Reklama

Reklama

Japonská mafie

Ukázka z filmu

VOD (1)

Bývalý soukromý detektiv Harry Kilmer ví hodně o Japonsku… a hodně o gangsterech, kteří drží ochrannou ruku nad hazardními hrami a obchodem se zbraněmi v Japonsku. Dobře také ví, že existuje špatný a správný způsob, jak se přiblížit brutálnímu podsvětí. A uvědomuje si, že co se týče síly, bojí se členové gangu jediného: větší síly, než je ta jejich. Do Japonska se vrací po letech, aby pomohl svému starému příteli nalézt unesenou dceru. Nalezne tu i ženu, kterou před lety tolik miloval. Vrací se vzpomínky a oživují se staré rány. Jednou z živých ran minulosti je právě ten jediný, který mu nyní může pomoci dívku najít... Robert Mitchum hraje hlavní roli v tomto napínavém filmu, o kterém jeho režisér Sydney Pollack říká, že: „je prvním filmem, který ztvárňuje nové Japonsko do skutečného příběhu, a přitom ho uchovává autentickým“. Autentičnosti přidává i další herec Ken Takakura, „japonský Clint Eastwood“. Od začátku je Japonská mafie – Yakuza – plná intrik a překvapení. Čest a věrnost jsou základem života a smrti. Násilí je rychlé jako tokijský vlak a tradice velí zemřít. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (65)

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Yakuza je pro mě dosti nezáživným snímkem. Hnedka od začátku jsem měl pocit že film nevidím od začátku... prostě jste vtáhnuti do jakési "situace" která se sice postupně začíná rozmotávat ale v dosti rozvláčném tempu, takže zanořit se do děje a atmosféry se mi nepodařilo. Dosti povrchní klouzní po Japonských morálních a společenských hodnotách. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Ak sa mam vratit spat kinematografiou...a dat si dokopy filmy nesuce v sebe fenomen a srdce "mafie"...,the Yakuza je urcite kultovym snimkom. Nejeden film bral z nej priklad...a mrzi ma, ze sa mi ju podarilo zhliadnut az TERAZ. Oproti spickovemu, brilantnemu a podla mna novodobemu mafianskemu klenotu "A Dirty Carnival" sa pochopitelne historicky vracia spat...a tak isto ani 30 rokov rozdielu medzi Pollackovim snimkom a vyssie spominanym Dirty Carnivalom nespravilo totalne ziadnu chybu...ci uz po stranke scenara alebo kamery...ktoru zvlast chcem vyzdvyhnut, a dat uznanie, bo tak ako sa s nou pracovalu prave v tomto filme so zmyslom pre detail...nevidel uz pekne davno. Z mojej strany kultovy snimok...a plne hodnotenie 5/5,nazdar ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Jednou do roka mě přepadne beznaděj, kdy si říkám, že už jsem viděl všechny staré filmy, které jsou vydařené od začátku do konce a teď už se jen budu prohrabovat zaprášenými, polozapomenutými kousky, které v sobě skrývají jednu nebo dvě silné scény. A zrovna, když už se s tím smířím, tak se najednou odněkud objeví taková nálož ... "Yakuza" je naprosto dokonalá směs sedmdesátkové kriminálky, neonoirové atmosféry a syrového revenge-filmu, dodatečně okořeněná citlivě vykresleným japonským prostředím. Přímočarý a silný příběh o přátelství a cti, přesné kontury postav, dlouhé, intenzivní scény soubojů na katany, krásná kamera. Trošku mi vadil jen Robert Mitchum, který nechtěně dodal postavě jistou dávku cynismu a nabubřelosti - určitě by víc slušela Robertu Redfordovi, který byl také jedním z kandidátů pro hlavní roli. Všechno zlé je ale k něčemu dobré - mám silný dojem, že Mitchamovy úšklebky při střetu s japonskými podivnostmi se o třicet let později promítly do "Lost In Translation". Zkrátka - instant classic, "Yakuza" putuje do mého žebříčku oblíbených filmů. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vcelku drsná kriminálka která v některých chvilkách i překvapí, ale poměrně citelně trpí snahou přenést všechnu tu japonsou a exotickou jinakost do příběhu "správně". Díky tomu to vyznívá tak něják učebnicově a křečovitě. Touhle dobou japonci točili např své Yakuza papers které se nebály ukázat i tu nečistou a nepředpisovou stránku japonského podsvětí a fungovalo to rozhodně přirozeněji (ikdyž asi né tak atraktivně)... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pravda, že tvůrci tohoto filmu tady mnohdy šli do zbytečného detailu. Pokud v té době ještě nikdo v USA moc netušil, co je to Yakuza, tak je to asi pochopitelné. Při dnešní filmařské masírce už to ale musí minimálně tušit každý, kdo má rád filmy a alespoň jednou se s nějakým mafiánským (s japonskou tématikou) setkal. První polovina byla tedy spíše seznamovací a decentně nudila. Spád to ale začalo mít druhý poločas a ten už jsem si užil poměrně s chutí. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Za scénář dostal autor zaplaceno 300 000 dolarů, což v té době byla nejvyšší vyplacená částka za filmový scénář. (pawleta)
  • Hazardní hra, kterou ve filmu hrají příslušníci Jakuzy, se jmenuje Tehonbiki. (pawleta)

Reklama

Reklama