Reklama

Reklama

VOD (1)

Loki se snaží uniknout z pustého očistce zvaného Prázdno, kde potkává různé Varianty sebe samotného. (Disney+)

Recenze (45)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S výskytem asi tak bambilionu variací Lokiho vyvstává jedna otázka - pramatka všech otázek - co/kdo sakra je příčinou, že vznikne odchylka? Jak je možné, že jich je tolik? Začínám mít pocit, že se scénář začíná sám v sobě pěkně topit. Proč je TVA jen banda upocených “hasičů” místo toho, aby preventivně bránili vzniku variací? A říkám si, je to myšlenkou horší než Wanda Vision nebo ne? Pozn.: jako naprostou bombu považuji výskyt USS Eldridge (aka účastníka Philadelpshého experimentu). Tohle je něco čím měl být seriál doslova prošpikovaný. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Loki pred bránami ničoty zisťuje, že nie je zďaleka tá najhoršia verzia samého seba, v jednom univerze je dokonca krokodíl. Na centrále TVA zatiaľ Loki v ženskej podobe hľadá zdroj moci TVA a odhaliť tak jej tajomstvá. Prevedenie: Minulou časťou už definitívne skončila detektívna atmosféra, ktorá mi tak imponovala ale na druhej strane tu je o dosť viac vtipu a celkom ma zaujíma aj to, kto za tým celým stojí. 90% ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizualne to mohlo byt teda nabusenejsi. Hrozne je na tom videt, ze se tocilo v covidove dobe. Temer kazdy zaber je hrstka par hercu v zelene mistnosti a to je vse. Potesil me thanoscopter, potesil me konec s nadechem epiky a potesili me nekteri vtipni Lokiove. Ale nemuzu se zbavit pocitu, ze z toho slo vyzdimat vice. At uz z dynamiky mezi ruznymi varianty, nebo z konceptu prazdnoty na konci casu. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle už bylo úplně uhozené! Uznávám, že některé pasáže byly celkem vtipné jako například Lokiho zrady a nebo jeho verze aligátora, ale to prostě nestačí! Už si připadám jako bych sledoval nějakou pohádku od Disney ze Země Nezemě. Momentálně je vše dělané pouze na efekt a příběh ani nikam nevede. Přirovnání k pohádce dává asi největší smysl, neboť z našeho antihrdiny se stal snad ten největší dobrák ve vesmíru, který neustále nosí ten svůj směšný outfit (košilka a kravata a kdyby ji neztratil, tak by nosil i tu svoji připitomělou bundu s nápisem Variant na zádech). Samozřejmě nesmí chybět ani to, že se nám zamiloval. No nevím jak vy, ale mně se mnohem více líbil jako ten sebestředný prohnaný a záludný (přesto sympatický) záporák. Vizuál je moc hezký, ale to je tak jediné co ještě mohu pochválit. Ze zvědavosti dokoukám i poslední díl, ale s Marvel seriály jsem skončil. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sám představitel Lokiho Tom Hiddleston označil čtvrtý a pátý díl seriálu Loki za své nejoblíbenější. A vlastně se není čemu divit. Už čtvrtá epizoda byla poměrně divoká divočina, vše ovšem předčila po-titulková scéna, kterou onu divokost posunula ještě o poznání dál. Předposlední díl 1. série Lokiho je prozatím opravdu nejdivočejší a funguje jako to nejlepší možné lákadlo na velké finále. Už 5. epizoda navíc naznačuje, že je možné prakticky cokoliv.   Interakce Lokiho a jeho variant je jednoduše fenomenální. Každý Loki je tak trochu jiný, přesto je ovšem společně něco pojí. Richard E. Grant je ve své roli naprosto fenomenální a to především v interakci se známým Lokim Toma Hiddlestona. Velmi dobrý je i Jack Veal, který nám představuje velmi novou zajímavou postavu, která se dost pravděpodobně v MCU ještě nějakou dobu ohřeje a je to dobře. Slušně se předvede i DeObia Oparei, jedna lstivý aligátor a ještě jedna nečekaná návštěva. I Sophia De Martino je nadále skvělá a s jejím charakterem se nadále velmi dobře pracuje. Soundtrack Natalie Holt je ještě o poznání výraznější a kvalitnější. Holt je neskutečný skladatelský objev, protože její hudba skvěle sedí k oné mystičnosti. Kate Herron nadále vše vede pevnou rukou, Loki nadále nemá po vizuální stránce chybu a kamera celého Lokiho nadále patří mezi ty nejvýraznější v rámci celého MCU. Nadále se přitom všem rozšiřuje charakter Lokiho, po konci seriálu se na něj již nikdo nebude dívat jako dřív. I kromě zásadní dohry ohledně multivesmíru bude mít Loki zcela určitě i vliv na vnímání jedné z jeho nejpopulárnějších postav. Seriál Loki jednoduše s Lokim pracuje neprobádaným způsobem a i proto stojí za pozornost.   5. díl Lokiho je tou nejlepší předehrou na velké finále, které definitivně ukáže budoucnost multivesmíru v Marvel Cinematic Universe. Představuje spoustu divokých nápadů, dosavadní koncept multivesmíru využívá na plno a přitom si seriál nadále udržuje velké tajemno, které rozlouskne právě až samotné finále. Jedno je jisté: Čeká nás nejspíš další divoká jízda....... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (20)

  • Během scén z doupěte si můžeme ve spodní části obrazovky všimnout horní části plechovky piva Schmidt. Jedná se o odkaz na německou ochránkyni životního prostředí Hannelore "Loki" Schmidt, manželku bývalého německého kancléře Helmuta Schmidta. (Kubaaa97)
  • Při cestě prázdnotou si můžeme všimnout zničené helikoptéry s nápisem THANOS, kterou poprvé Thanos používal v komiksu „Spidey Super Stories #39“, když se snažil získat Tesseract. (kebabvchlebu)
  • Dětská verze Lokiho (Jack Veal) pije džusík s názvem Hi-C Ecto Cooler, který byl poprvé prodáván v USA v roce 1989 jako promo k filmu Krotitelé duchů 2. (NiWi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno