Reklama

Reklama

Pokémon

(seriál)
  • Japonsko Pocket Monsters (více)
Trailer 3
Japonsko, (1997–2023), 476 h 32 min (Minutáž: 22–25 min)

Režie:

Kunihiko Jujama, Masamicu Hidaka, Norihiko Sutó, Júdži Asada (více)

Hrají:

Ikue Ótani, Rika Macumoto, Minami Takajama, Majumi Iizuka, Júdži Ueda, Megumi Hajašibara, Šin'ičiró Miki, Bin Šimada, Činami Nišimura, Fumiko Orikasa (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(1234)

V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (831)

fleker 

všechny recenze uživatele

tento seriál není zas tak moc na pikaču, jak by se mohlo na prvni pohled zdát ...vetsina zvás nechápe spletitou problematiku jednotlivých osudů a tak nedokáže docenit kvalitu individuélních hereckých výkonů...proto ste neprávem zařadili tyto barevně vyblité zrůdičky na úroveň odpadu, tedy co do snesitelnosti někam mezi lupénku a pravé oko polité francovkou... a to je až příliš přísné....přátelé nesuďme.....nesuďme a vzpomeňmě na dobu kdy sme byli malí, ohavní a žlutí my......jednotlivé příběhy nejsou sice žádná extra třída ale dokážou doknale vyplnit časovou mezeru mezi stříháním nechtů štípačkama a čicháním vlastních prdů ....navíc pikaču nebyl žlutej, poněvač by si to sám vybral, ale protože měl nemocný játra ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Jooo, chyť jich všech sto padesát!!! Got to catch them all, Got to catch them all!!" Ne, teď vážně. Možná se na mě budete dívat jako na úplného debila, ale možná jste prostě jen debilové vy všichni ostatní. Pokémon sice je jeden z nejúspěšnějších seriálů všech dob a je určený hlavně pro malé děti, ale to přece nejsou důvody, proč mu rovnou nakálet na hlavu a označit ho za nejhorší seriál všech dob. Protože jsem hrál původní videohru a musím uznat, že je to neuvěřitelně chytlavá pecka, mají pro mě Pokémoni uplně jiný nádech a díky této zkušenosti musím říct, že seriál se fakt povedl. No a co lidi, že je to pro malý děcka, ony snad nemají právo užít si kouzlo anime? Každý den v televizi vidíme desítky a desítky seriálových výplachů, které svou kvalitou Pokémonům nesahají ani po paty. Ale neee, pár nafoukaných ocasů se snaží ukázat jak jsou "nacoolovaní" tím, že strhají to, po čem jejich mladí tak slintají, a cítí se pak jako velcí filmoví kritici. Těch 21% o objektivní kvalitě seriálu rozhodně nevypovídá. ()

Reklama

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli se bude někdy vyhlašovat celosvětová anketa o nejúspěšnější seriál všech dob, Pokémon bude aspirovat na čelní místa. Jestli se bude někdy vyhlašovat celosvětová anketa o největší výplach mozku všech dob, bude Pokémon bezesporu také aspirovat na ty nejčelnější pozice. Japonci disponují opravdu jinou kulturou, dokonce tak diametrálně jinou, že ji v tomto podání mohou v našich zeměpisných šířkách akceptovat jedině děti. Mám jen obavu, aby tyto děti poté nepotřebovaly nějaký chirurgický zákrok na mozku, který by jim umožnil návrat mezi normální lidi. A mnozí rodiče se určitě ještě teď vzpamatovávají z toho mediálně-reklamního šílenství, které jistě leckomu nabouralo rodinný rozpočet. ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se nejedná o kdovíjakou fenomenální podívanou, ale myslím, že tak špatné hodnocení, jakým se Pikachu a spol. zde honosí si nezaslouží. Mánie, která se kolem japonských potvůrek rozpoutala, jim zároveň i dost uškodila. Minimálně kvůli geniálním hrám na Gameboy, které seriálu a filmům předcházely si to trochu úcty zaslouží. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

To se mi vážně nehce věřit, že na to tehdy koukalo tak málo zdejších uživatelů. Já měl kvůli tomu ráno natažený budík. Snad žádný díl jsem si nenechal ujít a prožíval jsem dobrodržství společně s Ešem a jeho přáteli. Když o tom tady tak píšu, tak se klidně může stát, že si všech 200 dílů některé odpoledne zopakuji. Srdeční záležitost dob minulých. Nostalgické 3*. ()

Galerie (305)

Zajímavosti (92)

  • Písnička, kterou si Ash brouká na začátku 12. dílu, je znělka původní videohry Pokemon od Nintenda. (Hannibal92)
  • V oficiálních ilustracích pro videohru má Gyarados oči červené, v anime je však má fialové. (patrik1177)
  • Kvôli útokom z 11. septembra bola jedna z epizód v Amerike premenovaná z "A Scare in the Air" na "Spirits in the Sky". S útokmi súvisí aj vyradenie dielu "Tentacool and Tentacruel" z amerického vysielania, pretože v tomto diely pokémoni ničili mrakodrapy. (rador)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama