Reklama

Reklama

Maturant

Drama / Krátkometrážní
Česko, 2019, 26 min

Obsahy(1)

Pro osmnáctiletého Romana závěrečná maturitní zkouška znamená nejprve strach a posléze hořkou prohru, kvůli níž se cítí být vyřazen ze společnosti. Zůstává doma, izolován od svého okolí a stále více se uzavírá do světa virtuální komunikace, v níž slova jako pravda a fakta představují jen tekutý pojem. Mimo pozornost jeho rodičů tak probíhá Romanova zásadní psychická přeměna do stavu, z něhož už nemusí být cesty zpět. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (8)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Slušně natočené i zahrané. Je rozdíl v tom, být iritován hloupostí tvůrců anebo hloupostí hlavní postavy inspirované potencionálním předobrazem ve skutečném světě. Místní velmi nízké hodnocení proto moc nechápu. 60% ()

Siegmund odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak přihlouplého jsem snad ještě neviděl. Pominu, že „maturantovi“ je 21 let. Těžko se smiřuji s vulgární mluvou v rodině. V rodině středoškoláka bych očekával civilizovanější slovní zásobu. Námět je bezesporu zajímavý, ale nevím, jestli bylo šťastné vměstnat ho do 26 minut. Myslím si, že by z toho mohl být normální film. Nejvíc ve filmu postrádám nějaké výchovné ponaučení. Takhle to vypadá, že ať hlavní postava udělá co chce, tak se nic neděje a život jde klidně dál. ()

Reklama

SimpanzJi 

všechny recenze uživatele

Mělo to super potenciál, ale je to docela jedno velký wtf. Postavy nelogicky jednají a celý je to takový nesourodý. Rozhodně zajímavej střih a kamera, scénář už míň. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to chvílemi na domácí zabíjačku.   https://www.televizeseznam.cz/video/martin-kozisek/maturant-63925422 ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Trošku chyběla motivace mladíka na začátku, co ho vedlo k tak odevzdanému přístupu k životu? Film pracuje s faktem, že takový už prostě je. Většina záběrů je točena z perspektivy jakoby "webcamery", což činí film produkčně jednodušším, ale též nepříliš zajímavým na ploše 26min. Nicméně chápu záměr, upoutat pozornost pouze na klukovy myšlenky. Mrzí mě však, že se jedná o další chladný short plný explicitních obrazů a agrese bez špetky naděje. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama