Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sabrina je dcerou šoféra, který pracuje u ukrutně bohaté americké podnikatelské rodiny. Od mládí miluje bohémského mladšího syna rodiny Davida. Nikdy mu ale o své lásce neřekne, jen k němu vzhlíží. Sabrina ze stromu pozoruje večírky a život smetánky. Otec ji pošle na zkušenou do Paříže. Zaměstná ji časopis Vogue a Sabrina se z ošklivého kačátka za dva roky změní v pohlednou, sebevědomou ženu. Vrací se do Ameriky a proutník David se mezitím seznámil s velice bohatou doktorkou Elizabeth. Víc než on o manželství stojí jeho rodina, která touží po spojení velkých majetků. Návrat Sabriny je ale čárou přes rozpočet, protože David se do ní zamiluje a plánovaná svatba se hroutí. Starší bratr Linus, který vede rodinnou firmu a nemá moc času na známosti dostane nápad: obětuje se, chce, aby se Sabrina zamilovala do něj a Davida pustila k vodě. Jeho plánem je odklidit Sabrinu zpět do Paříže. Pak ale zjistí, že to, co nejdřív hrál, se stalo skutečností a Linus Sabrinu upřímně miluje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

RHK 

všechny recenze uživatele

Něco tomu remaku Wilderovy klasiky chybí, snad více romantická atmosféra, snad větší přesvědčivost. A tak ho nezachrání ani překrásná Ormondová, ani výtečný Kinnear, ani stárnoucí Harrison Ford. Příběh Sabriny, právě dospělé dcery šoféra sloužícího u dvou bilionářů, která se zamiluje do obou z nich a s nimi jedná jako rovná s rovnými, možná to je to, co mi vadilo. Nebo to byly Fordovy nepříjemné brýle? Či snad jsem Kinnearovi neuvěřil heterosexuála, když tak výtečně zahrál "toho teplouše odvedle" v Brooksově filmu Lepší už to nebude? - Asi tomu chyběl za režisérskou židlí Wilder. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=-AP8ulApEOk ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Sabrina aneb nevěrohodná romance. Naivní Američanka se během patnáctiminutové montáže najde v Paříži, ostříhá si vlasy a vrátí se domů. Na 48 hodin. Za tu chvíli stačí sbalit Davida, do kterého byla zabouchnutá odjakživa, a zamilovat se do Linuse, který zase odjakživa věděl, že Sabrina existuje. Přitom jí Linus celou dobu (ne)lže do tváře a emočně jí manipuluje. Jaký to krásný začátek vztahu. Proto, když se na konci řekne, že lhal o tom, že lhal, mám mu to věřit a být celá šťastná, že se dá se Sabrinou dohromady... Ne, dík. Trhá mi to srdce, ale musím říct, že Harrison mě v téhle vyloženě otravoval. Kdo kdy považoval Grega Kinneara za přitažlivého je mi taky dodnes záhadou a Julie Ormond trochu selhává v tom zprostředkovat nějaký Sabrinin vývoj. Jedna z těch horších Popelek devadesátých let. ()

Reklama

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Ford není Bogart, Ormond není Hepburn. Co v původním filmu fungovalo, bylo milé a okouzlující, tady ztrácí veškerou logiku... Navíc milé náznaky v původní Sabrině tu jsou podány tak, aby to pochopila i babička z Kopanic... boha jeho. Ne všechno se dá předělat... a u filmů s Audrey by se to mělo rovnou zakázat:-)) ()

July 

všechny recenze uživatele

Krásná Julia Ormond jako novodobá Popelka a charismatický Harrison Ford v roli "jediného žijícího dárce srdce". Příběh, který není nijak překvapivý ani originální, ale především díky obsazeným hercům docela kouzelný. Sice jsem nikdy nechápala předpoklad romantických filmů, že se člověk může během dvou dnů hluboce zamilovat (trochu vulgárněji řečeno, znají se chvilku, ještě spolu ani nespali a už by se brali) nebo strávit roky tajným obdivováním své pravé a jediné lásky, se kterou v životě skoro nepromluvili, ale budiž to fiktivním postavám povoleno. Slabší 4*. Mimochodem, Harrison Ford je i hezčí než Greg Kinnear :). ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

po 4.tém skouknutí zvyšuji hodnocení i když Sabrina 1954 je skvělá Pollack je skvělý vypravěč no coment deda :-) ps detaily filmu už jste rozebrali já taky :-) kdo se mi líbil nejvíce šofér John Wood :-) dodávám mám i starou sabrinu obě jsou kouzelné http://www.csfd.cz/film/9791-sabrina/komentare/ no coment deda :-)PS když Billy Wilder tomu dal šťávu, tak Sydney Pollack to nemohl zkazit prima :-) a David to vyřešil prímově :-)role Nancy Marchand jako matka to je bába k sežrání:-)20. 7.19 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • 13 Rue des Beaux Arts je adresa L'Hotela v Paríži. (misterz)

Reklama

Reklama