Reklama

Reklama

Zítra vstanu a opařím se čajem

  • Velká Británie Tomorrow I'll Wake Up and Scald Myself with Tea
TV spot 2
Československo, 1977, 93 min

Kamera:

Jan Kališ

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Petr Kostka, Jiří Sovák, Vladimír Menšík, Vlastimil Brodský, Marie Rosůlková, Otto Šimánek, Valerie Chmelová, Slávka Budínová, Josef Větrovec (více)
(další profese)

Satirická komedie Zítra vstanu a opařím se čajem režiséra Jindřicha Poláka byla inspirována vědeckofantastickou povídkou Josefa Nesvadby. Ústředním motivem příběhu je pokus několika bývalých nacistů, žijících díky tabletám proti stárnutí v době, kdy je možné překonávat časoprostorové rozdíly, dopravit Hitlerovi vodíkovou bombu a změnit tak dějiny. Film je mimořádně náročný na trikovou stránku, v ději, několikrát se vracejícim z budoucnosti do minulosti a naopak, se setkáváme se stále přibývajícími dvojníky hlavných postav, především však dvojčat Jana a Karla Burešových, představovaných Petrem Kostkou. Jako agilní, ale přesto smolařšti nacisté se představí Jiři Sovák, Vlastimil Brodský a Vladimír Menšík. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (437)

themic 

všechny recenze uživatele

Podle mě jedna z nejlepších komedií sedmdesátých let..:) Můj nejoblíbenější film v hlavní roly s Petrem Kostkou, který podal vynikající výkon spolu s kapacitou Jiřím Sovákem, Vladimírem Menšíkem a dalšími... Hodně povedená česká sci-fi, která nemá ani v dnešní době žádného pořádného konkurenta v české tvorbě..:) Dobrá zápletka a příběh..:) Celkově film hodnotím 100%, protože nemám co bych vytknul..:) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelý námet, ktorý nebol dotiahnutý k dokonalosti, ale film sa celkom vydaril. Vždy som chcel aby vznikol veľký film na túto tému, návrat v čase, zvrátiť chod dejín práve u Hitlera... Prvá polovica filmu fajn, druhá už zbytočne prekombinovaná. Želal som si viac scén z 2. svetovej a niečo podobné ako keď Hitler vydesene sleduje osudy nemeckého národa na plátne. Tá scéna bola naj. Film 70%. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi to mal natočiť Lipský, ale stále sa aj v réžii Jindricha Poláka jedná o veľmi solídnu crazy komediálnu zábavu. Názov ako stvorený pre tento žáner, ostatne vo vymýšlaní názvov bláznivých komédií sme boli majstri rovnako, ako v ich natáčaní. Ja nie som sklamaný, ako niektorí tu prítomní, pretože aj keď si myslím, že je logické, ak hodnotíme podľa vzájomných porovnávaní, netreba strácať objektivitu a hodnotiť film aj samostatne. No nebolo to lepšie ako bežná hollywoodska komédia? ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Cítiť, že to Macourek nepísal sám a že to nebol Vorlíček, kto mu s tým pomohol. Nie len že je tu všetko pekne podoťahované, nechýba tomu ani riadne dramatický záver a správna pointa. Vďaka Petrovi Kostkovi to naviac celé funguje ešte o čosi lepšie. V rámci českej komédie absolútna tutovka, v rámci českých sci-fi komédií možno to vôbec najlepšie, čo bolo natočené! ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Jsem rád za bonusy k filmům, co vycházejí na DVD. Díky nim se mohu mnohdy dozvědět něco ze zákulisí toho kterého filmu. Zde třeba, že P.Kostka, pro kterého byl scenář napsán, tak byl z toho tak zmatený, že v tomhle filmu nechtěl hrát. Je to herecký koncert, a rovněž ostatních, dneska už bohužel nežijících herců. A moc se mi líbá i příběh. Jen mě zaráží, že film byl natočený v letech, o kterých se říká, že byla tak tvrdě normalizační. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (54)

  • Klaus Abard (Jiří Sovák) tvrdí, že mu v roce 1944 bylo 34 let, ale ze služebního průkazu lze vyčíst datum narození 1915. (Nptoh)
  • Nože, které postavy ve filmu vrhají na terč, jsou výrobky firmy Mikov. Konkrétně se jedná o typ Venado. (grovik.net)

Související novinky

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama