Reklama

Reklama

Zpřítomnělí

(seriál)
Trailer 2
Norsko, (2019–2022), 9 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Režie:

Jens Lien

Hrají:

Nicolai Cleve Broch, Krista Kosonen, Ágústa Eva Erlendsdóttir, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Veslemøy Mørkrid, Eili Harboe, Stig Henrik Hoff (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

V oceánu se nevysvětlitelně začnou objevovat lidé z minulosti. O pár let později se detektiv Lars Haaland spojí s Alfhildr Enginnsdottirovou, první policistkou vikingského původu, aby společně vyřešili případ vraždy v Oslu. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Letos mám štěstí na výběr seriálů a tento určitě patří mezi ty, u kterých jsem se bavil moc. První díl sice takový průměr, ale pak mě seriál dostal. Hlavně svojí originalitou. Jsou zde výborné nápady, u kterých jsem se často pousmál. Klobouk dolů před scénáristy. Byl jsem nadšen i s výběrem herců. Málokdy se totiž stane, že vám všichni sedí a tady se to stalo na 100%. Budu tedy doufat, že vznikne i 2. série, protože seriál není úplně uzavřen a nápadů jak pokračovat mají scénáristé ještě určitě dost. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Očakával som veľa a väčšinou som to aj dostal. Námet je rozhodne zaujímavý a nápaditý - ľudia z histórie určitého obdobia, ktorí sa zrazu vynárajú a snažia sa začleniť do spoločnosti. Ide teda o celkom slušnú alegóriu na súčasný problém imigrácie. Jeden rozdiel by tu ale samozrejme bol - zprítomnelí poväčšine chceli pracovať, dokonca aj tí, čo vo svojej dobe niečo znamenali, no naproti tomu naši raketoví inžinieri sa moc do práce nehrnú, takže tak... V rámci hlavnej dejovej linky ma tu trocha rozptyľovala jedine linka o drogách, uberalo to na zaujímavosti ohľadom tej časovej slučky. Tiež som tu narazil na jeden logický nezmyslel v spojitosti s časovým paradoxom, no ale uvidíme čo z toho vylezie, možno sa to v druhej sérii vysvetlí. Na konci sa to celkom slušne rozbehlo, určite si nenechám ujsť ani druhú sériu. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Reklama

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, kdy moře vyplavuje lidi z minulosti (z různých časových období od pravěku po 19té století). Zní to divně? Ano neuměl jsem si to představit, ale toto se v seriálu děje jako normální běžná věc a během dvou dílů jí také tak začnete brát, prostě je to jejich svět. Ústřední dvojici detektivů to spolu sluší, děj plyne krásně rychle, lineárně a člověk nemá šanci se nudit. Vikingská policajtka mi svou osobností připomíná Sagu Norenovou z dalšího skandinávského seriálu "Most" což považuji za obrovské plus protože mi je velice sympatická. Seriál je vtipný, zajímavý a dobře zpracovaný. Končí otevřeně a ohledně vyplavování lidí se rozuzlení nedočkáte. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to taková směs žánrů a společenský komentář. Zápletka se týká současné migrační krize a ideologie multikulturalismu. na světě se objevuji lidé z nejrůznějších historických období a to od doby kamenné do současnosti. Jsou tzv. „časoví migranti“. Mají jinou kulturu a způsoby myšlení a tak se s obyvateli měst dostávají do sporů a ti pak mají xenofobní nálady jako nyní proti ekonomickým migrantům z třetího světa. V parku číhají na drobné živočichy pralidé, na procházky chodí bojovní vikingové. Na silnicích jezdí šlechta v kočárech. Žánrově to je policejní drama, protože někdo unáší a vraždí čerstvě zpřítomnělé lidi z minulosti. Vyšetřovateli jsou cynický detektiv a vyšetřovatelka bývalá štítonoška z 11. století Alfhildr. Kromě zločinu řeší také své pracovní a osobní problémy a vztah k sobě navzájem. Svět seriálu se všude vyznačuje zvláštnostmi. Postavy mají multikulturní problémy. Kolegové nevěří nové vyšetřovatelce. Kamenem hází skvěle , ale má podivný vztah k tělesnosti. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Byl jsem mile překvapen co se týká první série, která mi dala kriminálku na sci fi podloží. K tomu solidní zápletka a dobré obsazení. Kdyby byla jen jedna série, odešel by seriál s plným počtem bodů, bohužel druhá již značně pokulhává a poslední 2 díly jsou již velmi přitažené za uši a rozporují všemu co se událo během předchozích 10 dílů. Proto nemohu jinak než dát jen průměr a jen lehounce doporučit. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (5)

  • V čase 18:01 je na tiskové konferenci na stole mikrofon České televize. (stani)
  • Ve 2. minutě je vidět, jak kočár začne brzdit smykem zadní nápravy, přestože nikdo na kozlíku po celý záběr netočí klikou brzdy a na konci záběru je vidět, že kočárová brzda ani nemá brzdové špalky. (mikulin)
  • Natáčení seriálu probíhalo v Oslu a v Litvě. (Trajektt)

Reklama

Reklama