Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V dobrodružném snímku Pevnost Alamo se setkává Oscarem oceněný Billy Bob Thornton (Nejlepší převzatý scénář, Smrtící bumerang, 1996) s Dennisem Quaidem (Traffic) a Jasonem Patricem (Spáči). V tomto impozantním výpravném snímku spolu tvoří skvělý tým. Na jaře roku 1836 se ze všech sil snaží po 13 dní bránit malou texaskou pevnost. Má však méně než 200 obyčejných mužů šanci proti neuvěřitelné převaze tisíců vojáků vedených mexickým diktátorem? Tento příběh, založený na skutečné události, líčí odvážné volání po nezávislosti a hrdinský boj za svobodu! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj ja som si myslel, že toto herecké zloženie by kľudne utiahlo aj vojnovú drámu, no nakoniec zostali dobré len tie sekvencie z boja a B.B.Thornton. Ostatní akoby to točili pre charitu. Réžii to bolo asi tiež jedno a strih si dal pauzu už na začiatku. Jednoducho slušná akcia s nechápavo nanič pokusom o drámu s prežitím. Seriózna oddychovka na jedno použitie. 60%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Film začína akoby uprostred deja, čo vôbec nevadí. Postavy v podaní Quaida a Patrica si rýchlo získajú vaše sympatie vzájomným handrkovaním a konfliktmi s okolím. Thortonovi stačí, že sa len ukáže na plátne a má váš rešpekt, kt. si získa aj počas filmu (hranie na husle v pevnosti Alamo, výstrelom do nepriateľských radov a záverečnými slovami). Postupom prichádza nuda, film je o hŕstke vojakov-nevojakov-alkoholikov brániacich rozpadávajúce sa Alamo proti nablískanej pártisícovej armáde a márne čakajúcich nejakú posilu. (Film som videl na DVD kde keci nepriateľov neboli prekladané, takže + 10 min. nudy). Zo scény odídu Quaid, kt. v Alame ani nebol, Patric je pripútaný na posteli kôli ťažkej chorobe a BBT to sám neutiahne. Zmena nastane nečakaným vpádom nepriateľov do Alama a následného masakru všetkých v nej, hlavne Patric z posteli siahajúci po svojom rešpektívnom nožomeči je hnusne prepichnutý desiatimi bodákmi a vy začínate nenávidieť postavu Quaida prečo im neprišiel s niekým na pomoc a čo znamenali tie jeho hrdinské keci, keď teraz zdrhá pred blížiacou sa nepriateľskou armádou, ktorú zrazu rozpráši za 18min.(?)... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zbytečně moc rozvleklý film, který je až moc patetický a chce být tak moc emotivní, až je nudný. Pokud nejste zapálený americký vlastenec, tohle s vámi moc nepohne... Navíc, nemůžu si pomoct, ale Dennis Quaid a Billy Bob Thornton mi přišli v parukách prostě směšní a jen těžko uvěřitelní. Davy Crockett v podání Johna Wayna je prostě lepší. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Přes znepokojivé zprávy o problémech s natáčením, hereckým obsazením i postem režiséra nakonec výsledná podoba filmu není uměleckou prohrou. Pro ty, kteří nepřekousnou přímočaře politické zabarvení eposu Johna Wayna, je tahle „realističtější“ verze ideální možností, jak se seznámit s pro Američany zásadní kapitolou historie jejich národa. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Navzdory své stopáži 131 minut se snímek bohužel omezil pouze na popisování vnějších událostí a rezignoval na větší vhled do jednotlivých postav, které jsou jen schematicky načrtnuty. Škoda. Tvůrci se až příliš upjali na vizuální stránku věci (hezká replika původního Alama), samotný příběh mnoho originality nenabízí. Ke cti mu ovšem slouží, že se až na některé výjimky dokázal vyhnout rozehrání struny amerického vlasteneckého patosu, k němuž filmy tohoto ražení vysloveně vyzývají. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • 9 rokov po páde Alama sa stal Texas 28. štátom USA. (Smok)
  • Kedže v skutočnosti boli Pevnosť Alamo a dedina v ktorej si rozložil vojská generál Santa Anna omnoho viac vzdialené od seba a tvorcovia nechceli zvyšovať náklady ďalekými presunmi techniky, bol celý film snímaný tak, aby u diváka vznikol pocit niekoľko kilometrovej vzdialenosti objektov. (andykovac)
  • Natáčanie filmu trvalo 7 mesiacov. (Smok)

Reklama

Reklama