Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z dílny autorů filmů Vřískot a Hellraiser pochází i poslední pokračování série Mimic 3: Sentinel. Když se obyvatelé bytového komplexu začnou ztrácet, zdráhá se Marvin uvěřit nemyslitelnému: mutant obrovského masožravého hmyzu, který už jednou trýznil společnost, je zpět a připraven znovu zahájit její likvidaci! Ačkoliv je Marvin uzavřen ve svém pokoji kvůli silnému astmatu, musí sebrat všechny síly, aby zneškodnil tuto hrůznou kreaturu dříve, než skončí jako její příští oběť! Tento thriller, plný akčních scén a neuvěřitelných speciálních efektů, je povinný pro všechny fanoušky maximální hrůzy! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (53)

petero 

všechny recenze uživatele

Po vynikajúcej jednotke, je tu o dosť skromnejšie pokračovanie, kde polovica filmu pozostáva zo sledovania okolia pred domom postihnutým chalanom, ktorý je posledný z detí nakazenými švábmi, kde začne vičíňať nejaký tajomný zabiják. A tak sa jeho sestrička a kamarátka vidávajú preskúmať, akú s tým má spojitosť záhadný smetiar, ktorý býva naproti. Škoda že som ešte nevidel dvojku, ale celkom sa mi táto séria pozdáva, taký väčší hmyz, ktorý vďaka mutácii preberie vzhľad svojho najväčšieho nepriateľa – človeka. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne špatný nápad využití voyerismus v sérii Mimic, ale efekty jsou velmi amatérské a dramatické noční pasáže jsou natočeny/nastříhány tak nesmyslným způsobem, že v nich není vidět VŮBEC nic. Slušní herci, pár výborných pasáží (vede klaustrofobie), celkově tak 2 a 1/2 *... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, čo všetko sa nestane trilógiou... Ale nie, úvodný povzdych bol len z povinnosti. Inak MIMIC 3: STRÁŽCA nie je vyložený video bastard. Naopak, na film určený na video ujde. Po dobrej prológovej scéne a zaujímavých úvodných titulkoch s podmanivou hitchcockovskou hudbou Henninga Lohnera, ma na trojke zaujalo predovšetkým voyeuristické, civilné a komorné ladenie. Hlavne prvá polovica pripomína hororovejšie OKNO DO DVORA. V druhej sa už nachádza Henriksen s brokovnicou a triky. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/478/ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Z horroru "Mimic" sa stala trilógia. Celé to začal v roku 1997 mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro. Natočil film o obrovských zmutovaných chrobákoch, ktorí vraždia nič netušiacích ľudí. Bol to celkom originálny nápad. O štyri roky neskôr bolo vyprodukované pokračovanie. Natočil ho televízny režisér Jean de Segonzac. Moc sa mu to veru nepodarilo. V roku 2003 pod taktovkou J.T.Pettyho bol natočený "Mimic 3". Je to trocha prekvapujúce, ale mne sa najviac zapáčila práve táto tretia časť. *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nejspíš jsem "trhlá", ale tady mi ten voyerismus poměrně sednul, takže nemůžu jinak, než ten počet co dávám. :)) Jo...a je fakt podobnej Sámerovi... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Trojka už je opravdu nejhorší ze všech dílů. Ještě větší potrhlost než dvojka. Taková amatérská Disturbia. :D Škoda že nemám takový výhled z okna jako zdejší hrdina... taky bych chtěl jednou vidět věci, které lidem nedají spát. :D ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nudná variace na Hitchcockovo Okno do dvora ve kterém se občas objeví ve tmě (takže jej není vidět) nějaký ten maxibrouček. 30%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Už Mimic 2 mě celke zklamal ale jako průměrný film film to celkem šlo, ale třetí díl jsem snad ani vidět neměl, film se na těch 75 minut něuvěřitelně vleče a každá postava mi byla nepříjemná a ani Henriksen nestál za nic. Ani slabota. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jednotku zbožňujem. Dvojku som vynechal... Ale toto je tragédia. Triky trápne a to väčšinou ide o tiene... Zaujímavé postavy, ale dlho sa tam nič nedeje. Mordy sú síce nekmpromisné, ale príliš lacné a hlavne vo finále je to príliš hlúpe. Henriksen je stále sympaťák, ale to príšernú réžiu zahrňujúcu brutal stmievačky nevynahradí... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Třetí část hororu o žravém broukovi obřích rozměrů tentokrát neuvěřitelně vykrádá Hitchcockovo Okno do dvora – a navíc bez potřebné jemnosti. Ostatně, jakou jemnost čekat, když kusadla dvoumetrového hmyzu drtí něčí zátylek? Vše začne, když dívka mladého fotografa najde v kanále mrtvolu. Brzy si, sledujíce fotoaparátem protější okna domu, všimnou, že lidé postupně mizejí. Budou se muset vydat na pátrání. Hvězdička navíc za Lance Henriksena. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu se nese v duchu seznamování diváků s hlavním hrdinou, který žije dost nudný život pouze ve svém pokoji, kde pozoruje okolí a vše si fotografuje. Za celou první půlhodinu se neděje vůbec nic co by naznačovalo, že jde o hororový film. Nudné dialogy jsou doplňovány cvakáním foťáku a komentováním fotek či rodinného života. Teprve po smrti sestříného přítele se začne děj posouvat trochu dopředu a začne to být zajímavější. Bohužel většina scén se nahrává v úplné tmě, kde chybí podsvícení, takže nejde skoro nic vidět. Většinou můžeme spatřit jen tmavý stín, který se pomalu přiblíží k oběti, vycákne krev a vzápětí se odtáhne tělo mimo záběr. Zatímco oba předchozí díly byly docela slušně sestříhané, tak tady je to katastrofa. Hudební doprovod na tom není o moc lépe. I když se dá poslouchat, tak mi prostě nesedl. Jde o slabý odvar svých předchůdců a alespoň pro mne nedokázal navodit patřičnou atmosféru. Když už se začalo konečně něco pořádného dít a věřte, že posledních zhruba sedmnáct minut stojí určitě za pozornost, tak naskočily závěrečné titulky a já jen nevěřícně hleděl, že je konec. Tenhle díl se prostě liší od svých předchůdců úplně ve všem. Kdyby to pokračovalo ještě alespoň dvacet minut v podobném duchu, tak by mé hodnocení bylo určitě vyšší. Protože právě na konci se začala atmosféra docela slušně rozjíždět a já poznal ty klaustrofobické chvilky, o kterých jsem si četl v komentech na jiných webech. Do té doby jsem si říkal jestli se dívám na stejný film. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Třetí a zatím poslední díl o těchto slizkých potvorách jsem si nechtěl nechat ujít. V posledním týdnu jsem viděl předešlé dva díly, které se mi líbily. Ten první mám ve výborné kvalitě, jelikož vyšel v levných DVD. Druhý díl je tv rip se slovenským dabingem. Kvalita obrazu nikterak valná. Občas kostičky:-) Ale dá se to překousnout. Mimic 3 jsem stáhl v podobě DVD ripu s českým dabingem. Ale je tam trochu slyšet americký přízvuk. Režisér se zase vyměnil, ale stopáž zůstala stejná jako u dílu druhého. Herecké výkony jsou překvapivě kvalitní. I efekty se mi líbily. Atmosféra je ucházející. Dialogy jsou podle mého názoru o něco lepší než v díle druhém. Co se týká děje, tak k němu nemám moc výhrad. Příběh docela ujde. Mladý muž překonal Stricklerovu chorobu a nyní žije v ošumtělém paneláku. A jelikož má astma, tak nechodí ven. Převážná část filmu je zaměřena na to, že postižený mládenec sleduje z okna okolí a všechno fotí. Hudba je kvalitní. Měl bych výhrady k vraždícím scénám, protože ty nejsou moc kvalitně natočeny. A to je velký problém, protože v takovýchto snímcích je na to přeci kladen velký důraz. Mimic 3 se narozdíl od předešlých dílů liší tím, že většinu času se nic v podstatě neděje. Vidíte vlastně jen stíny na ulici. Tomuto filmu dávám 60% a jsem rád, že se mi podařilo vidět všechny tři díly. Byl bych moc rád, kdyby se někdo rozhodl natočit další díl. Myslím si, že by to nebyla jen nastavovaná kaše. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

