Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wayne (Robert Redford) a Eileen (Helen Mirren) Hayesovi prožívají pravý americký sen. Vychovali dvě děti a od základů vybudovali úspěšnou společnost. Na své úspěšné životní pouti ale museli mnohé obětovat. Když ve všech ohledech průměrný gauner Arnold Mack (Willem Dafoe) Waynea unese a požaduje za něj výkupné, obrátí se život celé rodiny vzhůru nohama. Zatímco Wayne vede nejdůležitější jednání svého života, snaží se Eileen ve spolupráci s agenty FBI zajistit jeho záchranu. Zatímco oba manželé bojují o Wayneův život, jejich vztah prochází zásadní zkouškou, která bude oběma velmi prospěšná. Pokud ji Wayne přežije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uzivatel genetiuque mal pravdu : Ziadny bezduchy vykrik do tmy sa nekonal, ono lae nejde ani o filmovy kult, po ktoreho zhliadnuti by od zurivosti ocervenel i taky Frank Capra ze jo. podla poctu hodnoteni /k 2. 12 2018 tam vidim 1025 hodnoteni/ to asi neoslovilo masy a podla mna ide o Jan Bruggeho pokus o fryler s trochou nejakeho toho priemerneho gangstra v podani Willema Dafoea /Posledni Pokuseni Krista/. Nedam 4 hviezdy, lebo nudy bolo na moje pomery az moc, v strede vladli vatovo plane plky a CervenyFord /Butch Cassidy a Sundance Kid, Tri dny Kondora, Podraz/ spolu s Helen Mirren /RED - ve vysluzbe a extremne nebezpecni/ zase nijako neoslnili. Ono je to priemerny film, s miernym nabehom do podpriemeru. Kazdopadne scenar tuctovy, takych sa pisu stovky, ak nie tisice . 60 % ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokus o předání výkupného v hotelové hale (či kde), v níž byli agenti FBI poschováváni tak "nenápadně", že se rovnou mohli převléct do kostýmů tropického ovoce a vyšlo by to nastejno.... To tedy byla síla! Jinak ale můžu Únosu vytknout máloco. Jako komorní vztahové drama s melancholickou náladou funguje skvěle. Díky trojici spolehlivých herců i Armstrongově hudbě. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Redford již toto nemá zapotřebí, nicméně jeho kreace byznysmana stojí za povšimnutí minimálně stejně, jako role záhadného únosce v podání Willema Dafoea. Únos je dějově velice jednoduchý, s přímočarou dějovou narací a minimalistickou hudbou. V jeho jednoduchém poselství a střídmých dialozích se však ukrývá poměrně solidní a hmatatelná hloubka a rozhodně se nejedná o zbytečný produkt patřící do starého železa. Nesmírně zajímavá je střihová skladba, díky které je děj i přes svou řídkost relativně chytlavý a nejasný. Podobný styl byl vidět například ve 21 Gramech, i když tam to bylo o dost markantnější. Redford stále in. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Veľmi nudný únos. Keď už sa tak veľmi odpútava od nejakej akcie a úplne mu chýba napätie, mohol sa aspoň viac zamerať na city, no tento film neponúka nič, nevyvoláva vôbec žiadne emócie. Nielenže je únosca so svojou obeťou v tej prírode ako na výlete, ale tie ich rozhovory ma ani trochu nezaujali. Aj keď uznávam, že taký koniec som nečakal. Tých troch dobrých hercov je do takéhoto slabého filmu veľká škoda. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre obsadený thriller, normálne mi R.Redford chýbal a som rád, že sa aspoň raz za čas objaví. Pomaly plynúci film na nič netlačí, príbeh nemá mnoho postáv a aj preto dostala psychológia postáv slušný priestor. Čakal som iba trošku silnejší záver, napriek tomu sa prikláňam k štyrom hviezdičkám. Film 70%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v okolí Asheville v Severní Karolíně. (Terva)
  • Jedním z čísel uvedených v horní části výkupného je 814-949-9207. Jedná o číslo faxu do Lakemont parku v Altooně v Pennsylvánii. (Kritiq)
  • Film je volně inspirován skutečným únosem Gerrita Jana Heijna, který se odehrál v Nizozemsku roku 1988. (Terva)

Reklama

Reklama