Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V dobrodružném snímku Pevnost Alamo se setkává Oscarem oceněný Billy Bob Thornton (Nejlepší převzatý scénář, Smrtící bumerang, 1996) s Dennisem Quaidem (Traffic) a Jasonem Patricem (Spáči). V tomto impozantním výpravném snímku spolu tvoří skvělý tým. Na jaře roku 1836 se ze všech sil snaží po 13 dní bránit malou texaskou pevnost. Má však méně než 200 obyčejných mužů šanci proti neuvěřitelné převaze tisíců vojáků vedených mexickým diktátorem? Tento příběh, založený na skutečné události, líčí odvážné volání po nezávislosti a hrdinský boj za svobodu! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Takový roztahaný film. Jason Patric a Patrick Wilson mě moc nezaujali, Dennis Quaid neměl co hrát (tak tam kromě závěru většinou nebyl) a herecky to tedy celé zachraňoval jako vždy výtečný Billy Bob Thornton. Výprava a kostýmy jsou také povedené a dobrou práci odvedl i Carter Burwell, jen režisér tomu nedokázal dát pořádný tvar. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zbytečně moc rozvleklý film, který je až moc patetický a chce být tak moc emotivní, až je nudný. Pokud nejste zapálený americký vlastenec, tohle s vámi moc nepohne... Navíc, nemůžu si pomoct, ale Dennis Quaid a Billy Bob Thornton mi přišli v parukách prostě směšní a jen těžko uvěřitelní. Davy Crockett v podání Johna Wayna je prostě lepší. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...JEDINÁ HODINA SLÁVY STOJÍ ZA CELÝ ŽIVOT V ÚSTRANÍ." __ Slávny príbeh o hŕstke mužov beznádejne a do posledného dychu brániacich niekoľko rozpadnutých múrov. I keď všetci padli, víťazmi bitky sa stali práve oni. Zvláštne, že sa ,,Alamo" stalo absolútnym prepadákom, pritom ako tu už odznelo, vôbec sa nejedná o vyslovene zlý film, len občas mohol byť umnejšie natočený. Čo by som ,,Alamu" vyčítal bol miestami trocha rozvláčnejší dej i keď o vyslovenú nudu sa nikdy nejednalo a potom záverečných 15 minút, ktoré by som však vedel prehliadnuť, pretože je jasné, že si ich Američania nemohli odpustiť (hádam by nenakrútili film o svojom absolútnom debakli) - víťazstvo dosiahli za 18 minút! Ten prekvapujúco vysoký rozpočet vo filme nie je ani veľmi vidieť a i keď sa to zrejme veľmi nehodí, stačí sa len pozrieť ako bombasticky vyzerá napr. taký jeden diel Pána prsteňov, ktorý nestál ani 100 miliónov $. Spomínať B. B. Thortona už ani nemá význam, ale zaujal ma aj Emilio Echevarría ako generál Santa Anna, ktorý sa bezpečne postará o to, že budete Mexičanov nenávidieť a Američanom všemožne držať palce i keď ich dni sú už zrátané. Predovšetkým finálny nočný útok je strhujúco, až vlastenecky nakrútený a v mnohých ohľadoch chytí za srdce. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný film. O americké historii toho vím pramálo, tak jeho věrohodnost nemohu příliš posuzovat. Bylo to snad jen příliš rozvleklé. Vím, že jsem to kdysi viděla ve starší verzi s Johnem Waynem, ale moc si to nepamatuji, a tak se na to hodlám podívat rovněž, ale až s nějakým odstupem, z podobného důvodu jako jsem bezprostředně po tomhle filmu zavrhla Thermopyly. Tohle by člověk měl stejně vědět, takže neprozradím nic, co by nemělo být zřejmé, prostě mi všichni mrtví do jednoho po statečném a hrdinném boji nedělají nejlíp na psychiku. Bohužel jsem měla část filmu, když se bavilo vojsko a zejména vojevůdci na poradách Santa Anny, ve španělštině a bez titulků, takže jsem jen pomocí základů latiny (vida, nač může být dobrá) odhadovala, o čem se baví a co řeší. Překvapilo mě (příjemně), že jsem se tam setkala s Emilly Deschanel (Sběratélé kostí), kterou mám moc ráda, byť se tam jen mihla jako zapuzená manželka jednoho z důstojníků. Ostatní herce jsem viděla poprvé, snad proto, že normálně koukám většinou jen na britské filmy. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Letmé nastínění politické přetahované v Texasu a zúčastněných postav s jejich drobnými starostmi před neočekávaným příchodem tisícihlavé mexické armády připravilo půdu slušně, ovšem pak to šlo od desíti k pěti. Filmaři již během prvního útoku vytáhli vlastenecký prapor obdivného patosu do nesnesitelné výše, protože přece oslavují hrdiny, co "vytvořili národ". V jinak opravdových, neošizených kulisách se navíc hlavně nudně povídalo, mezi krátkými útoky nastávaly dlouhé (celodenní) pauzy. Epická finální bitva nicméně do toho umírání trochu, ehm, života vlila. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • Disney pôvodne plánoval vydanie filmu na Vianoce 2003, ovšem ku dňu vydania musel verejnosti oznámiť, že režisér John Lee Hancock ešte stále na filme pracuje. (Smok)
  • Rola Williama Barett Travisa bola pôvodne ponúknutá Ethanovi Hawkovi, nakoniec z toho zišlo. (Smok)
  • Zabitie Davida Crocketta ako je znázornené aj vo filme je pripísané na účet mexického vojaka, Jose Enrique de la Pena. (Smok)

Reklama

Reklama