Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V dobrodružném snímku Pevnost Alamo se setkává Oscarem oceněný Billy Bob Thornton (Nejlepší převzatý scénář, Smrtící bumerang, 1996) s Dennisem Quaidem (Traffic) a Jasonem Patricem (Spáči). V tomto impozantním výpravném snímku spolu tvoří skvělý tým. Na jaře roku 1836 se ze všech sil snaží po 13 dní bránit malou texaskou pevnost. Má však méně než 200 obyčejných mužů šanci proti neuvěřitelné převaze tisíců vojáků vedených mexickým diktátorem? Tento příběh, založený na skutečné události, líčí odvážné volání po nezávislosti a hrdinský boj za svobodu! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

sharky 

všechny recenze uživatele

70%. Golfista to napsal naprosto přesně:" Američani zrovna nemilují pohledy do vlastní historie ve kterých ani tak nevlají hrdé americké vlajky, ale spíš bojují špinaví a unavení vojáci a vzbouřenci." Já to mám radši bez těch vlajek a fanfár. Na jedné straně se skvělým unaveným stárnoucím crocketem- thortonem, který se začíná bát a nadruhé straně hrůzostrašný tyranský generál santa anna (v reálu mimochodem spoluvynálezce žvýkačky), který vraždí ženy i děti. Ti dva jsou skvělí a drží film nad hladinou průměru - nízko - ale drží. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Přes znepokojivé zprávy o problémech s natáčením, hereckým obsazením i postem režiséra nakonec výsledná podoba filmu není uměleckou prohrou. Pro ty, kteří nepřekousnou přímočaře politické zabarvení eposu Johna Wayna, je tahle „realističtější“ verze ideální možností, jak se seznámit s pro Američany zásadní kapitolou historie jejich národa. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Navzdory své stopáži 131 minut se snímek bohužel omezil pouze na popisování vnějších událostí a rezignoval na větší vhled do jednotlivých postav, které jsou jen schematicky načrtnuty. Škoda. Tvůrci se až příliš upjali na vizuální stránku věci (hezká replika původního Alama), samotný příběh mnoho originality nenabízí. Ke cti mu ovšem slouží, že se až na některé výjimky dokázal vyhnout rozehrání struny amerického vlasteneckého patosu, k němuž filmy tohoto ražení vysloveně vyzývají. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Toto stvárnenie z roku 2004 je filmoch z rokov 1960 a 1987 tretím, ktoré som videl. Spočiatku som mal pocit, že jediný rozdiel bude ako vždy len v podaní pre inú generáciu. Avšak mierne ma to prekvapilo, keďže to do seba zaradilo aj udalosti po dobytí pevnosti Alamo. Neúcta k Mexičanom generáciu po generácii zjavne narastá, no našťastie zaradili aj určitú sebakritiku, ktorá to aspoň vyvažuje. Opäť je to dlhý film, no technicky oproti predchodcom vylepšený, do asi najmenšej dĺžky toho vtesnali najviac lebo sa poučili a bezvýznamné dialógy sem nedávali, aj keď nebolo zas všetko úplne dobré. Problém je len akýsi prínos, akási silnejšia emócia, niečo čo vo filmoch po roku 2000 sa považuje ako znak modernej kvalitnej kinematografie, toto je proste len obyčajný historický film, ktorý prevyšujú aj mnohé staršie. Všetky tri diela, ktoré som o tejto udalosti videl sú si kvalitou podobné a bolo by obtiažne určiť ich presné poradie, ak si chce niekto pozrieť film o tejto udalosti, kľudne nech zvolí ktorýkoľvek, čím si človek zvolí novšie, tým mu dá širší rozhľad, čím staršie tým detailnejšie rozoberá bitku o Alamo. S týmto ako aj s ostatnými však veľmi spokojný nie som. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Novodobé Alamo je samozřejmě hodně slušně natočené a je vidět kam se za 40 let posunula technika. Jinak podobně jako v případě originálu, je zde velice pomalý a nudný začátek, než se začne něco skutečně dít. Druhá polovina filmu, která je jednou velkou bitvou a masakrem na jedné i na druhé straně je velice svižná a opravdu výborně natočená. Je to tak lehce nadprůměrný válečný snímek. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie filmu trvalo 7 mesiacov. (Smok)
  • Z rozpočtu bolo nakoniec ešte ušetrených 82 000 $. (Smok)

Reklama

Reklama