Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po mnoha sklizních... Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) se stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Všední starosti je však odcizily a momentálně žijí odděleně. Toto je příběh renesance jejich lásky v překrásné krajině jižní Moravy. Pro Kláru s Honzou nastává rozhodující čas vinařského roku – vinobraní. Honza se za dramatických okolností po letech setkává s kumpánem Jirkou (Lukáš Langmajer). Ten se nadšeně hrne do návštěvy Moravy, aby pomohl se sklizní, které samozřejmě vůbec nerozumí. Zatají přitom Honzovi, že svého pubertálního syna Kubu, který cestuje s nimi, unesl, a k tomu utíká před dluhy, které stihl nasekat za dobu, co se neviděli. Honza s Klárou mají sami problémů nad hlavu. Vedle manželství řeší, jak pomoci krachujícímu vinařství a zamezit krádežím ve vinicích. Klára navíc bojuje s úklady zaměstnance Humpla a předsudky okolí, které nevěří, že coby žena může dělat kvalitní víno a překročit stín svého otce (Václav Postránecký)... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (251)

Marys 

všechny recenze uživatele

Asi by sa hodilo osviežiť pamäť tým, čo bolo minimálne v druhom dieli. Filmári stavili na neoriginalitu a do tretieho dielu pridali deti. Tie ale pôsobili príliš idylicky a nepoškvrnene, s čím určite väčšina rodičov nemôže súhlasiť. Slovenský "záporák", neznaboh vína tiež pôsobil dosť účelovo. Prvé dva filmy posadili latku celkom vysoko. Trojka ju mierne podliezla, no nebol to nejaký veľký zásah vedľa. Čakal som však, že tam bude trochu viac hrať rolu tá gruzinská výroba vína. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Stále méně nápaditá letní resp. podzimní romance z vinohradu. Všechno už plnou vahou stojí na pitvoření Lukáše Langmajera, svou chvíli si vybere i Braňo Deák. Povedli si obě filmové děti (Anna Krejčířová je přirozenější než Šimon Klacl) a nikdo si asi nebude stěžovat ani na Lumíru Přichystalovou). A je to dost smutné, kvůli Postráneckému. 4B už prosím ne. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Lehkost, svěžest a bezstarostnost mládí z prvního dílu je nenávratně pryč. Vyždímání šťávy z notně již vymačkaných hroznů se silnou kyselinkou z druhého dílu je naštěstí také pryč. A tak nám zbylo zralé, i když v poměrně mladém věku bilancující víno. Sice jsem se po úvodních scénách zhrozil z PP, ale tvůrci filmu se s reklamou vyrovnali v Praze, na Pálavě jí nejsou tak dotčení. Zaujalo mě, že se v poměrně dlouhém filmu téměř nic neděje. Nosné téma bylo omezeno na pár rozhovorů, krádeže hroznů se opakují vždy a všude, hlavní hrdina je pořád nezodpovědný, vata v podání lezení na skály mohla být klidně vynechána. Přesto jsem byl po zhlédnutí filmu spokojen. Co za tím je? Především Pálava, tak jako v Modravě Šumava. Dále obrovská nostalgie v podání pana Postráneckého. Byť se v tomto filmu bohužel již neobjevil, hrál mnohem významnější roli, než doposud. Dokonce zastínil i dědečka pana Lipského z minula. Bylo mi opravdu smutno. A v neposlední řadě je stále fajn, že herecká sestava se sešla téměř kompletní, byť mnozí do příběhu vlastně ani nezasáhli, jako např. bratři Rodenové. Čest památce pana Postráneckého! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Stejně dějově prázdné jako předchozí díly. 1) Tak to dopadá, když se námět na krátký film (viděl bych to na půlhodinu max) natáhne na 100 minut._____ 2) Dojem trochu zlepšují herci a pěkná příroda._____ 3) Zaujali mě 38letý Kryštof Hádek (Honza), 15letý Prokop Zach (Kuba) a 38letý mačoidní Bratislavčan Bronislav Deák (Miro)._____ 4) Výbornou charakteristiku snímku při srovnání s předchozími díly podal komentátor Matty**: ... jako když si krabičák namísto do plastového kelímku nalijete do sklenice na víno. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Tretia časť bobulí pokračuje v línii vyznačenej už prvým dielom, a síce nenáročná, ale zato idylická zábava u ktorej môžete vypnúť a nechať sa unášať. Práve pohodová atmosféra je to čo je u celej trilógie nenahraditeľné a u mňa osobne je dojem ovplyvnený aj nádherným prostredím Pálavy, ktoré som mnohokrát navštívil. Zápletka je jednoduchá a peripetie tiež nestoja za veľa, v konečnom dôsledku mňa ale film svojím spôsobom bavil a rozhodne podľa mňa nepatrí do podpriemeru. Trápnych vtipov je tu málo, herecké obsadenie v rámci možností šlape skvelé a mladičká Lumíra Přichystalová je tu veľmi príjemným prekvapením. Najsilnejšie sú tu ale jednoznačne monológy Václava Postráneckého. Takže vo výsledku podľa mňa stojí za to film vidieť. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Když Honza (Kryštof Hádek) na začátku filmu přijede domů, tak si dá skleničku vody. V jednom záběru má ve sklenici mátu a citron a v dalším má jenom čistou vodu. (Luky.Konicek)
  • Nákladní vůz Avia, kterým Miro (Branislav Deák) odváží zakoupené víno, má poznávací značku PP-484YR. Na Slovensku jsou ale kombinace s „Y“ na předposlední pozici vyhrazené pro přívěsy a traktory a na nákladním autě taková značka být nemůže. (Martin_L)

Související novinky

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

10.03.2020

Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu o zrušení veškerých hromadných akcí s účastí nad 100 lidí se společnost BIOSCOP rozhodla dočasně zrušit premiéru filmu 3Bobule, která byla v plánu už… (více)

Reklama

Reklama