Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (860)

boshke 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná klasika. Spousta zábavy, skvělé obsazení, řada zlidovělých hlášek. Vždy jsem S tebou mě baví svět měl za laskavý, rodinný film, a proto mi v něm nikdy neseděly Pepovy noční výlety či "zrada" Alberta v závěru filmu; budu to vždy považovat za cosi nadbytečného a nevhodného pro film určený hlavně dětem. I tak... 90% ()

consuela1 

všechny recenze uživatele

Sázka na humor vyplývající z dětské „roztomilosti“ a rozumové nedostatečnosti, která u mne zoufale nevychází a pocit studu za karikatury chlapů. Tři slepičky, které tráví volno každá ve společnosti dvou dalších slepiček u dortů na módní přehlídce, či na opět společném večírku, kde konzumují „šátečky kořeněné touhou po drahých manžílcích“. Při deklamaci názvů předkládaných jídel už jen zoufale hledám záminku pro odchod z místnosti, kde jde televize. Marie Poledňáková by měla za své rodinné filmy, plné pozitivního rodinného humoru a dětských rádoby roztomilostí, při náhodném setkání ve filových kuloárech Zdeňkovi Troškovi dávat přednost ve dveřích a ještě mu je podržet, bontonu navzdory. ()

Reklama

MISSha 

všechny recenze uživatele

S tebou mě baví svět, je komedie která mě možná bavila když jsem byla malá. Ale když se na to podívám s odstupem přibližně 8 let, tak rychle zjišťuji jak je tahle tak-zvaná 'komedie století' neuvěřitelně předceněná, trapná, uřvaná a ohraná všemi směry záležitost, která je reprízovaná tak 10x do roka a už otravuje třeba dokolečka ohrávanou písničkou od Vondráčkový a na vtipnosti ztrácející vtipy. To by jste ty z Novy mohly utlouct, ale pořád a pořád to budou dokola vysílat. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Titul "Nejúspěšnější komedie století" je v případě S tebou mě baví svět (nejen podle mého názoru) lehce nadsazený, i tak se ale jedná o nadprůměrný kousek s množstvím nezapomenutelných scén a hlášek, kterým se hravě daří odolávat času. Dášenka a její bačkůrky, lupen s beruškou, sedmý div světa, Sladké mámení a mnoho dalších prvků dělají z této rodinné komedie nesmrtelnou klasiku. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Komedie zvláštním způsobem mimózní. A to počínaje těmi luxusními byty, obědy pozůstalých dam ve špičkových restauracích a konče nesmírně tuhými, rádoby moudrými a vždy předpisově spisovnými dialogy, které jsou všechno ostatní jenom ne odkoukané ze života, pokud je tedy zrovna nezachránil Jůlius Satinský svým obrovským smyslem pro humor. Kladem rozhodně není ani ten příšerný normalizační pop, který na filmového diváka číhá na každém kroku. Naopak ocenit je nutné řadu krásných fórů, herectví všech tří tatínků i jejich dětí. Suma sumárum je to s odřenýma ušima ****, možná spíš ***. Komedií století snad jenom pro jedince hodně mdlého rozumu... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Původně se film vůbec neměl objevit v kinech, režisérka Marie Poledňáková ho napsala pro televizi, kde byla zaměstnána jako dramaturgyně. Televize o něj však vůbec neměla zájem, a tak se scénářem odešla na Barrandov. (rublik05)
  • Marie Poledňáková v jednom z rozhovorů prozradila, jak v určitých scénách docílila Matýskova (Lukáš Pelánek) pláče. Jeho maminka režisérce poradila, ať mu dá polévku a ve chvíli, kdy ji bude mít v puse, ať s ním prudce cukne. Pak že se prý rozbreží. Vše se podařilo a režisérka se nechala slyšet, že je mnohem lepší nápad, než použití špendlíků a podobných nesmyslů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama