Reklama

Reklama

Jeremiah Johnson

Trailer

Obsahy(1)

Jeremiáše Johnsona civilizace neláká. Zahořklý civilizačními neduhy a válkami se v polovině 19. století rozhodne pro zálesácký život, stane se horalem, vyhledávajícím samotu v nedotčené divočině, jejíž neposkvrněnost nikdy nezpochybňoval. První zima prožitá ve Skalistých horách však Jeremiáše málem sklátí. Vyhladovělý a napůl zmrzlý nachází útočiště u starého prohnaného trapera, který jej učí nejrůznějším způsobům přežití, včetně přímého souboje s grizzlym. Jeremiáš je dobrým žákem, a tak když se opět vydává za svým cílem, lze říci, že z někdejšího zelenáče je ošlehaný muž, kterého drsností může předčit jenom velkolepá a hrůzu nahánějící příroda. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

seale 

všechny recenze uživatele

Způsob, jakým hledáš, je způsob, který si vybereš. Den, kdy otálíš, je den, kdy prohraješ. Sluníčko nebo hrom, člověk se bude vždycky divit. Tam, kde fouká spravedlivý vítr. Indián říká, že marně hledáte to, co nemůžete najít. Říká, že najdeš tisíc způsobů, jak si utéct. Indián to nekřičel, řekl to v písni. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď Redford mi nikdy veľmi nesadol, v tomto snímku to z jeho strany nebolo vôbec zlé. Prekrásne prírodné scenérie Coloráda, príjemný hudobný podmas, obstojne spracované charaktery postáv a romantika nepoznanej krajiny, v ktorej nie je nič dopredu jasné. A hlavne dobrodružnosť, číhajúca takmer zo všetkých strán. Možno mal ale príbeh byť viac ucelenejší. Ale aj tak to má svoje čaro. A divochov počas zasneženej zimy mám rád. Hodnotenie: 75% ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Všichni tu velebíte Pennův snímek Into the wild. Já jsem " stará škola " a tak před NAIVNÍM a zcela NEPŘIPRAVENÝM ( nechápejte špatně, myšlenka je to obdivuhodná, ale ta naivita a totální nepřipravenost na dané podmínky, přes to jsem se nedokázal povznést ) Alexem Supertrampem, dávám přednost Pollackovi a Redfordovi a jejich SKUTEČNÉMU Jeremiah Johnsonovi. Nádherný volně plynoucí snímek ( tak jak to umí snad jen Pollack ), který si na nic nehraje a v tom je jeho KOUZLO a KRÁSA. Tady není co řešit....čistokrevných 5* ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Skvelo zfilmovaný príbeh muža, ktorý sa po službe z armády vydal žiť do divočiny, na územie indiánov.Napriek tomu, že o nič nežiadal, získal všetko a prišiel k tomu, ako slepý k husliam.Žiaľ, zvláštnou hrou osudu, jeho šťastie dlho nevydržalo a skončilo priskoro a príliš kruto. Zostal len zlomený človek, ktorému jediný zmysel života - rodinu, nahradila pomsta.Rozhodne veľmi pútavé a citlivo podané.Jeden z mála tohto druhu, ktorý ma zaujal a nesklamal. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Úsporná, rozvážná, osudová - a trochu melancholická balada, která vypráví o zrodu legendy. Klasický western připomíná jen velice vzdáleně - je prostým příběhem muže, který odešel do hor. Uprostřed divoké a drsné přírody chtěl ctít jejich pravidla i zvyky všech, kteří tam žili ... potíž je v tom, že pouhé dobré úmysly mnohdy nestačí. S filosofií snímku se nemůžu až tak úplně ztotožnit - alespoň ne ve všech ohledech ... ale to neznamená, že ji neuznávám. Musím respektovat její nestrannost, neboť střet dvou civilizací je VŽDYCKY komplikovaný - a obyčejně s sebou přináší nepřátelství, k němuž mají obě strany oprávněné důvody. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Společnost Warner Brothers chtěla natáčet film ve Španělsku, ale Redford si nakonec prosadil své pozemky a okolí utažské přírody. (Fenk)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. května 1972 na Cannes FF. (ČSFD)
  • Johnstonovo tělo bylo pohřbeno na hřbitově Veteran's Cemetery v Los Angeles. Po uvedení filmu byly ostatky přesunuty do Old Trail Town v Cody (Wyoming) a ceremonie se účastnil mj. i Robert Redford. (džanik)

Reklama

Reklama