I poslední příběh je natočen podle předlohy "Mimic" Donalda A. Wollheima. CITÁT - Asi jsme našli mrtvolu........ Půl hodiny stačí, aby divák poznal, že tohle se nikam nedostane a trojka je prostě ještě horší než dvojka. Zmatek a otřesný dialog po chvilce přestane bavit a divák má chuť to vypnout. Taky si moc nejsem jistý v krovkách. Jediné, co mě zatím drží při životě (sledování) je fenomén fotoaparátu. Přidat tento umělecký směr do filmu je celkem povedené. Jenže to ostatní stojí za zlámanou hmyzí nožku. Celkové chování hlavních aktérů je nepochopitelné, směšné a strašné. Přidám naprosto stupidní dialogy a skoro vypínám. Drží mě jen Lance Henriksen v roli "Popeláře". Jedna z mála postav, kvůli které to dokoukám. Tenhle příběh je z celé trilogie nejhorší, dokonce jsem se chvilkama i nudil. CITÁT - Jsem na švábi alergickej.......... S finálních dění není vidět skoro nic, kameraman se rozhodl používat časté stmívačky a to nejlépe v těch nejdramatičtějších momentech. Když se například hlavní hrdina dostane do ledničky (neptejte se proč a jak) a ta nejde zavřít, užije si divák nádherné světelné šou. To je na astma........ ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

I navzdory slabému hodnocení jsem z experimentálně pojaté trojky celkem příjemně překvapen. Je to výrazně jiné, ale opět tomu nechybí správně špinavá atmosféra a mizí i ten televizní dojem, který jsem měl u dvojky. Voyerismus ve stylu Disturbie mě baví a stopáž zhruba 75 minut je tak akorát, aby to nezačalo svým pomalejším tempem nudit. Ke konci to dech přeci jen trochu ztrácelo, tvůrci zjevně neměli moc peněz na samotná monstra a tak zkoušeli různé triky, jak je ukázat co nejméně, a dost to odnáší akční scény, které jsou udělány dost chaoticky a s poměrně nehezkými triky. Je to divnej film, v rámci této série trčící celkem mimo, ale pořád výrazně zajímavější a hravější než mdlá dvojka. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že toto pokračovanie bude slabučké, ale že až takto, som nečakal. Skoro nič tu nie je vidieť, všetko podstatne sa odohráva v tme, ale zas je vidieť, že film mal sakramentsky malý rozpočet. Sváby prídu, rýchlo roztrhajú a odídu a je to cele tak hnusne trhané, že ma to po čase začalo otravovať a nielen to. Herci sa tiež nepredviedli v dobrom svetle a celkom som nechápal, načo tu je toľko postáv, keď sú i tak celkom zbytočné. Ledva som ho dopozeral. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Tupá jednohubka před spaním na mě působila celkem v pohodě. Tento díl má totiž o proti svému předchůdci pár výhod, tou první je starý filmový mazák Lance Henriksen, tou drou je stopáž která uteče jako prd ze střev. Ale jako každý film i tento má velmi velké nevýhody např scénář herecké výkony atd samozřejmě je to třetí díl a co bysme od třetího dílu čekali, že? No každopádně jak sem říkal, na večerní puštění kdy neuvažujete nad ničím jenom se chcete dívat se to prostě hodí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nakonec ale hodnotím snímek průměrně, protože se mu podařilo i u třetího dílu série vykřesat na začátku jakýsi zájem v divákovi. Zájem sice nebyl naplněn i pořádným finále, trikově to není tak dobré jako předchozí filmy, ale ona tajemná atmosféra dělá ze snímku Mimic 3: Sentinel“ něco, na co se dá koukat a co se dá tu hodinu sledovat bez toho, aby vás to vyloženě štvalo. Poslední čtvrthodinka už je nuda. ()

Reklama

Reklama