Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedině zdolat nesplavnou řeku jim dává naději uniknout před jistou smrtí... Matt Calder (Robert Mitchum) je mlčenlivý vdovec, který přichází do stanového městečka najít svého devítiletého syna Marca. Šťastně jej nalezne a přitom se seznámí s krásnou zpěvačkou Kay (Marilyn Monroe), která se o něj starala po dobu otcovy nepřítomnosti. Matt se svým synem pak odchází na farmu, kde chtějí poklidně žít a hospodařit. Jednoho dne se však na nedaleké divoké řece objeví na neovladatelném voru Kay i se svým snoubencem Harrym (Rory Calhoun) a Mattovi se je podaří včas zachránit. Zotavený Harry pak po Mattovi žádá jeho pušku i koně, aby se dostal do Council City. Ten však odmítá s tím, že jsou v okolí indiáni, kteří by mohli ohrozit jeho farmu, a tak jej Harry omráčí a okrade. Starostlivá Kay ale odmítne následovat svého snoubence a zůstává se zraněným Mattem a chlapcem. Vzápětí přichází indiánský útok a trojice je nucena utéct na voru po nesplavné řece. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (62)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Průměrný až podprůměrný western s nesympatickým Robertem Mitchumem, na zlatou malinu aspirující Marilyn Monroe a zajímavými studiovými záběry divokých peřejí, kdy jsem se sám sebe ptal, co na to asi říkali tehdejší návštěvníci kina. Dnes to vypadá úsměvně až směšně, ale je možné, že tenkrát byli lidé u vytržení. Jo a fandil jsem tomu Harrymu. ()

Anomiska 

všechny recenze uživatele

Videla som tento film ako dieťa a jediné, čo som si pamätala bola rieka a Marilyn. Nedávno ho opäť dávali v televízii, tak som si chcela osviežiť pamäť. Musím však konštatovať, že Marilyn hrá furt rovnako v akomkolvek filme. Western nie je môj úplne oblúbený žáner a ani tento film môj názor nezmenil. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

THIS COUNTRY IS CRAWLING WITH INDIANS, AND YOU'RE GOING FISHING? THERE ARE LOTS OF WAYS TO DIE. STARVING TO DEATH ISN'T MY FAVORITE!!! Tedy Marilyn, ty jsi byla kus ženské. Chvílemi jsem nevěděl co sledovat dřív. Jestli nádhernou krajinu nebo tvoje sexy křivky a blond hřívu jako z pohádky. Robert tu naopak nehraje žádného super hrdinu, ale jen obyčejného chlapíka se svejma záporama a kladama. Klučina ve filmu nepůsobí imbecilně, jako tomu u tady těch dětských postav bývá a nakonec ještě mile překvapí. Film je jinak monotónní jako desky Karla Gotta a jediný pádnější důvod proč se na film podívat, je jednoznačně Monroe. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

3+. Uchvatna (ale neprilis presvedciva) Marilyn Monroe na raftu spolu s Robertem Mitchumem - farmarem, a jeho synkem...Jak Pohrobek zcela trefne podotyka, pisnicky od Marilyn jsou opravdu asi to nejlepsi, co Vas v tomhle filmu muze potkat. A pak jeste asi ta priroda. :-) Pribeh je neuveritelne predvidatelny a to vcetne konce. Bohuzel se nekona ani jedno prekvapeni. ()

westerns 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne u mňa najkrajší, najlepší, a najgeniálnejší film, aký bol kedy natočený!!! Dve úžasné filmové hollywoodske hviezdy - Mitchum a Marilyn :) - oboch mám v TOP 10! (a títo dvaja menovaní sú jedni z najlepších filmových hviezd, aké mohlo, a aj môže filmové plátno vidieť, a zažiť...) Do toho prenádherná príroda (točilo sa v Alberte - Kanada, národný park Banff...), výborný dej, dialógy (postavy sú tu úžasne vykreslené), záporák v podaní Roryho Calhouna (toho tiež žeriem - hlavne vo westernoch), malý chlapec nerobil žiadne problémy (práve naopak), a útek na vore po divokej rieke pred indiánmi... Proste jeden neopísateľný skvost toto je!!! A Marilyn??? - najkrajšia a najtalentovanejšia herečka na svete? Vo filme tiež spieva, a diváka normálne pri obrazovke svojou krásou zvádza :) Mmm! Samozrejme nezabúdam na masáž vo filme! To bolo super, že Mitchum :) Tento film je u mňa TOP 1! ()

Galerie (98)

Zajímavosti (21)

  • Marilyn Monroe (Kay Weston) po ukončení natáčania odišla ďaleko od Hollywoodu. Štúdio s ňou ale muselo natočiť k tomuto filmu ešte niekoľko scén, a preto sa musela vrátiť. (AdamCritic)
  • Asi v piatej minúte filmu, môžeme vidieť, ako sa Robert Mitchum rozpráva s iným kovbojom a v pozadí sa medzitým do vody prevráti kočiar. V skutočnosti to bola nehoda, ale režisér neskôr usúdil, že to vo filme môže ostať. (AdamCritic)

Reklama

Reklama