Milý celorodinný filmík s hovoriacimi zvieratkami a pekným posolstvom a sčasti aj na motívy skutočných udalostí, takže prečo nie? Technické spracovanie bolo takmer bezchybné, castingovo to bolo fajn, mne aj dcérke sa to páčilo, takéto filmy môžeme pozerať ešte stále dokola, kým trošku nevyrastie, čo už nebude trvať dlho. ()

ViktorS 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný a dojemný film podľa skutočnej udalosti o goriľom samcovi Ivanovi. Jedná sa síce o kratší film, kde sa dej vyvíja pomerne rýchlo, ale stačí to na to aby sme sa vžili do Ivana, ktorý túži po slobode pre seba, ale hlavne pre sloníča Ruby. Zvieratá tu majú aj pre svoju odlišnosť blízky vzťah, avšak pre spomínaný krátky dej sa okrem Ivana toho o nich veľa nedozvieme. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Film měl jít původně do kin 14. srpna 2020. Avšak kvůli dopadu pandemie COVID-19 na kina bylo vydání snímku v kinech zrušeno a film šel výhradně na Disney+. (PamPero 1)
  • Během titulků jsou zobrazeny fotografie a záběry skutečného Ivana spolu se shrnutím jeho života. (PamPero 1)

Reklama

Reklama